8241
Beatos virtuvė

Kepta lašiša su padažu „Daržo choras“

(14)
Reikės:
  • 4 lašišos filė (apie 600 g)
  • 1 stiklainio Beatos Virtuvės padažo „Daržo choras”
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 svogūno
  • 4-6 mažų šviežių bulvių
  • ½-1 cukinijos
  • saujos petražolių
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Valgyti galima vien akimis, o šį patiekalą tai jau tikrai: spalvotas, gaivus, traukiantis ir vaizdu, ir kvapu. Puiki vakarienė šeimai.

Gilią ir didelę keptuvę įkaitiname, įpilame alyvuogių aliejaus. Supjaustome svogūną žiedais, o česnaką jei mėgstate, supjaustote, o jei tik kvapo norite, nesmulkintą įmetate prie svogūno. Vis pamaišydami kepame ant vidutinės ugnies apie 8 minutes. Visada galima įdėti daugiau daržovių tokių, kokias turite. Brokolis labai tinka taip pat.

Užkaičiame puodą su vandeniu ir apverdame šviežias bulvytes, kol suminkštės, bet dar nebus išvirusios. Taip pat supjaustome cukiniją griežinėliais.

Prie svogūnų supilame padažą „Daržo choras“ (štai čia sąrašas parduotuvių, kur jo tikrai rasite) ir dar šiek tiek vandens (puikiai išskalauja stiklainį), sudedame apvirtas bulves, cukiniją ir patroškiname apie 8 minutes.

Lašišos filė gabaliukus apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių, ir įspaudžiame tarp bulvių bei cukinijų. Galime uždengti dangčiu ir palikti troškintis apie 10 minučių ar ilgiau, priklausomai nuo lašišos filė storio. Patikrinkite peiliu ar lašiša iškepus.

lasisa

Susmulkiname petražoles ir sudedame į keptuvę ant lašišos. Serviruojame. Bus skanu!

lasisa gatava

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (14)
Komentarai
  1. IngaLi parašė:

    Tiek daug ivairiu pasiulymu su Darzo choru ir kitais padazais, taciau Mazeikiuose ju ne su ziburiu nerasi, tikrai labai gaila 🙁

  2. Ramune parašė:

    O tai kur orkaite prapuola:)?

  3. Giedre parašė:

    Sveiki, norėjau Jūsų paklausti ar lašiša turi būti su odele, ar be jos? Ir dar-apie JŪSŲ- „aaaa rėkti norisi“ padažiuką, nei kiek neperdedu- JIS NUOSTABUS, vos aš jo nesuvalgiau dar nepradėdama šito patiekalo 😀 sakote, išskalauti su vandeniu..? -neužtenka, jį reikia grandyti kol stiklas prasigremš…uch- gardumėlis…Ačiū- laukiu ats…

  4. Dženeta parašė:

    o vietoj cukinijos galima naudoti patisona?

  5. Odeta parašė:

    Darzo choras-gal butu galima ji kazkuom pakeisti?:) as ne Lietuvoje, tai tikrai jo nerasiu:)

  6. Aušra parašė:

    Beata, aciu uz recepta. Nuostabus !!!! Nezinodavau, ka daugiau galima daryti su lasisa, apart kepima paprastai. Receptas tobulas. Tik kitakart deciau daugiau darzoviu. Musu seima uzskaite 😉 Sekmes kuryboje !!!

  7. Evelina parašė:

    Laba diena, kokios daržovės dar tiktų be brokolių? 🙂

  8. Onute parašė:

    Išbandžiau, labaaaaai skanu! O jau „Daržo choras“ dabar visada mano šaldytuve yra! Visiems rekomenduoju, ačiu Beata!

  9. Eglė parašė:

    Puikiai! Visi sakė, kad lašiša dera tik su grietinėle! Bet buvo super, labai labai skanu!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.