8241
Beatos virtuvė

Labai gera sriuba: saldžios bulvės, moliūgas, perlinės kruopos, lęšiai ir špinatai

(9)

Daržovės čia tik dvi, abi saldžios ir labai spalvingos. Kruopos suteikia tirštumo ir nepakartojamo, tik perlinėms būdingo, sriubinio minkštumo, lęšiai viską sutirština, „pastiprina“.

Reikės:
  • Poros saldžių bulvių
  • Kvapniojo moliūgo (buttenut squash)
  • Svogūno
  • Česnako trijš skiltelių
  • Daržovių arba vištienos sultinio (kubeliais tinka, mano mėgstamiausi dabar yra knorr stock pots)
  • Perlinių kruopų
  • Raudonų skaldytų lęšių
  • Šviežių špinatų
  • Šalavijo, jei yra, ir prieskoninių žolelių mišinys mixed herbs (mairūnas, čiobrelis, bazilikas)
  • Trupučio aliejaus, druskos, pipirų

Kaip paruošti:

Virti kaip paprastą sriubą… Beveik… Iš tikrųjų, tai jei norisi, galima įdėti kokį mėsos gabalą, puikiausiai mums išeina su vištos kokia dalimi ar netgi kokiais mėsos kukuliais, tuomet jau tikrų tikriausia vakarienė…

Taigi šitaip.

  1. Užverdam puodą vandens. Pirmiausia dedam mėsą, jei su ja verdam, sultinio kubelius, tada dedam perlines kruopas, lauro lapą ir verdam.
  2. Kol verda viskas, skutam ir pjaustom saldžias bulves ir moliūgą. Čia, manau, visai svarbu viską supjaustyti gražiais kvadratėliais (1 cm skersmens maždaug).
  3. Lupam svogūną, česnaką… Svogūną gražiai pakepinam, kad suminkštėtų. Ant keptuvės su trupučiu aliejaus ar sviesto, pabaigoje dedam šalaviją ir česnaką.
  4. Kai viskas paruošta, keptuvės turinį – į puodą, kartu su daržovėm.
  5. Tada pilam gal stiklinę lęšių (aš tikslių gramų, atleiskit, neskaičiuoju – viskas iš akies, gal kada suskaičiuosiu), tada įberiam prieskoninių žolelių, druskos, pipirų. Na, priklauso nuo situacijos, ką mėgstat ir kam verdat…
  6. Pačioje pabaigoje, kai jau viskas išvirė, įpilam šaukštą acto (balto vyno). Čia man Saulius iš www.manovirtuve.com pašnibždėjo. Tikrai, nors ir nesijaučia to acto, bet jis kažkaip stebuklingai viską atgaivina…
  7. Beveik viskas – dabar špinatus nuplaunam gražiai ir metam į puodą, dar minutę paliekam ant ugnies ir viskas, išjungiam ugnį ir duodam valgyti…

Jei sriubos itin didžiulis puodas ir žinote, kad per kartą nesuvalgysite, tai špinatų pasilikite kitam kartui… Na bent jau aš taip darau. Sauja špinatų tam kartui, nes jie tada tokie žali ir gražūs, ir skonis jų puikus. O kitą kartą, kai pašildysite ir vėl sriubą valgysit, vėl špinatų žalių į karštą sriubą pabaigai ir sriuba vėl kaip nauja…

Nes jei visus sudrėbsite ir paliksite iki kitos dienos, špinatai pervirs ir bus tokie žaliai pilki, konservuotų rūgštynių spalvos…

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4.67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Vaida parašė:

    Miela, Beata, ši sriuba (labai labai panaši) ,tokiu pat pavadinimu yra Tavo pirmojoje knygoje, betgi recepte niekur nedalyvauja moliūgas, tik pavadinime. Klaida?

  2. Agne parašė:

    Nu keistoka pasirode, bet sakau pabandysiu… Pas mus pripazinimo negavo:)

  3. Renata parašė:

    Gaila ingridientų kiekiai nepaminėti

  4. Kristina parašė:

    Kiekvieną kartą, kai pritrūksta fantazijos, ką pagaminti pietums ar vakarienei – atlieku reviziją šaldytuve, spintelėse ir pagal turimus produktus bandau pas Beatą susirasti, ką gi čia pagaminus.. Šį kartą kodinis žodis buvo špinatai. Nenusivylėm šia sriuba visiškai. Mano paturbinimai: kiaulienos šonkoliaukai ir keli lašeliai tabasko padažo, kad žandai gražiai įrūstų ir ta lietinga diena nebebūtų tokia šalta 🙂

  5. Violeta parašė:

    Ar galima sita sriuba daryti be mesos? Ar vistiek skanu bus?

  6. Violeta parašė:

    Ir be spinatu?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.