8241
Beatos virtuvė

Kuskusas su vištiena ir avinžirniais

(12)
Reikės:
  • 200 g vištienos krūtinėlės
  • 200 g kuskuso kruopų
  • 10 džiovintų abrikosų ar slyvų
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 1 svogūno
  • 0,5 cm imbiero šaknies
  • 1 stiklinė vištienos sultinio
  • ryšulėlio kalendros
  • 1-2 šaukštelių maltos čili paprikos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Kuskusas vis stipriau įsitvirtina lietuvių virtuvėse ir lėkštėse, na bent jau manojoje vietą jis rado senokai. Šis kuskusas su vištiena paruošiamas per 15 minučių, o jei bijote prieskonių aštrumo ar per ryškaus skonio – pakeiskite juos savo mėgiamomis žolelėmis ar gardinkite tiesiog pipirais ir druska. Vis dėlto labai siūlau išbandyti, kad ir pasilpnintą, bet vis tiek alla rytietišką variantą.

Džiovintus abrikosus perpjaukite į 2-3 dalis, užmerkite į šaltą vandenį. Susmulkinkite svogūnus, vištieną supjaustykite kubeliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Į tą pačią keptuvę berkite vištieną ir kepkite 5-8 min, kol mėsa pilnai iškeps, o svogūnai įgaus auksinę spalvą. Dabar keptuvėn berkite tarkuotą imbierą ir visus prieskonius, šiek tiek apkepkite, kol viskas pasidengs prieskoniais. Ten pat dėkite abrikosus, nusausintus avinžirnius, kuskusą, viską užpilkite sultiniu ir išmaišykite. Keptuvę denkite dangčiu ir palikite 5-7 minutėms troškintis, kol kuskusas išbrinks ir sugers visą sultinį. Patiekite su šviežia kalendra. Skanaus!

kuskusas-su-vistiena

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vaiva parašė:

    Laba diena. O kur rasti konservuotų avinžirnių? Lietuvoje yra? Prekybis centruose? Ar gal kažkur specializuočiau? Buvau užėjusi į porą parduotuvių – neradau 🙁

  2. Vida parašė:

    Lengvai padaromas ir labai skanus patiekalas. Ačiū už receptą.

  3. Lina parašė:

    Ar privaloma kuskusą prieš tai pasiruošti? Ar tiesiog kruopas pilti iš karto? 🙂

  4. Ieva parašė:

    Miela Beata,tiesiog mėgaujuosi šia vakariene ir ačiū Jums už tai!

  5. Julita parašė:

    Nuotraukoje skaniau atrodo, nei man gavosi. Nuo vieno a.šauktelio tikrai aštru. O ir skonis tiek vištienos,tiek pačio kuskuso gavosi prėskas… Nemanau, kad dar kada gaminsiu. Šeimynai žadėjau įpatingą vakarienę, bet vietoj to buvo šiektiek gėda ir nemalonu,kad taip nesigavo 🙁

  6. Irmantas parašė:

    Jus cia rasote ,, ir viska uzpilkite sultiniu ,, o koks tas sultinys, kiek jo pilti ?

  7. Jūratė parašė:

    Jau 2023m, o aš dar vis laikas nuo laiko gaminu pagal šį receptà! Puikus patiekalas. Šiandien pirmàkart vietoj abrikosù, dèjau slyvas. Nustebau, kad irgi taip gerai! Ačiū už šį receptà!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.