Spausdinti

Kuršėnų vyniotinis yra labai minkštas, saldus varškės desertas, kuris tinka prie kavos ir prie arbatos bet kokia proga“, – mano laidoje pasakojo šį skanėstą ruošusi vilnietė Jurgita Vilkaitė. Šios laidos įrašą galite rasti LRT mediatekoje.

Kuršėnų vyniotinis visiškai nesudėtingas, gaminamas iš paprastų produktų ir tikrai pavyks kiekvienam. Tiesa, užsimanius namie iškepti šį skanumyną, prireiks kantrybės – patariama jį ruošti vakare, o ragauti tik kitą dieną. Jį reikia palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Bet yra visokių triukų. Galima biskvitą karštą dėti į šaldytuvą ir atšaldyti.

Kuršėnų vyniotinis

0
komentarai
17
Porcijos
8 asm.

Bisvitui:

4 kiaušinių
50 g cukraus
150 g miltų
50 g aliejaus
50 g pieno

Įdarui:

180 g minkšto sviesto
180 g varškės
25 g cukraus (2 šaukštai)
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
150 g kondensuoto pieno (0,5 indelio)
cukraus pudros, uogų, mėtų lapelių papuošimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų. Į dubenėlį su tryniais beriame cukrų ir plakame elektriniu plakikliu kol masė padvigubės, pašviesės ir visas cukrus ištirps. Tada supilame pieną ir aliejų ir išmaišome.

2

Į kiaušinių trynių ir cukraus dubenį įsijojame miltus, išmaišome.

3

Elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinio baltymus, bet nepresistengiame – reikia balkšvų putų, o ne standaus morengo. Paplaktus baltymus atsargiai įmaišome į tešlą.

Reklama
41011
4

Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą orkaitės skardą (išmatavimai maždaug 35×35). Šaukštu ar konditerine mentele išsklaidome suformuodami stačiakampį. Kepame apie 180-190 laipsnių orkaitėje 10-14 minučių. Kai krašteliai vos vos paruduoja – galima imti lauk. Dar šiltą biskvitą suvyniojame su visu kepimo popieriumi į ritinį ir paliekame pilnai atvėsti.

5

Gaminame kremą: elektriniu plaktuvu išplakame minkštą sviestą su kondensuotu pienu ir varške, kad susijungtų.

6

Atvėsusį biskvitą švelniai išvyniojame (nesistengiame ištiesti visiškai, nes gali sulūžti), jo paviršių padengiame kremu ir susukame atgal. Paliekame bent valandą sustingti.

7

Puošiame cukraus pudra, uogomis ir mėtų lapeliais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Receptas ir pyragas super, gaminau jau ta pati vakara, gavosi tikrai idealiai, skaniai ir labai greitai.:-)
    Aciu, jums, Beata!!!!!

  2. Laba ponia Beata sandien kepiau ši viniotini,viršus rusvas buvo biskvito, o apacia kaip zalia nedakepus. Gal galit parasit kaip taisit šiuo atveju jau sutepta viniotini,ir ar turejo but ir apacia rusva ? Ir kaip kitą kart dariti. Ačiū

  3. Miela Beata, dievinu jusu receptus, nes visada gaunasi 100 proc. O Kursenu vyniotiniui gal galima vietoje varskes naudoti mascarpone?

  4. Ar visiems to kremo stipriai per daug lieka?
    Kad ir kaip dosniai stengiausi “idaryti” biskvita, kremo buvo per krastus ;))))
    Kita karta trecdaliu mazinsiu kremo ingredientus.

  5. O galima po gaminimo palikti viniotini šaldytuve, kad iš ryto valgyti? Ar reikėtu tiesog ant stalo palikti?

Rašyti komentarą