Kuršėnų vyniotinis yra labai minkštas, saldus varškės desertas, kuris tinka prie kavos ir prie arbatos bet kokia proga“, – mano laidoje pasakojo šį skanėstą ruošusi vilnietė Jurgita Vilkaitė. Šios laidos įrašą galite rasti LRT mediatekoje.
Kuršėnų vyniotinis visiškai nesudėtingas, gaminamas iš paprastų produktų ir tikrai pavyks kiekvienam. Tiesa, užsimanius namie iškepti šį skanumyną, prireiks kantrybės – patariama jį ruošti vakare, o ragauti tik kitą dieną. Jį reikia palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Bet yra visokių triukų. Galima biskvitą karštą dėti į šaldytuvą ir atšaldyti.
Gaminame:
Dabar ir vel einu ji gamint 🙂
Sveiki, norejau paklausti ar si biskvita galima naudoti tortui? 🙂
Laba ponia Beata sandien kepiau ši viniotini,viršus rusvas buvo biskvito, o apacia kaip zalia nedakepus. Gal galit parasit kaip taisit šiuo atveju jau sutepta viniotini,ir ar turejo but ir apacia rusva ? Ir kaip kitą kart dariti. Ačiū
Miela Beata, dievinu jusu receptus, nes visada gaunasi 100 proc. O Kursenu vyniotiniui gal galima vietoje varskes naudoti mascarpone?
Ar galima naudoti speltos miltus?
Deje.. 🙁 originalią ne,Autentiško Recepto Autorės Dragūnienės recepte, kreme nėra kondensuoto pieno
Kiek maždaug išeitų iš šios normos? 1 kg.išeitu?
Ar visiems to kremo stipriai per daug lieka?
Kad ir kaip dosniai stengiausi “idaryti” biskvita, kremo buvo per krastus ;))))
Kita karta trecdaliu mazinsiu kremo ingredientus.
O galima po gaminimo palikti viniotini šaldytuve, kad iš ryto valgyti? Ar reikėtu tiesog ant stalo palikti?
As gavau gaminti antra biskvita nes kremo tikrai dviems vyniotiniams per akis!
Receptas ir pyragas super, gaminau jau ta pati vakara, gavosi tikrai idealiai, skaniai ir labai greitai.:-)
Aciu, jums, Beata!!!!!