8241
Beatos virtuvė

Kūčia

(18)

Mano šeimos receptas, tradicinis Kūčių patiekalas ir geriausiais šios šventės desertas su grūdais, spanguolėm, medum ir aguonų pienu.

Reikės:
  • 250 g avižų kruopų (ar kitų mėgstamų kruopų mišinio)
  • 2 šaukštų maltų aguonų (arba plikytų ir pusvalandį pamirkytų)
  • 150 ml aguonpienio (gali būti ruoštas iš mišinio)
  • 2 šaukštų medaus
  • po kupiną saują lazdynų riešutų ir džiovintų spanguolių
  • po kelis šaukštus kepintų saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
  • 1 šaukštelio linų sėmenų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • žiupsnio druskos

Mūsų kūčia yra tarsi desertas. Esu ją ruošusi ir su rugių, kviečių bei perlinėmis kruopomis, bet pastaruoju metu man skaniausia avižinė. O jūs pasirinkite, kokias mėgstate ir kokių turite.
Viskas labai paprasta: išverdame kruopas, jas sumaišome su maltomis aguonomis ir aguonpieniu, skaniname medumi, beriame mėgstamų smulkintų riešutų ir džiovintų vaisių.
Svarbiausia neprisigaminti kūčios per daug: jos visiems užtenka po dosnų šaukštą.

1. Pasūdytame vandenyje išverdame avižų kruopas, kad būtų minkštos, bet jokiu būdu neperverdame.
2. Riešutus paskrudiname ir šiek tiek pasmulkiname peiliu. Sausoje keptuvėje taip pat apkepame saulėgrąžų ir moliūgų sėklas.
3. Į dubenį sukrečiame nusunktas išvirusias kruopas, beriame riešutus, sėklas, spanguoles, sumaltas aguonas, linų sėmenis, cinamoną, medų, žiupsnį druskos. Gerai išmaišome. Tuomet supilame aguonų pieną ir dar kartą gerai išmaišome. Kruopos bus slidžios ir drėgnos, bet nesukibs viena su kita.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 3,89 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. RENATA parašė:

    Nuo vaikystės skaniausias Kūčių valgis. Tik mes dedame vienos rūšies kruopas-kviečius.

  2. Sigita parašė:

    Beata, Jūsų kučia buvo šių metų Kūčių stato topinis patiekalas nurungęs net silkę..

  3. Simona parašė:

    Beata, nuoširdžiai dėkoju už kūčios receptą. Kūčia – nerealus patiekalas Kūčių stalui.

  4. Aina parašė:

    Ačiū už receptą, laabai visiems patiko kitokia kūčia 🙂 Šiandieną vėl visi skanaujame kūčią ne per Kūčias.. :}

  5. Giedrė parašė:

    Sveiki, Beata,
    Ar galima ruošiant kūčią nenaudoti kviečių kruopų? O pvz., tik avižas ir rugius? taip pat ir kitas riešutų rūšis? ar tiktų čia pvz. anakardžių riešutai?
    Iš anksto ačiū už atsakymą 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Giedre, manau galite tikrai nenaudoti kviečių, tiesiog bus jūsų kūčios variantas, ne toks tradicinis, ir juolab jei anakardžius naudosite..bet ekspermentuokite ir atraskite savo mėgstamiausią variantą. sekmės

  6. Laima parašė:

    Sveiki, esu iš nedidelio miestelio ir niekur nerandu rugių kruopų, gal galit patarti kuo jas galėčiau pakeisti?
    Iš anksto ačiū už atsakymą.

  7. Vita parašė:

    Norejau paklausti, ar atskirai išverdate kviečius, avižas, rugius? Ar pateikiate data? Ačiū!

  8. Goda parašė:

    Video neatidaro!!! Vaje 🙁 ka dabar varyt? Gal kas uzsirase east si recepta???

  9. Rūta parašė:

    Beata, kiek laiko reiktų virti kruopas? Ačiū.

  10. […] grįžtam prie dabartinės aktualijos – Kūčių. Vakar sunėriau Kūčių patiekalų karolius su kūčia priešaky, tai šiandien aguonų ir kūčiukų […]

  11. Giedrė parašė:

    Sveiki, Beata. Neatidaro puslapio su receptu. Gal galit komentaruose parašyti?

  12. Rasa parašė:

    laba diena, ieškau Jūsų video, kaip gaminti KŪČIĄ 🙂 daug girdėjau komplimentų ir noriu pasigaminti:) ačiū

    • Beata Nicholson parašė:

      Video, kuriame gaminu Kūčią, jau nebėra. Bet čia surašiau puikų Kūčios receptą iš mano naujausio kalėdinio žurnlo numerio.

  13. Jadvyga parašė:

    Labai ačiū už šį receptuka ❤️

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.