Kas yra krevetė? Neseniai mačiau dokumentiniame filme – ropojo dugnu didžiulė, bet ji ten kaip kokia išsišokėlė buvo demonstruojama. Šiaip mūsuose krevetės laikomos prabangos maistu, aišku jos ir yra prašmatnuva, ne koks nors kotletukas čia jums greitai sutaisomas. Nors, aišku, krevetė susitaiso daug greičiau nei kotletukas ir iškepa daug greičiau. Dabar kokių gi jų pas mus galima rasti???
Brangiausios yra tos, kur šviežios, pilkos ir didelės – karališkos/tigrinės. Krevetė, aišku žinote, kad tik nevirta, nekepta yra pilka ar balta, nes termiškai apdorota ji parausta. Tai yra signalas, kad viskas, procesas vyksta, nes joje baltymui kaistant atskiria toks elementas, kuris nudažo rausvai… Kaip ir daugumai jūrinių, jai nereikia ilgo čirškinimo, troškinimo – viens, du ir baigta, svarbu, kad paraudonuotų, iškeptų. Perkepimas krevetei lygiai toks pat ydingas kaip ir jautienos steikui. Nes tada baltymų grandinė kaip kokia guma susitraukia, todėl mažiau yra daugiau.
Taigi, didelės pilkos šviežios krevetės – retos ir brangios, didelės ir pilkos šaldytos – daug dažniau randamas dalykas ir prieinamas.
Šalia dubuo salotų paprastų. Štai, prašom, irgi labai į temą…
Tu nuostabi, Beata! 🙂
Sveiki,o jei virtos ir saldytos krevetes ar tiek pat ilgai skrudinti?
Išduokit, kur reikia pirkti krevetes? Nejaugi prekybcentry?
„Jei jau visai egzotiškos nuotaikos ir esate apsirūpinęs viskuo žmogus, tai dėkite kalendros šviežios“ – kaip sako mano paauglė dukra: „MADE MY DAY“! 🙂 Ta proga nusipirkau kalendros. Nu imbieras be kalendros – tikrai nekas…
kaip tik reikejo kreveciu recepto, nes jau pabodo sojoj ir sojoj kepti, visai neturejau ideju krevetem, aciu, puiku.