8241
Beatos virtuvė

Krevetės per 7 minutes

(5)
Reikės:
  • Apie kilogramo šaldytų ir atšildytų krevečių
  • 4 cm dydžio imbiero šaknies
  • 4 skiltelių česnakų
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • rožinių pipiriukų (arba szechuano pipirų, bet nedaug, arba, jei jau įmantresnių nėra, tai ir juodieji tiks pavaduoti)
  • šaukšto aliejaus (aš naudojau alyvuogių, bet ne tą patį šviežiausią ir tyriausią, o tokį paprastesnį)
  • saujelės kalendros arba krapų (bet nebūtinai)

Kas yra krevetė? Neseniai mačiau dokumentiniame filme – ropojo dugnu didžiulė, bet ji ten kaip kokia išsišokėlė buvo demonstruojama. Šiaip mūsuose krevetės laikomos prabangos maistu, aišku jos ir yra prašmatnuva, ne koks nors kotletukas čia jums greitai sutaisomas. Nors, aišku, krevetė susitaiso daug greičiau nei kotletukas ir iškepa daug greičiau. Dabar kokių gi jų pas mus galima rasti???

Brangiausios yra tos, kur šviežios, pilkos ir didelės – karališkos/tigrinės. Krevetė, aišku žinote, kad tik nevirta, nekepta yra pilka ar balta, nes termiškai apdorota ji parausta. Tai yra signalas, kad viskas, procesas vyksta, nes joje baltymui kaistant atskiria toks elementas, kuris nudažo rausvai… Kaip ir daugumai jūrinių, jai nereikia ilgo čirškinimo, troškinimo – viens, du ir baigta, svarbu, kad paraudonuotų, iškeptų. Perkepimas krevetei lygiai toks pat ydingas kaip ir jautienos steikui. Nes tada baltymų grandinė kaip kokia guma susitraukia, todėl mažiau yra daugiau.

Taigi, didelės pilkos šviežios krevetės – retos ir brangios, didelės ir pilkos šaldytos – daug dažniau randamas dalykas ir prieinamas.

  1. Krevetes nusausinam (nesvarbu ar su kiautais, ar be jų), imbierą sutarkuojam, česnakus nulupam, supjaustom skiltelėmis.
  2. Dabar puolam dirbti. Viskas labai greitai vyks, ir pasiruoškite, kad gali taškytis viskas šiek tiek, na apsauginių rūbų nereikia, bet čia turi būt karštis ir aistra, o ne koks nors kunkuliavimas priblėsęs. Keptuvė karšta, krevetes šmaukšt, 2 minutės.
  3. Tada česnakus ir imbierą tarkuotą, ir kuminą šmaukšt ir pamaišom, apverčiam, kad viskas susispiestų į krūvą, gražiai pasikalbėtų.
  4. Tada jau pipirus rožinius pasmulkinam lengvai, arba tiesiog šviežiai pamalam, negailim. Aišku visada galima vietoj tų pipirų šviežiai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką pakviest.. ir, prašau, 5–7 minutės ir ant stalo puikiausi aromatai.
  5. Jei jau visai egzotiškos nuotaikos ir esate apsirūpinęs viskuo žmogus, tai dėkite kalendros šviežios, bet žinokite, kad ir krapai pakankamai egzotiškai čia atrodo. Arba ir be žolių apsieisite – užtektinai visko čia. Tiesa, pamiršau vieną dalyką – druską paminėti, bet man rodos juk ir taip aišku.

Šalia dubuo salotų paprastų. Štai, prašom, irgi labai į temą…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. gab parašė:

    kaip tik reikejo kreveciu recepto, nes jau pabodo sojoj ir sojoj kepti, visai neturejau ideju krevetem, aciu, puiku.

  2. Ieva parašė:

    Tu nuostabi, Beata! 🙂

  3. Vaiva parašė:

    Sveiki,o jei virtos ir saldytos krevetes ar tiek pat ilgai skrudinti?

  4. Edita parašė:

    Išduokit, kur reikia pirkti krevetes? Nejaugi prekybcentry?

  5. Monika parašė:

    „Jei jau visai egzotiškos nuotaikos ir esate apsirūpinęs viskuo žmogus, tai dėkite kalendros šviežios“ – kaip sako mano paauglė dukra: „MADE MY DAY“! 🙂 Ta proga nusipirkau kalendros. Nu imbieras be kalendros – tikrai nekas…

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.