8241
Beatos virtuvė

Krevečių karis su kokosų pienu ir batatais

(6)
Kalorijos: 374
Porcijos: 4
Reikės:
  • nykščio dydžio imbiero šaknies
  • 1 raudonos aitriosios paprikos
  • 1 citrinžolės stiebo
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 kubelio ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio
  • 400 g batatų
  • 200 g brokolių
  • 200 ml kokosų gėrimo
  • 600 g lukštentų krevečių
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • šaukštelio aliejaus
  • svogūnų laiškų, kalendrų lapelių papuošti
  • 1 žaliosios citrinos sulčių

Lengvas Azijos skonių kupinas patiekalas, kurį gamindami užtruksite tik šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko batatams išvirti. Įdomiausia, kad šiame patiekale nepasigesite nei ryžių, nei makaronų, kurie tradiciškai gardinami kariu. Sodrumo ir visumos suteiks batatai ir ekologiškas „Maggi“ sultinys. Ekologiškas reiškia, kad visos šio sultinio sudedamosios dalys atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų ūkių, o ir skonis jo tikrai geras, tinka puikiai ne tik sriubos, bet ir troškiniams, košėms  gardinti. Pirkti yra beveik visur, o aš perku www.barbora.lt.

Gaminame: susmulkiname daržoves: smulkiai sutarkuojame imbiero šaknį ir česnako skilteles, supjaustome aitriąją papriką ir citrinžolės stiebą (naudojame tik baltąją jo dalį). Ant vidutinės ugnies įkaitintame puode viską pakepame su šaukšteliu aliejaus, kol pasklis malonus aromatas – apie porą minučių. Kol daržovės kepa, nedideliais gabalėliais supjaustome batatus. Į puodą įpilame 600 ml vandens, sudedame batatus ir viską užvirę įmetame 1 kubelį ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio. Leidžiame puodui burbuliuoti, kol išvirs batatai (atsižvelgiant į tai, kokio stambumo gabalėliais pjaustėte, tai gali užtrukti nuo 8 iki 15 minučių).
Batatams suminkštėjus į sultinį supilame kokosų pieną ir sojų padažą, viską išmaišome ir leidžiame vėl užvirti. Tada į sriubą suberiame krevetes (jei naudojate šaldytas, jas reikėtų atitirpinti), brokolius ir vis pamaišydami paverdame, kol krevetės pakeis spalvą – iš pilkų taps gražiai rožinės. Prieš ragaudami sriubą paskaniname žaliosios citrinos sultimis, kalendromis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Kuo ypatingas ekologiškas „Maggi“ sultinys:

„Švari etiketė“ – „Maggi“ sultinyje nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų
maiste nepageidaujamų sudedamųjų dalių.
Ekologiškas produktas – visos sultinių sudedamosios dalys atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų
ūkių.
Geras skonis: labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus
skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių ekologiškas „Maggi“ sultinys.
Ekologiškų „Maggi“ sultinių rasite didžiosiose parduotuvėse.

Ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio pagrindinės sudedamosios dalys: druska, vištiena (5,5 %), sviestmedžių aliejus, svogūnai, česnakai, petražolės, ciberžolė, pipirai.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Daiva parašė:

    Norėčiau pabandyti šį troškinį, bet nesupratau kada dėti brokolius? Ir su kuo rekomenduojame valgyti – balta duona ar…?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Daiva, brokolius meskite į puodą kartu su krevetėmis, jiems reikia tik vos apvirti. Šis patiekalas gana sotus ir vienas nes yra saldžiųjų bulvių, bet jei norėtųsi stipriau, galite patiekti su ryžių makaronais.

  2. Rasa parašė:

    Įdėjau smidrų, nelabai Azija, bet labai gražu 🙂

  3. Joana parašė:

    Labai noriu išbandyti šį receptą 🙂 tik patikslinkite: ar patiekalui reikia citrinžolės ar ciberžolės? Prie ingredientų nurodyta viena, o aprašyme kita 🙂

  4. Dovile parašė:

    Labai skanu. Super receptas, valgėm su ryžiais, nes dariau aštresnį variantą. Gavosi kaip Kambodžoj 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.