Spausdinti

Lengvas Azijos skonių kupinas patiekalas, kurį gamindami užtruksite tik šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko batatams išvirti. Įdomiausia, kad šiame patiekale nepasigesite nei ryžių, nei makaronų, kurie tradiciškai gardinami kariu. Sodrumo ir visumos suteiks batatai ir ekologiškas „Maggi“ sultinys. Ekologiškas reiškia, kad visos šio sultinio sudedamosios dalys atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų ūkių, o ir skonis jo tikrai geras, tinka puikiai ne tik sriubos, bet ir troškiniams, košėms  gardinti.

 

 

 

Krevečių karis su kokosų pienu ir batatais

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

nykščio dydžio imbiero šaknies
1 raudonos aitriosios paprikos
1 citrinžolės stiebo
3 skiltelių česnako
1 kubelio ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio
400 g batatų
200 g brokolių
200 ml kokosų gėrimo
600 g lukštentų krevečių
2 šaukštų sojų padažo
šaukštelio aliejaus
svogūnų laiškų, kalendrų lapelių papuošti
1 žaliosios citrinos sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Susmulkiname daržoves: smulkiai sutarkuojame imbiero šaknį ir česnako skilteles, supjaustome aitriąją papriką ir citrinžolės stiebą (naudojame tik baltąją jo dalį). Ant vidutinės ugnies įkaitintame puode viską pakepame su šaukšteliu aliejaus, kol pasklis malonus aromatas – apie porą minučių.

2

Kol daržovės kepa, nedideliais gabalėliais supjaustome batatus. Į puodą įpilame 600 ml vandens, sudedame batatus ir viską užvirę įmetame 1 kubelį ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio. Leidžiame puodui burbuliuoti, kol išvirs batatai (atsižvelgiant į tai, kokio stambumo gabalėliais pjaustėte, tai gali užtrukti nuo 8 iki 15 minučių).

3

Batatams suminkštėjus į sultinį supilame kokosų pieną ir sojų padažą, viską išmaišome ir leidžiame vėl užvirti.

4

Į sriubą suberiame krevetes (jei naudojate šaldytas, jas reikėtų atitirpinti), brokolius ir vis pamaišydami paverdame, kol krevetės pakeis spalvą – iš pilkų taps gražiai rožinės. Prieš ragaudami sriubą paskaniname žaliosios citrinos sultimis, kalendromis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Ingredientai
Patarimas

Kuo ypatingas ekologiškas „Maggi“ sultinys:

„Švari etiketė“ – „Maggi“ sultinyje nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų
maiste nepageidaujamų sudedamųjų dalių.
Ekologiškas produktas – visos sultinių sudedamosios dalys atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų
ūkių.
Geras skonis: labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus
skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių ekologiškas „Maggi“ sultinys.
Ekologiškų „Maggi“ sultinių rasite didžiosiose parduotuvėse.

Ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio pagrindinės sudedamosios dalys: druska, vištiena (5,5 %), sviestmedžių aliejus, svogūnai, česnakai, petražolės, ciberžolė, pipirai.

Pirkti yra beveik visur, o aš perku www.barbora.lt.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Norėčiau pabandyti šį troškinį, bet nesupratau kada dėti brokolius? Ir su kuo rekomenduojame valgyti – balta duona ar…?

  2. Labai noriu išbandyti šį receptą 🙂 tik patikslinkite: ar patiekalui reikia citrinžolės ar ciberžolės? Prie ingredientų nurodyta viena, o aprašyme kita 🙂

  3. Labai skanu. Super receptas, valgėm su ryžiais, nes dariau aštresnį variantą. Gavosi kaip Kambodžoj 🙂

Rašyti komentarą