8241
Beatos virtuvė

Kokosų pieno sriuba su vištiena

(0)
Reikės:
  • 400 g kokosų pieno
  • 200 ml vištienos/daržovių sultinio
  • nedidelio gabalėlio vištienos krūtinėlės
  • apie 50 g ryžių
  • druskos, cukraus, pipirų pagal skonį
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • žiupsnelio smulkinto imbiero
  • 2 šaukštų smulkintų kepintų žemės riešutų
  • 0,5 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
  • saujelės šviežių bazilikų ir krapų
  • 1 šaukšto krakmolo
  • tarkuoto parmezano sūrio papuošti

Kartais taip norisi visai kitokių, dar neatrastų skonių… Ši kokosinė vištienos sriuba nustebins netikėtu prieskonių deriniu ir bent mintimis nukels į Tolimuosius Rytus. Pasigaminkime!

Užverdame sultinį, juo užpilame ryžius. Krakmolą ištirpiname nedideliame kiekyje kokosų pieno ir paliekame trumpam pastovėti. Į puodą supilame likusį kokosų pieną, sudedame raudonėlius, imbierą, saldžiųjų paprikų miltelius (jeigu norisi aštriau, galima naudoti čili miltelius). Pagal skonį dedame druskos, pipirų, cukraus.

Susmulkiname bazilikus ir krapus. Ryžių masę supilame į prieskoniais pagardintą kokosų pieną. Viską užverdame. Tuomet iškart sumažiname kaitrą iki mažiausios ir sudedame smulkintas žoleles (dalį pasilikime papuošimui), įdedame kepintus riešutus (vietoj jų galima naudoti sezamo sėklas arba migdolus). Supilame į puodą krakmolo ir kokosų pieno mišinį.

Sriuba verda apie 30 minučių, o tuo metu ruošiame vištieną: supjaustome krūtinėlę plonomis juostelėmis, galime naudoti tuos pačius sriubos prieskonius vištienos paruošimui. Iškepame vištieną keptuvėje. Sriubą patiekiame į ją sudėdami vištienos juosteles, papuošdami šviežiais bazilikais, krapais. Užbarstome sūrio. Skanaus!

kokoso sriuba_su vistiena

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.