8241
Beatos virtuvė

Kokosų piene kepta višta

(1)
Porcijos: 4-6
Gaminimo laikas: 60min.
Reikės:
  • 4 vištienos ketvirčių
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • 200–300 g sviestinio moliūgo
  • 1 aitriosios paprikos
  • 3–4 cm imbiero šaknies
  • 4–6 česnako skiltelių
  • saujelės čiobrelių
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • 200 ml vandens
  • žaliosios citrinos žievelės ir skiltelių patiekimui
  • bazilikų, mėtų bei kalendrų lapelių patiekimui

Visų namuose yra patiekalas, kuris niekad nepabosta. Maniškiuose – tai kepta višta. Kartais, kai klasikiniai variantai pabosta, imuosi ieškoti naujų skonių. Ir štai, kokosų piene kepti vištų ketvirčiai mano šeimos buvo įvertinti ir labai pamėgti. Tad siūlau ir jums pabandyti štai tokį, šiek tiek azijietišką, vištienos kepimo būdą.

Gaminame:

Vištienos ketvirčius pasūdome, užberiame šiek tiek pipirų. Į keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepiname ketvirčius.

Kol višta skrunda, pasiruošiame daržoves. Nulupame ir supjaustome moliūgą, aitriąją papriką bei imbierą.

Apskrudusią vištieną sudedame į kepimo skardą. Taip pat sudedame česnakus, imbierą, aitriąją papriką bei moliūgą. Pabarstome pipirais, čiobreliu ir apliejame kokosų pienu. Įpilame šiek tiek vandens. Kepame  180-190°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 min.

Ant iškepusios vištienos užtarkuojame laimo žievelės. Puošiame laimo puselėmis ir susmulkintomis žolelėmis: bazilikais, mėtomis, kalendromis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 3,56 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Dalia parašė:

    Labai skanu ir kvapnu! As dar idejau Avinzirniu.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.