8241
Beatos virtuvė

Kokosinis daržovių karis

(10)

Indų virtuvės spalvoms, aromatams ir skoniams - visos mano simpatijos. O daržovių karis yra vienas mano dažniausiai gaminamų daržovių patiekalų. Šis labai sotus ir spalvingas, valgomas vienas arba su ryžiais.

Reikės:
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų smulkintos imbiero šaknies (apie 5-7 cm ilgio)
  • 1 nedidelės cukinijos
  • ¼ žiedinio kopūsto galvos
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 saldžiosios bulvės (batato)
  • 400 g skardinės avinžirnių
  • 350 ml kokosų pieno
  • 250 ml daržovių sultinio
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 šaukšto kario prieskonių
  • ¼ - ¾ šaukštelio džiovinto kajeno pipiro (priklausomai kaip aštriai mėgstate)
  • Druskos, pipirų

  • Pusžiedžiais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką bei sutarkuokite imbiero šaknį.
  • Pasiruoškite daržoves – pusžiedžiais suraikykite cukiniją, žiediniais išskaidykite žiedinį kopūstą, stambiai supjaustykite saldžiąją bulvę.
  • Puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite svogūną, česnaką bei tarkuotą imbierą. Maišydami kepkite apie 2 minutes arba kol ore pasklis aromatas.
  • Suberkite supjaustytas daržoves, konservuotus avinžirnius (be skysčio), kokosų pieną, daržovių sultinį, cukrų, kario prieskonius bei kajeno pipirus. Užvirkite.
  • Užvirus puodą uždenkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir leiskite viskam pasitroškinti apie 20 min. Baigus virti, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Skaniausia su ryžiais.

kokosinis darzoviu karis

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. Milda parašė:

    o jei nera tabato/batato? gal ji paprasta bulve galima pakeisti? 😀

  2. Greta parašė:

    Batato is tiesu tai Konkani kalba ( viena is Indijos valstiju) kuri reiskia bulve, tai nereiskia, kad ji saldzioji bulve, Indu kalboje bulve yra „aloo“

  3. agne parašė:

    mmm atrodo tikrai gardžiai :PPP

  4. Laura parašė:

    Vakar gaminau…patiko..tik vietoj dziovintu dejau sviezius cilli ir vietoj batatu paprastas bulves…labai skanu, vyras viska suvalge net apsilaizydamas ir net nesiskunde kad mesos ten ner….nes mesaedis….:) tai super…ai dar kad maziau terliotis i puoda suberiau ryzius ir kartu istroskinau….super 🙂

  5. Akvile parašė:

    ACIUUUUUU, atradau kario pasauli, tiesiog superinis receptas!!!

  6. Aušra parašė:

    Keliems zmonems sie recepto kiekiai paskaiciuoti?

  7. Sarune parašė:

    Aciu uz puiku recepta! Labai greita, paprasta ir be galo skanu!!! Pabandykite pagardinti sveizia kalendra pacioje troskinimosi pabaigoje – prieda labai gera prieskoni!

  8. Inga parašė:

    Norėjau paklausti, ką pasiūlytumėt vietoje kokoso pieno (man jis per saldus, o saudumo tikrai nemėgstu)?

  9. Justina parašė:

    Esu didele Beatos receptu gerbeja, didzioji dalis buna tiesiog tobuli, bet sis nepatiko. Gavosi labai saldu, nezinau, ar nuo saldzios bulves, ar kokosu pieno, bet tikrai nera malonu valgyti, bent jau to rudojo cukraus greiciausiai reikejo nedeti 🙁

Palikite komentarą: Akvile



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.