Spausdinti

Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas, ypač – pavasariui artėjant, tačiau pyragas puikiai tiks ypatingoms šeimos šventėms ar tuo atveju, jei norėtumėt nustebinti vakare ateinančius draugus…

P.S. nuotrauką dariau telefonu, skubėdama į svečius, iš tiesų jis gražesnis…

 

Klasikinis kreminio sūrio pyragas

0
115
Porcijos
10 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

500 g kreminio sūrio
200 g grietinės
2 šaukštelių kepimo miltelių
4 šaukštų manų kruopų
Šaukštelio vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto (nebūtinai)
1 stiklinės rudojo cukraus
4 vidutinio dydžio kiaušinių
2 pakelių mėgstamų sausainių
80 g sviesto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausiai pasiruošiame ir kepimo popieriumi išklojame kepimo indą. Aš naudojau 24 cm skersmens formą nuimamais kraštais. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.

2

Šakute arba blenderiu susmulkiname sausainius (šiame recepte naudojau sausainius su klevų sirupu) iki trupinių, 2-3 šaukštus jų atidedame į šalį pyrago papuošimui.

3

Išlydome sviestą ir gerai jį sumaišome su likusiais trupiniais. Tokią masę sudedame į kepimo skardą, išlyginame ir paspaudžiame, kad trupiniai suliptų. Dedame į orkaitę ir kepame apie 7 minutes.

4

Kol pyrago pagrindas kepa, pasiruošiame sūrio sluoksnį (šį pyragą patarčiau kepti su kreminiu sūriu „Philladelphia”). Kreminiai sūriai gaminami iš grietinėles ir dažniausiai būna 21,5% riebumo, arba liesesni, t.y. 11% riebumo. Taigi, didesniame inde gerai sumaišome sūrį, grietinę (jeigu naudojate liesesnį sūrį, grietinę geriau naudoti riebesnę, pavyzdžiui 30% ar 40%), manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. 

5

Atskirame inde iki šviesesnės spalvos putų išplakame kiaušinius. Supilame plakinį į sūrio masę ir maišome, kol masė taps vienalyte.

6

Sūrio sluoksnį pilame ant jau gerai atvėsusio pagrindo. Kepame pyragą orkaitėje apie 35-40 minučių. Svarbu, jog jis neperkeptų –  pasiūbavus pyragą, jo vidurys turi lengvai „judėti”.

7

Iškepusio pyrago nepulkite iškart išimti iš orkaitės – leiskite pastovėti orkaitėje kelias valandas, kol tolygiai atvės, tuomet įdėkite į šaldytuvą ir ten palaikykite dar mažiausiai 3-4 valandas. Tikrai galima (ir netgi rekomenduojama) šį pyragą šaldytuve palaikyti per naktį ar visą parą, tuomet karamelinis poskonis dar stipriau atsiskleis. Patiekdami apibarstykite trupiniais.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Reikes pameginti issikepti, nes atrodo labai skaniai! Kokia turi buti orkaites temp.kai kepame jau pati pyraga?

  2. Būtinai išbandysiu. Man labai patinka išmėginti vis naujus kepinius. O sakykit ar „President” varškė netiktų?

  3. Kur gauti tu sausainiu su klevų sirupu, ar jų būna pirkti Lietuvoje? Gal pavadinimą galit užrašyti.

  4. Beata, jei gyventumete Londone,kokia grietine naudotumete siam pyragui….Extra Thick Double Cream ar soured cream ?

  5. Ir as kepiau. Keista, kad kaip mineta iskeptas jis „juda” atrodo kaip nedakepes… Lauksiu nakty ir rytoj ragausim! Aciu uz nuostabius receptus!

  6. Beata ar tiktų šiam pyragui „President” varškė? Dievinu bandyti kepinių receptus…O šis atrodo labai skaniai.

  7. Vakar vakare gaminau šį pyragą. Sunku buvo susilaikyti jo neparagavus tik iškepto, nes kvepėjo labai gardžiai..
    Ryte ištraukus iš šaldytuvo paragavau… Mmmmm..skonis nerealus 🙂
    Ačiū Beatai už receptą, kuris bus dažnas mano virtuvėje 🙂

  8. Sveiki, Beata, ar kiaušinius plakti mikseriu, kad daugybė putų gautųsi, ar tik šluotele?
    Ačiū. Labai labai skaniai atrodo:)

  9. Sveiki, kepiau si pyraga. Ragavome kita diena. Skonis is tiesu geras, tik stai klausimas. Beata, kokia visgi pyrago surio sluoksmio konsistencija paciame viduje? Man jis buvo skystokas. ar taip turi buti, ar cia tiesiog pritruko laiko kepimui? Kepiau netgi ilgiau nei nurodyta recepte. Vidus, kaip nurodyta aprasyme, lengvai „liuliavo”. Idomu, kaip pavyko kitiems…

  10. Sveiki, as bandžiau kepti bet man nesigavo…per nakti palaikiau šaldytuve bet ryte prapjovus išbėgo kremas skystas skystas…dabar vėl dėjau kepti iš naujo jau 1val kepa tik dabar ima tirštėti ir nebe taip stipriai banguoja…kaži ko pritrūko kremui kad jis sutirštėtų kepdamas? Bet kremo skonis nerealus! Labai skanus būtų cheescake’as naminis!

  11. Sveiki, Beata, aš tikrai nesuprantu, kaip Jums viskas tobulai taip gaunasi. Mano pyragui net panašumo nėra į Jūsų. Būtų viskas gerai, tačiau gavosi kaip pudingas ir ta masė, kuri turi lengvai „judėti”, ji ir juda. Nors šaldytuve ir palaikiau per naktį… Sakykite, kas čia nutiko? Neatitikimai buvo tik kreminis sūris, kurį naudojau maskarponės.

  12. Ikisiu savo trigrasi. Del tvirtumo metu sauksta kukuruzu krakmolo vietoj manu. O per nakti pastovejes taip skaniai subresta! Pagrindui paskutini karta naudojau oreo sausainukus tai vaikai kaip smakai supuole 🙂 Man jei virsus biskeli ikrenta tai apiberiu uogomis ir jokio ‘broko’ nesimato 🙂

  13. Kažkas nuostabaus 🙂 aš pakeičiau kai kuriuos produktus, bet viskas nuostabu 🙂 Ačiū už receptą 🙂

  14. Sakykite prašau, ar mėgsta šį tortą vaikai, suprantu jog tai labai individualu, tačiau, gal teko stebėti populiarumą ar nepopuliarumą tarp vaikų 🙂

  15. taip stengiausi, pada dariau is sokoladiniu sausainiu… skonis labai geras, bet taip ir nesustingo vidurys, nors manu dejau saukstu daugiau :/

  16. Sveiki, jau kelinta karta kepu si pyraga, taciau pagrindas is sausainiu (Gaidelis) abu kartus liko birus ir sutrupa. Ka daryti, kad nesubyretu? Aciu.

  17. Labai noriu pabandyti iškepti šį pyragą sūnaus gimtadieniui.Jis pas mane serga cukriniu diabetu ir mes labai retai lepinamės saldumynais. ir kai tai darome, stengiuosi, kad saldūs kepiniai būti namie gaminti ir būtų aišku, kokie produktai čia sudėti. Jau nupirkau visus ingridientus ir perskaičius visus komentarus sunerimau, kad man šis tortas nesigaus. Nesinorėtų paskutinę minutę bėgti į pardę ir pirkti „valdišką” tortą. Todė reziumuojant noriu pasiteirauti, ar vertėtų prie manų dar ir krakmolo dėl tvirtumo įdėti idant išvengti to sūrio kremo suskystėjimo?

  18. Sį Beatos pyragą gaminau keletą kartų, visi pavyko:) šeimyna titulavo skaniausiu pyragu. Pirmą kartą pabijojus, kad nesustings tinkamai, pakepiau apie 45 min – gavosi kazkas tarp kremo ir biskvito, bet buvo labai gardu. Sekančius kartus gerai prieš tai įkaitinau orkaitę ir kepiau 40 min – gavosi idealiai. Visad palaikau per naktį . Manų dedu 4 kupinus šaukštus.

  19. Isbandytas! Gaminimas tikrai labai nesudetingas, baisoka aisku buvo ar tikrai sukietes ta iskepusi surio mase, tikrinau ir tikrinau 🙂 Viskas pavyko, sveciai labai gyre! Tik, kadangi nera nurodyta kiek gramu stikline cukraus, dejau mazdaug (manau i mazesne puse net gi), gavosi per saldziai! Bet tiems kas megsta saldziai, labai tiko ir patiko. Butu saunu zinoti tikslesnius ismatavimus ypac stikliniu, nes tai gana svarbu. Aciu uz puiku recepta!

  20. Sveika Beata,

    Hmmm…pyragas gavosi tiesiog tobulas. Tirpstantis burnoje. Nom,nom,nom…
    As, beje, ji papuošiau uogomis ir užpyliau želė. Gaila negaliu prisegti nuotraukele:) Aciu tau ,Beata, už nuostabius receptus.

  21. Išbandžiau receptą. Viską dariau pagal nurodymus. Šaldytuve išlaikiau parą ir prapjovus išbėgo. Šiandien kepiau 1val 45min. Dabar šaldytuve. Žiūrėsim kas gavosi. Kažkas šiame recepte iki galo nepasakyta

  22. SOS Beata , siandien turiu gaminti si torta..su saldumynais as tamsus miskasSakykit ka daryt su vanile..?turiu smirdanti kazkoki aroma vanille ir tikra vaniles lazdele kaip va panaudot?

  23. Beata, nusprendžiau per Kalėdas nudžiuginti savo šeimą šiuo cheesecake’u. Pasibandymui kepu dabar, žiūrėsiu kaip gausis, bet žiauriai bijau, kad išeis ne toks, koks tikėjausi. Vietoj manų (esu ne Lietuvoje, parduotuvėje neradau) dėjau miltų ir dar šauktą kukurūzų krakmolo. Tikiuosi, nesugadinau. Ačiū už puikius receptus!!! Gražių švenčių, laimingų Naujųjų metų ir ramaus laukimo Jūsų namuose!

  24. Gaminau su iš Lidl pirkta kreminio sūrio užtepėle (pavadinimo nepamenu), gavosi labai skanus pyragas! Ačiū už receptą 🙂

  25. Man irgi gaunasi per skystas, prapjovus išbėga buiza. Kepu 40min, 200C karstis is apačios ir viršaus. Paskui apie 2 val atvėsinus kambario temp. per naktį dar palaikau šaldytuve. Iš pradžių galvojau kad Philadelphia classic sūrį ne tą perku, vėliau pakeičiau į Philadelphia laktosefrey, bet rezultatas identiškas. Grietine naudojau vienu atveju dvaro 40proc., kitu atveju Rokiškio 30 proc., rezultatui tai įtakos jokios nepadarė. Dabar galvoju, kad kažkas su receptu nedasakyta savaime suprantamo 🙁

  26. Manau, dar vienas labai svarbus niuansas, kuris čia nepaminėtas tai pyrago apskrudimas. Jau antra karta kepu si skanesta, taciau abu kartus pavirsius susibanguoja ir apskrunda. Kepiau 160-170 laipsniu temp. Gal yra kazkoks budas kaip to isvengti? Ar uzdengti folija? Ar didinti kepimo laika, bet maxint temperatura iki 100? Norisi kad trecis kartas butu idealus 🙂 aciu

  27. Sveiki, jei nedėsiu kepimo popieriaus ar prikibs pyragas prie šonų, nes kai kepu kitus sūrio pyragus niekada nededu?

  28. Sveiki, norėjau pasiteirauti ar šio pyrago/torto skonis toks, koks parduodamas maximoj sūrio torto pavadinimu(kur būna nepapuoštas arba papuoštas šviežiom uogom)?
    Jei ne, gal kas esat tokį kepę, pasidalinkit, prašau, nuoroda. Nemažai receptų išbandžiau, jie puikūs, bet tokio skonio nerandu Draugai net šmaikštauja-pridėk tiek priedų kaip ten ir gausis ☺

  29. Pirmas bandymas,viska dariau kaip nurodyta recepte,bet istraukus is orkaites torciuko virsus suskilo,kodel ?

  30. Sveiki,
    Labai skanus pyragas!!! Tik istraukus is saldytuvo jis labai labai idubo, sonai itrukinejo ir ivirto I vidu, gal per mazai pakepiau? Kepiau 35min 170 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, gal kita syki pakepti ilgiau, ar kaip tik trumpiau?
    Ar gal daugiau manu ar kepino milteliu??
    Suri naudoju 21% o grietine 38%, gal liesesne naudoti?

  31. Laba diena, šį pyragą darau pirma karta įdėjus į pyraga į orkaitę, palaukus kol iškeps pyragas buvo visas sukėlęs, atrodė lyg didelis varškės pyragas. Gal galite patart?

  32. Sveiki. Su Naujais metais! Sakykite ar džiuveseliai gali būti pakaitalas miltams ar manų kruopoms? Nes nieko namie neturėjau, tik džiuveselių…

  33. Ar pasibaigus 40min kepimui tiesiog išjungti orkaitę ir palaikyti, nereikia atodaryti orkaitės durelių? Nes aukšta temperatūrs orkaitėje laikosi dar ilgai

  34. Vietoje manu kruopu naudojau estiskus „kama” miltus, nerealiai gerai! Aciu, skanesnio surio pyrago net nesu niekur nusipirkus

  35. Gavosi. Matau daug komentaru kad nesustingo. O man sustingo ir net sakyciau kietokas,galėjo minkštesnis būt.
    Dėjau president kreminį sūrį(parduoda po 1kg maximoj), o manų kruopų ne 4š, bet visus 5 didelius su kaupu. Į sausainius sviesto sudėjau 2k. daugiau nes niekaip nelipo..
    Iškepęs vidurys liūliavo, pastovėjo orkaitėj apie porą val, tada kambary dar apie 2val, o tada šaldytuve per naktį. Ryte pilnai kietai sustingęs, kaip varškės pyragas, skanus. Tik cukraus mažinčiau, nes selga irgi labai saldūs. Ačiū,kepsiu dar:)

Rašyti komentarą