8241
Beatos virtuvė

Klasikinis kreminio sūrio pyragas

(103)
Reikės:
  • 500 g kreminio sūrio
  • 200 g grietinės
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • Šaukštelio vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto (nebūtinai)
  • 1 stiklinės rudojo cukraus
  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 2 pakelių mėgstamų sausainių
  • 80 g sviesto

Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas, ypač – pavasariui artėjant, tačiau pyragas puikiai tiks ypatingoms šeimos šventėms ar tuo atveju, jei norėtumėt nustebinti vakare ateinančius draugus…

Pirmiausiai pasiruošiame ir kepimo popieriumi išklojame kepimo indą. Aš naudojau 24 cm skersmens formą nuimamais kraštais. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Šakute arba blenderiu susmulkiname sausainius (šiame recepte naudojau sausainius su klevų sirupu) iki trupinių, 2-3 šaukštus jų atidedame į šalį pyrago papuošimui. Išlydome sviestą ir gerai jį sumaišome su likusiais trupiniais. Tokią masę sudedame į kepimo skardą, išlyginame ir paspaudžiame, kad trupiniai suliptų. Dedame į orkaitę ir kepame apie 7 minutes.

Kol pyrago pagrindas kepa, pasiruošiame sūrio sluoksnį (šį pyragą patarčiau kepti su kreminiu sūriu „Philladelphia“). Kreminiai sūriai gaminami iš grietinėles ir dažniausiai būna 21,5% riebumo, arba liesesni, t.y. 11% riebumo. Taigi, didesniame inde gerai sumaišome sūrį, grietinę (jeigu naudojate liesesnį sūrį, grietinę geriau naudoti riebesnę, pavyzdžiui 30% ar 40%), manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Atskirame inde iki šviesesnės spalvos putų išplakame kiaušinius. Supilame plakinį į sūrio masę ir maišome, kol masė taps vienalyte.

Sūrio sluoksnį pilame ant jau gerai atvėsusio pagrindo. Kepame pyragą orkaitėje apie 35-40 minučių. Svarbu, jog jis neperkeptų –  pasiūbavus pyragą, jo vidurys turi lengvai „judėti“. Iškepusio pyrago nepulkite iškart išimti iš orkaitės – leiskite pastovėti orkaitėje kelias valandas, kol tolygiai atvės, tuomet įdėkite į šaldytuvą ir ten palaikykite dar mažiausiai 3-4 valandas. Patiekdami apibarstykite trupiniais.

Tikrai galima (ir netgi rekomenduojama) šį pyragą šaldytuve palaikyti per naktį ar visą parą, tuomet karamelinis poskonis dar stipriau atsiskleis.

Philadelphia_surio_pyragas

P.S. nuotrauką dariau telefonu, skubėdama į svečius, iš tiesų jis gražesnis…

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 4.44 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Renata parašė:

    Sakykit, o ką duoda manai? Gal galima kitokia alternatyva – miltai, džiūvesėliai?

  2. Gintare parašė:

    Reikes pameginti issikepti, nes atrodo labai skaniai! Kokia turi buti orkaites temp.kai kepame jau pati pyraga?

  3. egle parašė:

    O kuo galima pakeisti grietine?

  4. Janke parašė:

    Būtinai išbandysiu. Man labai patinka išmėginti vis naujus kepinius. O sakykit ar „President“ varškė netiktų?

  5. Jolanta parašė:

    Kur gauti tu sausainiu su klevų sirupu, ar jų būna pirkti Lietuvoje? Gal pavadinimą galit užrašyti.

  6. Ieva parašė:

    Beata, ar šiam pyragui tiktų mascarpone sūris? Turiu ir nežinau ką su juo daryti 🙂

  7. Reda parašė:

    ar tinka paprasciausi selga ar gaidelio sausainiai?

  8. Jurgita parašė:

    Beata, jei gyventumete Londone,kokia grietine naudotumete siam pyragui….Extra Thick Double Cream ar soured cream ?

  9. Saule parašė:

    Miela Beata, ar cia tiktu Digestive sausainiai? O Orio sokoladiniai sausainiai?

  10. Dominyka parašė:

    Ir as kepiau. Keista, kad kaip mineta iskeptas jis „juda“ atrodo kaip nedakepes… Lauksiu nakty ir rytoj ragausim! Aciu uz nuostabius receptus!

  11. Giedrius parašė:

    Mmmmm! Manau labai skanus šis tortčiukas! 🙂

  12. Egle parašė:

    Sakykite, kuo galima pakeisti grietine? Ar tiktu naturalus jogurtas ar geriau grietinele?

  13. Gintarė B. parašė:

    Beata ar tiktų šiam pyragui „President“ varškė? Dievinu bandyti kepinių receptus…O šis atrodo labai skaniai.

  14. Kristina parašė:

    Sveiki,
    Beata o galima naudoti maskarponės sūrį?

  15. Ieva parašė:

    Sveiki, kiek gramu yra pokelis sausainiu… Aciu uz atsakyma!

  16. Monika parašė:

    Vakar vakare gaminau šį pyragą. Sunku buvo susilaikyti jo neparagavus tik iškepto, nes kvepėjo labai gardžiai..
    Ryte ištraukus iš šaldytuvo paragavau… Mmmmm..skonis nerealus 🙂
    Ačiū Beatai už receptą, kuris bus dažnas mano virtuvėje 🙂

  17. Vaiva parašė:

    Sveiki,
    Ar būna „Philladelphia“ sūrio pirkti didesniais indeliais nei po 125g?

  18. Saule parašė:

    Ar normalu kad pyragas truputi praveses siek tiek sukrito?

    • Saule parašė:

      Atsakau pati sau 🙂 Nors pyragas vesdamas siek tiek sukrito (kepdamas buvo net biski pasiputes), bet palaikius saldytuve ir kita diena prapjovus tiek konsistencija tiek skonis tiek ir pyrago storis buvo puikus! Taigi sunerimau be reikalo- tiesiog Jusu Beata nuotraukoje jis atrodo labai lygaus pavirsiaus, o maniskis atveses buvo idubes.

  19. Dovile parašė:

    Sveiki, Beata, ar kiaušinius plakti mikseriu, kad daugybė putų gautųsi, ar tik šluotele?
    Ačiū. Labai labai skaniai atrodo:)

  20. Jurgita parašė:

    Ačiū,Beata. Labai lengvas receptas. Puikus skonis! Nuostabu! 🙂

  21. Asta parašė:

    Sveiki, kepiau si pyraga. Ragavome kita diena. Skonis is tiesu geras, tik stai klausimas. Beata, kokia visgi pyrago surio sluoksmio konsistencija paciame viduje? Man jis buvo skystokas. ar taip turi buti, ar cia tiesiog pritruko laiko kepimui? Kepiau netgi ilgiau nei nurodyta recepte. Vidus, kaip nurodyta aprasyme, lengvai „liuliavo“. Idomu, kaip pavyko kitiems…

  22. Ieva parašė:

    Sakykite,koki orkaites rezima naudojote?

  23. Raimonda parašė:

    Sveiki, as bandžiau kepti bet man nesigavo…per nakti palaikiau šaldytuve bet ryte prapjovus išbėgo kremas skystas skystas…dabar vėl dėjau kepti iš naujo jau 1val kepa tik dabar ima tirštėti ir nebe taip stipriai banguoja…kaži ko pritrūko kremui kad jis sutirštėtų kepdamas? Bet kremo skonis nerealus! Labai skanus būtų cheescake’as naminis!

  24. Inga parašė:

    Sveiki, Beata, aš tikrai nesuprantu, kaip Jums viskas tobulai taip gaunasi. Mano pyragui net panašumo nėra į Jūsų. Būtų viskas gerai, tačiau gavosi kaip pudingas ir ta masė, kuri turi lengvai „judėti“, ji ir juda. Nors šaldytuve ir palaikiau per naktį… Sakykite, kas čia nutiko? Neatitikimai buvo tik kreminis sūris, kurį naudojau maskarponės.

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmmmm tiesiog problema tame kad manai nesutvirtino visko iki galo…kita karta mestelėti tvirtumui reikėtų šaukštą krakmolo

      • Inga parašė:

        Tikrai nepasiduosiu ir padarysiu, tą skanutį pyragą. Jis taip lengvai ir greitai pasidaro, tik kažkam nesigauna… 😀 Tačiau kitą kartą jau bus tobula. Ačiū už patarimus, skanių idėjų Jums ir mums… 🙂

  25. Almama parašė:

    Ikisiu savo trigrasi. Del tvirtumo metu sauksta kukuruzu krakmolo vietoj manu. O per nakti pastovejes taip skaniai subresta! Pagrindui paskutini karta naudojau oreo sausainukus tai vaikai kaip smakai supuole 🙂 Man jei virsus biskeli ikrenta tai apiberiu uogomis ir jokio ‘broko’ nesimato 🙂

  26. Agne parašė:

    Laba diena, o pyraga jau su suriu irgi 170 laipsniu orkaiteje kepat?

  27. Dovile parašė:

    Kažkas nuostabaus 🙂 aš pakeičiau kai kuriuos produktus, bet viskas nuostabu 🙂 Ačiū už receptą 🙂

  28. Ringaile parašė:

    Aciu uz recepta! Dariau su kwark ir creme fraiche, gavosi labai gardus ir purus.

  29. Vaidas parašė:

    Gavosi super mamos gimtadieniui, visiems patiko 🙂

  30. Sigita parašė:

    Sakykite prašau, ar mėgsta šį tortą vaikai, suprantu jog tai labai individualu, tačiau, gal teko stebėti populiarumą ar nepopuliarumą tarp vaikų 🙂

  31. greta parašė:

    taip stengiausi, pada dariau is sokoladiniu sausainiu… skonis labai geras, bet taip ir nesustingo vidurys, nors manu dejau saukstu daugiau :/

  32. Ernesta parašė:

    Sveiki, jau kelinta karta kepu si pyraga, taciau pagrindas is sausainiu (Gaidelis) abu kartus liko birus ir sutrupa. Ka daryti, kad nesubyretu? Aciu.

  33. Lina parašė:

    Labai noriu pabandyti iškepti šį pyragą sūnaus gimtadieniui.Jis pas mane serga cukriniu diabetu ir mes labai retai lepinamės saldumynais. ir kai tai darome, stengiuosi, kad saldūs kepiniai būti namie gaminti ir būtų aišku, kokie produktai čia sudėti. Jau nupirkau visus ingridientus ir perskaičius visus komentarus sunerimau, kad man šis tortas nesigaus. Nesinorėtų paskutinę minutę bėgti į pardę ir pirkti „valdišką“ tortą. Todė reziumuojant noriu pasiteirauti, ar vertėtų prie manų dar ir krakmolo dėl tvirtumo įdėti idant išvengti to sūrio kremo suskystėjimo?

  34. Goda parašė:

    Laižėm net lėkštes ir tikrai nesudėtingai pasigamina- viską dėjau “ iš akies“ ! :)))

  35. Daiva parašė:

    Sį Beatos pyragą gaminau keletą kartų, visi pavyko:) šeimyna titulavo skaniausiu pyragu. Pirmą kartą pabijojus, kad nesustings tinkamai, pakepiau apie 45 min – gavosi kazkas tarp kremo ir biskvito, bet buvo labai gardu. Sekančius kartus gerai prieš tai įkaitinau orkaitę ir kepiau 40 min – gavosi idealiai. Visad palaikau per naktį . Manų dedu 4 kupinus šaukštus.

  36. Inga parašė:

    Isbandytas! Gaminimas tikrai labai nesudetingas, baisoka aisku buvo ar tikrai sukietes ta iskepusi surio mase, tikrinau ir tikrinau 🙂 Viskas pavyko, sveciai labai gyre! Tik, kadangi nera nurodyta kiek gramu stikline cukraus, dejau mazdaug (manau i mazesne puse net gi), gavosi per saldziai! Bet tiems kas megsta saldziai, labai tiko ir patiko. Butu saunu zinoti tikslesnius ismatavimus ypac stikliniu, nes tai gana svarbu. Aciu uz puiku recepta!

  37. Helena parašė:

    Sveika Beata,

    Hmmm…pyragas gavosi tiesiog tobulas. Tirpstantis burnoje. Nom,nom,nom…
    As, beje, ji papuošiau uogomis ir užpyliau želė. Gaila negaliu prisegti nuotraukele:) Aciu tau ,Beata, už nuostabius receptus.

  38. Toma parašė:

    Išbandžiau receptą. Viską dariau pagal nurodymus. Šaldytuve išlaikiau parą ir prapjovus išbėgo. Šiandien kepiau 1val 45min. Dabar šaldytuve. Žiūrėsim kas gavosi. Kažkas šiame recepte iki galo nepasakyta

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Toma, net išbėgo prapjovus? na tis toks liūliuojantis būna, tikrai ne standus, nes jis labai kreminis, o nuo kiaušinių ir manų kruopų pastandėja bekepdamas. Tikiuos gavosi geras vis dėlto.

  39. Goda parašė:

    Sveika, ar normalu, kad ką tik iškepęs pyragas atrodo skystokas? 🙂

  40. Eva parašė:

    SOS Beata , siandien turiu gaminti si torta..su saldumynais as tamsus miskasSakykit ka daryt su vanile..?turiu smirdanti kazkoki aroma vanille ir tikra vaniles lazdele kaip va panaudot?

    • Beata Nicholson parašė:

      Vanilės lazdelė perpjaukite pusiau ir peilio neaštriu galu nubraukite visas sėklytes, o likusią ankštį galite įdėti į cukrų ir turėsite vanilinį cukrų. Sėkmės

  41. Roberta parašė:

    Sakykite, jeigu orkaite kepa tik is virsaus, ar pyraga reiketu ilgiau kepti?
    Aciu

  42. Karolina parašė:

    Beata, nusprendžiau per Kalėdas nudžiuginti savo šeimą šiuo cheesecake’u. Pasibandymui kepu dabar, žiūrėsiu kaip gausis, bet žiauriai bijau, kad išeis ne toks, koks tikėjausi. Vietoj manų (esu ne Lietuvoje, parduotuvėje neradau) dėjau miltų ir dar šauktą kukurūzų krakmolo. Tikiuosi, nesugadinau. Ačiū už puikius receptus!!! Gražių švenčių, laimingų Naujųjų metų ir ramaus laukimo Jūsų namuose!

  43. Rita parašė:

    Gaminau su iš Lidl pirkta kreminio sūrio užtepėle (pavadinimo nepamenu), gavosi labai skanus pyragas! Ačiū už receptą 🙂

  44. MIRKA parašė:

    Man irgi gaunasi per skystas, prapjovus išbėga buiza. Kepu 40min, 200C karstis is apačios ir viršaus. Paskui apie 2 val atvėsinus kambario temp. per naktį dar palaikau šaldytuve. Iš pradžių galvojau kad Philadelphia classic sūrį ne tą perku, vėliau pakeičiau į Philadelphia laktosefrey, bet rezultatas identiškas. Grietine naudojau vienu atveju dvaro 40proc., kitu atveju Rokiškio 30 proc., rezultatui tai įtakos jokios nepadarė. Dabar galvoju, kad kažkas su receptu nedasakyta savaime suprantamo 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      Tai čia manau bėda,kad kiaušiniai dideli ir kai išsiplaka, tai tikrai labai masę prasskystina, bet geriausiai tada klautis nuojauta ir saugumu ir dėti daugiau manų kruopų, kad jos sutvirtintų. O ir kaitra kiek per didelė sūrio pyragui, reikėtų ant žemesnės kepti.

      • MIRKA parašė:

        Vėl kepiau. Kiaušiniai M dydžio ir išplakti. Nors manau kad didesnis (L) kiaušinio dydis negali padaryti tokios įtakos, nes keptas kiaušinis taip pat atlieka masės sukabinimą. Formelė 24cm nuimamais kraštais. Manų šį kartą dėjau ne 4, o 5 Š, nors manau kad jei tinkamas receptas, jo keisti nereiktų, nes visgi skonį keičia. Kaitrą šį kartą padariau 170, viršus apapčia, 38min. įkaitintoje. Galvojau gal temperatūra sūrį nužudo, tai šį kartą laikiausi ščirai 170. Rezultatas nė kiek nepakito – iš viršaus pyragas geltonas, bet viduje skysta. Šaldytuve pastovėjęs visą naktį situacijos nepataisė. Nžn. kas negerai. Galvoju gal erkaitės (elektrinė AEG, apie 8metai) rėžimas neteisingas, gal reikia kepimą ilginti drastiškai, gal yra koks tikrinimo būdas kaip žinoti ne aklai, ar pakankamai iškepė? Nes pvz. kai kepu obuolinį pyragą ar varškės apkepą, galiu patikrinti smeigdamas, o čia bėda – sūrio pyrago masė kaip suprantu sustengti turi tik šaldytuve, negali matyti iš anksto rezultato. Tas pasakymas lengvai liula – kiek tas lengvai yra subjektyvu, nebent esi įpratęs prie vaizdo. Ačiū kad atsakote.

  45. Karolina parašė:

    Manau, dar vienas labai svarbus niuansas, kuris čia nepaminėtas tai pyrago apskrudimas. Jau antra karta kepu si skanesta, taciau abu kartus pavirsius susibanguoja ir apskrunda. Kepiau 160-170 laipsniu temp. Gal yra kazkoks budas kaip to isvengti? Ar uzdengti folija? Ar didinti kepimo laika, bet maxint temperatura iki 100? Norisi kad trecis kartas butu idealus 🙂 aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Karolina, čia viskas nuo orkaitės priklauso, gali būti kad jūsų karštesnė, todėl ir apskrunda, pabandykite kepti 150C orkaitėje ir ilgiau, ir tikrai galite po pusės kepimo laiko apdengti folija, jei jau pradės ruduoti viršus. sėkmės

  46. Elinga parašė:

    Sveiki, jei nedėsiu kepimo popieriaus ar prikibs pyragas prie šonų, nes kai kepu kitus sūrio pyragus niekada nededu?

  47. Toma parašė:

    sveiki, kaip reiktų iškepti pyragą baltu viršum?

  48. Irma parašė:

    Sveiki, norėjau pasiteirauti ar šio pyrago/torto skonis toks, koks parduodamas maximoj sūrio torto pavadinimu(kur būna nepapuoštas arba papuoštas šviežiom uogom)?
    Jei ne, gal kas esat tokį kepę, pasidalinkit, prašau, nuoroda. Nemažai receptų išbandžiau, jie puikūs, bet tokio skonio nerandu Draugai net šmaikštauja-pridėk tiek priedų kaip ten ir gausis ☺

  49. Sidona parašė:

    Pirmas bandymas,viska dariau kaip nurodyta recepte,bet istraukus is orkaites torciuko virsus suskilo,kodel ?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Sidona, galbūt kepimo eigoje atidarinėjote orkaitę? Dėl to pyragai būna linkę suskilinėti.. Kartais suskyla, jei yra kepami per ilgai. Kitą kartą galite pamėginti kepti vandens „vonelėje“, taip orkaitėje bus užtektinai drėgmės ir pyrago viršus vėsdamas nesuskilinės. Sėkmės.

      • Sidona parašė:

        Aciu uz atsakyma ir tikrai bandysiu antra karta,nes trukes torciuko virsus tikrai nesugasino skonio…

  50. Simona parašė:

    Sveiki,
    Labai skanus pyragas!!! Tik istraukus is saldytuvo jis labai labai idubo, sonai itrukinejo ir ivirto I vidu, gal per mazai pakepiau? Kepiau 35min 170 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, gal kita syki pakepti ilgiau, ar kaip tik trumpiau?
    Ar gal daugiau manu ar kepino milteliu??
    Suri naudoju 21% o grietine 38%, gal liesesne naudoti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Simona, labai smagu, kad skanus gavosi! Na, naudojot tinkamo riebumo produktus, viskas gerai, o šaldytuve prieš išimant laikėte ilgai – kokias 4 valandas? Kepti ilgiau tikrai nereikėtų, nes tada gali ir perkepti… Ar išėmus iš orkaitės pyrago vidurys šiek tiek „liūliavo“? Kitą kart galite bandyti laikyti pyragą šaldytuve per naktį, gal bus kitoks rezultatas, sėkmės, tikiuosi pavyks!

      • Simona parašė:

        Oj pyragas nuostabus, siaip pyragu nekepu, o sita jau ir trecia syki bandysiu 🙂 skonis nuostabus, tik kad sukrenta vidurys.. darau namiskiam tai nieko baisaus, bet noretusi tobulo.
        Istraukus is orkaites vidurys liuluoja, atsaldau kambaryje ir dedu nakciai I saldytuva, ir tuomet jis idumba I viduri, gal galetume ka patarti? Bandysiu naudoti daugiau manu si kart

        • Beata Nicholson parašė:

          Miela Simona, paslaptis gali būti ta, kad jei jūs išimate jį iškart iš orkaitės, o nepaliekate ilgai ir lėtai, tolygiai atvėsti orkaitėje, jis ir įdumba. Arba kepkite žemesnėje temperatūroje dvigubai ilgiau.

  51. Simona parašė:

    Galbut perkepa? Ar turi liuliuti tik vidurys ar visas virsus?

  52. Jolita parašė:

    Laba diena, šį pyragą darau pirma karta įdėjus į pyraga į orkaitę, palaukus kol iškeps pyragas buvo visas sukėlęs, atrodė lyg didelis varškės pyragas. Gal galite patart?

    • Beata Nicholson parašė:

      Jolita, gal kepėte su vėjeliu? arba labai daug oro įplakėte, kitos firmos kreminį sūrį naudojote? pasitaiko, kad daugiau iškyla, na o po to natūraliai jis nusėda

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.