8241
Beatos virtuvė

Kitokia, bet labai skani lazanija su daržovėmis ir sultiniu

(3)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 1 didelio poro
  • 1,5-2 baklažanų
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 250 g rudų pievagrybių
  • 1 brokolio
  • 4-5 saliero stiebų
  • 1 saujelės vyšninių pomidorų
  • druskos, pipirų
  • 1 šaukštelio Provanso prieskonių
  • 1 cukinijos
  • 1 skardinės konservuotų lęšių (300 g)
  • 2 mocarelos rutuliukų
  • 100 g kietojo tarkuoto sūrio
  • 9-10 lazanijos lakštų
  • 250 g pomidorų su šakelėmis
  • šakelės baziliko lapelių
  • 600-700 ml „Galina Blanca” daržovių sultinio
  • 1 saujos skrudintų lazdyno riešutų

Lazanija be pomidorų? Be bešamelio? Be bolonezė padažo? Tikrai taip, būna ir tokių lazanijų! Mano draugė ir kolegė Vilma, taupydama laiką virtuvėje,  pamėgo kepti daržovingą lazaniją tik su sultiniu. Kai pabandėm šį receptą studijoje pasigaminti, visas nemažas „Beatos virtuvės“ kolektyvas buvo sužavėtas, net ir užkietėjusios mėsaėdės kirto ir komplimentus žėrė. Daržoves galite naudoti, kokias tik norite ir turite šaldytuve, darže ar sandėliuke, svarbiausia pasirinkite tinkamą sūrį ir sultinį, būtent šie ingredientai šiam patiekalui suteikia intensyviausią skonį.

Mūsų lazanija buvo kepta su sodraus skonio natūraliu „Gallina Blanca“ daržovių sultiniu. Šiuose į patogias vieno litro pakuotes supilstytuose „Gallina Blanca“ skystuose sultiniuose nerasite nei konservantų, nei dažiklių nei glitimo. Tai 100% natūralus produktas. Tai vat šio skanaus bei sveiko sultinio ir prisigėrė lazanijos lakštai ir troškintos daržovės. Na o sūrį dėkite tokį, kokį mėgstate labiausiai. Žodžiu, negailėkite nei sūrio, nei gero kokybiško sultinio – visi ragautojai jums už tai padėkos.

Gaminame: supjaustome daržoves: porą perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais, baklažanus supjaustome nedideliais kubeliais, pievagrybius nuplauname ir supjaustome ketvirčiais, saliero stiebus smulkiai supjaustome, brokolį padaliname į mažus žiedynus. Cukiniją plonai supjaustome mandolina.

Keptuvėje su šaukštu aliejaus pakepiname porus, kol gražiai pageltonuos ir suminkštės. Atidedame. Į keptuvę pilame tris šaukštus aliejaus, suberiame supjaustytus baklažanus, pagardiname druska, Provanso prieskoniais ir kepame, kol suminkštės, pasitroškins, apie 10-15 minučių.

Kitoje keptuvėje kepame pievagrybius su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais. Saliero stiebus pakepiname kartu su vyšniniais pomidorais, kol gražiai apkrus, o pomidorai pasileis.

Į puodą ar gilią keptuvę suverčiame brokolius, supilame 300-400 ml „Galina Blanca“ daržovių sultinio ir verdame, kol brokoliai suminkštės ir sugers sultinį, apie 5-7 minutes. Atidedame.

Sluoksniuojame lazaniją: į keramikinį ar stiklinį kepimo indą dedame porą šaukštų troškintų baklažanų, uždedame tris lazanijos lakštus, paspaudžiame ranka. Sluoksniuojame kitas daržoves: porus, pievagrybius, saliero stiebus, brokolius ir lęšius. (Beje, įdomus dalykas dėl lęšių. Ar žinojote, kad lęšiai pasisavinami geriausiai, kai juos valgai kartu su grūdiniais angliavandeniais? Šiuo atveju, lęšių geriausi kompanjonai bus lazanijos lakštai).

Sluoksniuojame toliau: uždedame mocarelos ir pabarstome tarkuotu sūriu. Išdėliojame cukinijos griežinėlius ir užpilame „Galina Blanca“ sultinio (apie 100 ml). Vėl dedame tris lazanijos lakštus ir sluoksniuojame su keptomis daržovėmis, lęšiais, mocarela, kietuoju sūriu, cukinija. Dedame likusius lakštus, paspaudžiame ranka ir užpilame dar sultinio (kad paspaudus sultinys apsemtų lazanijos viršų, jo turi būti ne per daug,  nes ir daržovės kepdamos išleis savo sultis) ir sudedame likusias daržoves, mocarelą, pabarstome sūriu, uždedame pomidorus su šakelėmis, kelis baziliko lapelius. Pabarstome tarkuoju kietuoju sūriu ir šauname į įkaitintą 190°C orkaitę, kepame apie 1 valandą. Iškepusią lazaniją apibarstome skrudintais ir smulkintais lazdyno riešutais.

Jei kartais nespėtumėt per 4 dienas suvartoti visos „Gallina Blanca“ daržovių sultinio pakuotės, visada galite užšaldyti likutį kitam kartui. Na o neatidarytą sultinį galima laikyti kambario temperatūroje.

Print Friendly

Komentarai
  1. Rasyte parašė:

    Mesaedes? Gali isvesti zmogu is kaimo, bet kaimas is zmogaus niekada neiseis.

  2. Godesse parašė:

    Nelabai suprantu kodel i kepimo inda nereikia pirmiausiai det lazanijos lakstu..? Kazkaip pagal Jusu recepta jus tik 6 lakstus sudejot vietoj 9-10.

    Taip pat noreciau psitikslint kokius koncervuotus lesius reikia det? Zalius ar raudonus? As dejau jau paruostus PUY Lentils ir visai gerai jie gavosi.
    Mocarelos rutuliukai ir buna skirtingu dydziu/svoriu… kaip ir del saujos vysniniu pomidoru.. pagal recepta idejau tik 5, nors butu buve geriau dvigubai tiek idet. Suteikia labai malonu skoni.

    Na o siaip kai paragavau, tai nebuvau taip suzaveta kaip Jusu sventiniu darzoviu sluoksniuociu… bet kazkaip einant antrai parai sia lazanija pamilau ir jau planuoju kada kita karta ja kepsiu.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Goda, smagu, kad patiko, nors ir kitokia, neįprasta lazanija, ir tikrai, ji gerėja laikui bėgant, pastovėjus porą parų..lęšiai tai tikrai žali geriausiai tinka ir sluoksniuojant pirmiausia dedu porą šaukštų ar tai sultinio ar šlapesnių daržovių ir tada lazanijos lakštus, ir taip toliau sluoksniuoju, kol viską sudedu.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.