Spausdinti

Kai norisi kažko greitai, bet šiek tiek neįprastai ir lengvai – renkuosi kišą. Kišas tai toks nesaldus pyragas, o į vidų dedu viską, ką randu šaldytuve. Šis gražuolis lengvai transportuojamas ir tikrai gali būti piknikų ar suneštinių pietų hitas. Kišas su vynuogėmis ir artišokais labiau pikantiškas, šiek tiek aristokratiškas, puikiai tiks bet kuriuo metu laiku, o su pomidorais ir špinatais – nemirštanti vasaros klasika. Iš šio produktų kiekio pagaminsite du vidutinio dydžio, apie 2 cm storio pyragus – jei kepsite storesnį – kepimo su įdaru laiką ilginkite 10-15 minučių.

Kišas arba paprastai nepaprastas pyragas

0
komentarai
1
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Kišui:

500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
3 kiaušinių
0,5 stiklinės pieno
3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
200 g rikotos sūrio

Pomidorų – špinatų įdaras:

4 saujos vyšninių pomidoriukų
4 saujos špinatų
Prieskonių mišinio su džiovintais pomidorais

Vynuogių-artišokų įdaras:

2 saujų raudonų vynuogių
1 saujos kalamata alyvuogių be kauliukų
150 g artišokų aliejuje
2 saujų vyšninių pomidoriukų
50 g rikotos sūrio
druskos, juodųjų pipirų bei čili skiedrelių (jei norisi)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Tarto ar paprastą kepimo formą nuimamais kraštais išklojame sluoksniuota tešla, suformuodami 1-2 cm kraštelį, ją gan tankiai subadome šakute ir dedame į 200 °C orkaitę 10-15 minučių, tešla turi šiek tiek apskrusti, bet ne iki galo iškepti.

2

Kol tešla kepa ruošiame kiaušinio plakinį – 3 kiaušinius išplakame su puse stiklinės pieno, prieskoniais ir tarkuotu sūriu.

3

Išimame tešlą iš orkaitės, leidžiame šiek tiek atvėsti ir suspaudžiame, paliekant aukštesnius kraštelius. Išdėliojame pasirinktą įdarą (pomidoriukus ar vynuoges pjauname pusiau), užpilame kiaušinių-sūrio plakiniu ir šaukštu išdedame rikotą.

Reklama
41011
4

Pyragą dedame atgal į orkaitę ir kepame 25-35 minutes, kol kiaušinis iškeps. Leidžiame atvėsti ir skanaujame. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą