8241
Beatos virtuvė

Kietojo sūrio salotos su kriaušėmis ir granatų sėklomis

(5)

Išskirtinio, ne tik vaizdo, bet ir skonio salotos.

Reikės:
  • poros saujų gražgarsčių
  • poros saujų salotų lapų
  • 4 didelių kriaušių
  • didelio žiupsnio cinamono
  • šaukštelio medaus
  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 granato
  • 100 g kietojo sūrio „Jubiliejinis 1934”
  • Užpilui:
  • 1 
šaukšto balzaminio acto kremo
  • 2 
šaukštų obuolių acto
  • 1/2
 šaukštelio jūros druskos
  • 1/4 
šaukštelio juodųjų pipirų
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Orkaitėje keptos kriaušės su medumi ir cinamonu stebuklingai karamelizuojasi. Prie jų – stipraus skonio Vilkyškių pieninės „Jubiliejinis” sūris ir ryškiasplavis rūgštus granatas – išskirtinio, ne tik vaizdo, bet ir skonio derinys.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200˚C
  2. Paruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite balzaminio acto kremą, obuolių actą, druską bei pipirus, kol druska ištirps. Įmaišykite alyvuogių aliejų ir leiskite padažui pastovėti kambario temperatūroje.
  3. Nulupkite kriaušes, perpjaukite pusiau ir išskobkite sėklas.
  4. Dubenėlyje sumaišykite cinamoną, aliejų ir medų bei šiame mišinyje apvoliokite kriaušių puseles.
  5. Dėkite kriaušes į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje (grilio funkcija), kol apskrus ir gražiai paruduos (apie 25 min.). Kai kriaušės apkeps – išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  6. Nuplaukite ir nusausinkite salotas. Jei reikia – suplėšykite jas gabalais.
  7. Granatą perpjaukite pusiau ir iškratykite sėklytes: laikykite perpjautą granatą virš dubens perjauta puse žemyn ir stipriai padaužykite jį šaukštu.
  8. Dubenyje pusę granatų sėklų sumaišykite su salotų lapais ir gražgarstėmis.
  9. Į tą patį dubenį įtarkuokite arba suberkite plonomis juostelėmis supjaustytą „Jubiliejinį“ sūrį.
  10. Imkitės padažo – lėtai pilkite jį į salotų dubenį ir vis pamaišykite, kad salotos gražiai pasidengtų. Taip supilkite visą padažą.
  11. Į lėkštę dėkite keptą kriaušę, salotų salpus, pabarstykite likusiomis granatų sėklomis ant viršaus.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Jūratė parašė:

    O kas tai balzaminio acto kremas? Tai ne įprastas balzaminis actas?

  2. Virginija parašė:

    Labai skanios salotos, ačiū už receptą! Užpilui dėjau balzamiko padažą, truputį citrinos sulčių vietoje acto, nes acto nemėgstu. Visa kita pagal receptą. Skoniai puikiai dera!

  3. grebeja parašė:

    Beata,
    niekomet nenaudojau balzamiko acto, ar verta ji isigyti? Kur ji galima panaudoti?

  4. Renata parašė:

    išbandžiau salotas, o kadangi granatos ne taip lengvai kramtosi jas pakeičiau džiovintomis spanguolėmis, super gavosi. DĖKUI. Manau pakartosiu jas dažniau

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.