Šią naminę traškią tešlą greitai pagaminti gali net virtuvės naujokas, o jos panaudojimas beribis! Siūlau pabandyti su šia tešla pasigaminti kibinų, išsikepti pyragą ir sausainių.
Svarbiausia – suminkę tešla, leiskite jai pailsėti šaldytuve. Jei trapią tešlą gaminsite su margarinu „Vilnius“ kepiniams, kaip darėme mes, pastebėsite, kad kepinys bus trapesnis nei keptas su sviestu ir ilgiau išliks šviežias. Be to, margarinas yra plastiškesnis, jį lengviau įminkysite, tad ir tešla išeis lengviau minkoma ir formuojama.
Gaminame:
Margariną „Vilnius“ kepiniams gerai atšaldome ir sutarkuojame į miltus su žiupsneliu druskos. Viską sumaišome, dideles margarino drožles dar sutriname pirštais.
Kiaušinį išplakame su grietine. Supilame į miltus ir pradžioje šaukštu ar šakute, vėliau rankomis sulipiname kietoką tešlą. Pernelyg ilgai neminkome, kad tešla netaptų kieta. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą pailsėti mažiausiai valandą, galime laikyti ir per naktį.
Mažais kubeliais supjaustome kiaulienos sprandinę, susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar sviestu, kol suminkštės. Įmaišome į dubenį su mėsa. Įberiame smulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų, nepagailime druskos. Įdedame porą šaukštų grietinės, apie saują smulkintų petražolių, viską gerai išminkome.
Gana plonai iškočiojame atšilusią tešlą. Sriubos dubenėliu išspaudžiame skritulėlius, ant jų negailėdami dedame mėsos įdaro. Suimame kiekvieno taip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstome. Išplakame kiaušinį su pora šaukštų vandens ir šiuo plakiniu kruopščiai patepame kiekvieno kibino paviršių. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Svarbu išsirinkti kokybišką margariną.
Mes naudojame margariną „Vilnius“ kepiniams. Šio margarino ir jo „brolio“ – margarino „Vilnius“ kepiniams su sviestu sudėtyje nėra hidrintų riebalų, transriebalų, aliejai sertifikuoti RSPO organizacijos, o 80 proc. riebumas ir tinkamas sočiųjų riebalų kiekis rodo, kad jis puikiai tiks trapios tešlos kepiniams.
Vadinkime tikraisiais vardais – pyragėlis su mėsa, kibinas yra tautinis patiekalas, kuris jokiais būdais nėra gaminamas su kiauliena, nes karaimai kiaulienos nevalgo.
Galima vietoj margarino sviesta naudoti?
Dekui!
o tai kaip gaminti pačią tešlą ir neparašyta … ir nei kokios nuorodos nėra, jei anksčiau kur aprašyta…