8241
Beatos virtuvė

Kibinai su kiauliena

(2)
Reikės:
  • Tešlai reikės:
  • 350 g miltų
  • 200 g margarino „Vilnius“ kepiniams
  • 160 ml grietinės (30 proc. riebumo)
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio viršui patepti
  • žiupsnelio druskos
  • Įdarui reikės:
  • 400-500 g kiaulienos sprandinės
  • 1 svogūno
  • šlakelio aliejaus ar sviesto
  • žiupsnio smulkintų lauro lapų
  • 2 šaukštų grietinės
  • saujos smulkintų petražolių
  • juodųjų pipirų
  • druskos
  • 1 kiaušinio kibinams aptepti

Šią naminę traškią tešlą greitai pagaminti gali net virtuvės naujokas, o jos panaudojimas beribis! Siūlau pabandyti su šia tešla pasigaminti kibinų, išsikepti pyragą ir sausainių.

Svarbiausia – suminkę tešla, leiskite jai pailsėti šaldytuve. Jei trapią tešlą gaminsite su margarinu „Vilnius“ kepiniams, kaip darėme mes, pastebėsite, kad kepinys bus trapesnis nei keptas su sviestu ir ilgiau išliks šviežias. Be to, margarinas yra plastiškesnis, jį lengviau įminkysite, tad ir tešla išeis lengviau minkoma ir formuojama.

Gaminame:

Margariną „Vilnius“ kepiniams gerai atšaldome ir sutarkuojame į miltus su žiupsneliu druskos. Viską sumaišome, dideles margarino drožles dar sutriname pirštais.

Kiaušinį išplakame su grietine. Supilame į miltus ir pradžioje šaukštu ar šakute, vėliau rankomis sulipiname kietoką tešlą. Pernelyg ilgai neminkome, kad tešla netaptų kieta. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą pailsėti mažiausiai valandą, galime laikyti ir per naktį.

Mažais kubeliais supjaustome kiaulienos sprandinę, susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar sviestu, kol suminkštės. Įmaišome į dubenį su mėsa. Įberiame smulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų, nepagailime druskos. Įdedame porą šaukštų grietinės, apie saują smulkintų petražolių, viską gerai išminkome.

Gana plonai iškočiojame atšilusią tešlą. Sriubos dubenėliu išspaudžiame skritulėlius, ant jų negailėdami dedame mėsos įdaro. Suimame kiekvieno taip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstome. Išplakame kiaušinį su pora šaukštų vandens ir šiuo plakiniu kruopščiai patepame kiekvieno kibino paviršių. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

 

Svarbu išsirinkti kokybišką margariną.

  • Geras kepinių margarinas turi būti 80 proc. riebumo – toks tinkamiausias kepiniams.
  • Perkant margariną, etiketėje svarbu paskaityti, ar jame nėra hidrintų augalinių aliejų ir riebalų. Jei sudėtyje nenurodyti iš dalies hidrinti aliejai, vadinasi, nebus ir transriebalų, kurių reikėtų vengti.
  • Pagrindinė margarino sudedamoji dalis yra aliejai, tad būtinai patikrinkite, iš kur jie atkeliauja pasirinktam margarinui gaminti. Jei ant pakuotės rasite RSPO sertifikatą, galite būti ramūs, kad aliejai (taip pat ir palmių aliejus) atkeliauja iš ūkininkų ir augintojų, tausojančių gamtos ir žemės išteklius, atsakingai vykdančių žemės ūkio veiklą, nes jiems už tai kompensuojama – tuo rūpinasi RSPO organizacija.
  • Rinkdamiesi kepiniams tinkamiausią margariną, atkreipkite dėmesį į sočiųjų riebalų kiekį, nurodytą ant pakuotės. Jei jis sudaro 30–40 g / 100 g, margarinas bus minkštesnis, geresnės struktūros, o kepinys – sodresnio skonio.

Mes naudojame margariną „Vilnius“ kepiniams. Šio margarino ir jo „brolio“ – margarino „Vilnius“ kepiniams su sviestu sudėtyje nėra hidrintų riebalų, transriebalų, aliejai sertifikuoti RSPO organizacijos, o 80 proc. riebumas ir tinkamas sočiųjų riebalų kiekis rodo, kad jis puikiai tiks trapios tešlos kepiniams.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    o tai kaip gaminti pačią tešlą ir neparašyta … ir nei kokios nuorodos nėra, jei anksčiau kur aprašyta…

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.