Spausdinti

 

 

 

Kiaušinienė be kiaušinių

0
komentarai
12
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

2 l pieno
1 citrinos sulčių
1 baklažano
2 pomidorų
aliejaus ar lydyto sviesto kepimui
šaukšto grietinės
šaukštelio kalendros grūdelių
šaukštelio kumino sėklų
šaukštelio ciberžolės
žiupsnelio juodosios druskos
kapotų petražolių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia gaminame varškę. Pilame pieną į užkaistą puodą ir kaitiname iki užvirimo (kol pakils putos). Kai pienas tik pradeda virti, supilame šviežiai spaustų citrinos sulčių. Citrinos rūgštis sutraukia pieną. Per sietelį pieną nukošiame. Varškę paliekame sietelyje, kad nuvarvėtų.

2

Kubeliais supjaustome pomidorus. Baklažanus suraikome riekelėmis, o riekeles dar supjaustome juostelėmis.

3

Užkaičiame keptuvę, pilame aliejų. Kai aliejus įkaista, į jį beriame stambesnius prieskonius: kalendros grūdelius, kumino sėklas. Pamaišome mentele. Beriame ciberžolę, pamaišome.

4

Į keptuvę su prieskoniais suberiame pjaustytus baklažanus. Maišydami pakepiname, kol baklažanai suminkštės.

5

Pilame į keptuvę kubeliais pjaustytus pomidorus ir pakepiname 3-4 minutes.

6

Į keptuvę verčiame pasigamintą varškę ir maišydami pakepiname dar kelias minutes.

7

Galiausiai paskaniname šaukštu grietinės ir pabarstome kapotomis petražolėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laabai skanu! Kadangi niekad tokios prieskonių kombinacijos prieš tai nebuvau naudojus savo virtuvėj, buvo laabai smalsu išbandyti! Panaudojom ne baklažaną, o cukiniją, kadangi tokia daržovė buvo namie 😉 Improvizacija pavyko:)
    Ačiū!

    Su meile, Egle Ge {HideInSugar}

  2. Pabandziau ir as si recepta! Labai labai skanu, tik vienintelis dalykas kas man nepavyko ir niekad nepavyksta, tai iskepti baklazana, jis man visus riebalus sugere ir visad taip..nzn gal as nemoku su juo elgtis:( bet visa kita tai super! vel bandysiu, tik su kita gal kokia darzove;) lb aciu uz si receptuka:)

  3. Fantastiskas receptas!!! Gaminu jau antrakart 🙂 Rekomenduoju visiems varskes ir darzoviu megejams. O mano prancuzas – gurmanas patiekala ivertino taip: egzotiskas, originalus, tiesiog geras 🙂

Rašyti komentarą