Neišsigąskite dėl mėsos šmoto. Eikite į turgų ar parduotuvę, imkite mažiausiai pusantro kilogramo nugarinės be kaulo ir odos. Jos išpjovimas, nėra sudėtingas ir detaliai paaiškintas recepte. Kol vyniotinis keps pasiruoškite padažą – lėtai karamelizuokite svogūnus. Garnyrui pritiks, manau, žalumynai visokie: špinatai plikyti su trupučiu sviesto, lengvai pakeptos cukinijos, blanširuoti vos vos suminkštintis šparagai, na ir bulvės jei jums jų labai norisi. Fiesta ir šventė!
Gaminame vyniotinį:
Ruošiame padažą:
Puiki idėja šventiniam stalui! Norėčiau išbandyti, bet niekada PC neteko matyti vyniotiniams skirtų raiščių, virvių ar siūlų (net nežinau kaip pavadinti). Girdėjau, kad tarkim medvilnės nėrimui skirti siūlai yra pakankamai tvirti, bet netinka, nes yra dažyti. Kur tokių dalykų galėčiau rasti ?
Ir mane domina , kur galima rasti konditeriniu siulu pirkti…
Bijau, kad ir aš apsisunkinsiu :{ 😀
Beata, o tu gamini mėsytę su angliškuoju Gravy padažu? Man labai reikėtų receptėlio… 🙂
Beata, o kur tiksliau reikėjo supilti nuo figų likusį skysti? Ar kepant, ar į padažą?
Kepiau,visiem labai patiko,dekui uz recepta.
Atrodo puikus receptas, nors aš Velykoms kepiau vištienos slėgtainį su džiovintais pomidorais (Beatos receptas) 🙂
Sveiki, o kažin jei iš vakaro pasidaryti vyniotinį ir tik šast kitą dieną į orkaitę?
Vienu galvos skausmu mažiau- panašu, kad radau receptą puikiam šventiniam patiekalui. O siūlus maisto produktams perku Thomas Philipps parduotuvėje.
O ar taip iškeptas galėtų būti valgomas šaltas, kaip vyniotinis?
Ačiū:-)
Isbandyta… super gavosi, o jau skanumas… aciu Beata uz recepta!
nuotykis, ne viniotinis man gavosi :))))
turgaus nelabai megstu – mesos ziurejau parduotuvej. man pries nosi moteris paprase paskutino smoto nugarines visom prekybos centre… juokas pro asaras. issimaldavau, kad man ji atiduotu. nuostabi buvo moteris, sake jai karbonado reikia… toliau! paprasiau vyro nupirkti figu (is tikro sarase parasiau datuliu). jis susipainojo, ir nupriro figu 🙂 labia nuliudau ir pasipiktinau, kaip galima neskirti datuliu nuo figu…. xa xa xa… bus man ant vyro burnoti 😀
buvau isitikinus, kad manie turiu plonos medvilnines virveles, su kuria laisvai viska surisiu. kai priejau prie risimo, paaiskejo, kad tai virve, kuri ir karve atlaikytu, ir palapine visai kareiviu kuopai. tokia mazdaug burem kelti skirta „virvute“. nu kazkaip surishom 😀 laukiam rytojaus. kepsim.
senai taip liksmai begaminau 😀
Ačiū Beata už nuostabų vyniotinio receptą 🙂
Šiandien jį gaminau ir valgėme visi, maži ir dideli, ir visiems buvo labai skanu.
Gaminau viską tiksliai pagal jūsų aprašymą tik… vietoje figų naudojau džiovintas slyvas(figų nemėgstame).
Beata, o kokiam kiekiui žmonių užtektų tokio vyniotinio?
Nu viskas šitas vyniotinis bus antvelyku stalo bisky darbo bus bet žiauriai skanu bus Ačiū Gerai už recepta
Labai skanus, bet sausokas. Kepiau susukus į foliją, gal reikėtų kepti geriau maišelyje, būtų sultingesnis ar naudoti sprandinę?
Na va, apsisunkinsiu savo velykas, bet taip užsimaniau šito kepsnio, kad seilės telkiasi 🙂