Tokio tipo troškiniai nėra patys fotogeniškiausi lėkštės svečiai, tad giliai pasislėpę moliniuose puodeliuose, jie atrodo daug simpatingiau. Žinoma, svarbiausia yra jų skonis.
Produktų pakaks 4-6 porcijoms (priklausomai nuo indelių talpumo).
Į temą troškiniams, kuriuos visa mūsų šeima labai mėgsta, pasiguosiu: kaip tik neseniai iš Beatos pirmosios knygos gaminau ale troškinį su obuoliais, saliero gumbu ir grūdėtosiomis garstyčiomis. Nu toks fui gavos, smirdalas tikras… :), nors dariau viską tiksliai pagal receptą, kas retai būna. Ir dėl ko? Dėl salierų, įtariu. O dar „šampės“ visą pusbutelį sugadinau… Batvinynė kažkokia…
Nu šitas gal ir nenuvils, tik jau šparaginių tai tikrai nedėsiu, ba bus kaip su saliero gumbu, jaučiu… 🙂
Aš esu darius šį troškinuką, nu man gavosi nepaprastai skanus. Tik pastovėjus šaldytuve ir atidarius kvapas alkoholio buvo, neišgaravo visas. Bet skonis – FANTASTIŠKAS.
sveiki,
gaminau šį troškinį pagal Beatos receptą iš kalendoriaus jau n tąjį kartą. Tikrai skaniai gaunasi. Šparaginės pupelės visai negadina skonio, nes jos nėra tokios „ryškios“, kaip salierai. Aišku, vietoje pupelių galite dėti paprikas, moliūgą, morkas arba iš vis nieko nedėti. Tegyvuoja improvizacija:) Kadangi šį trolškinį, kaip minėjau, jau gaminau n kartų, vienintelis patarimas būtų pasireguliuoti druskos kiekį, kad nebūtų prėska. Ir būtinai nepagailėkite obuolių sulčių, tų drumstų, naminių, ne is tetrapakų. Sultys – pagrindinė šio patiekalo vinis:)
As gaminau ir buvo tikrai gardu. Saliero nedejau(nemegstu), ji pakeiciau morka.
Didziausia nesekme jusu ta, kad nezinote atskiru produktu skoniniu savybiu. Manau patirties stoka.
Bet tai istaisoma. 😉
Pirmą kartą išbandžiau čenakus. Gavosi neblogai, bet tobulėti yra kur. Patiko tai jog daržovės liko traškios ir skonis išliko stiprus ir gaivus:)
Na man labai patiko, puikus receptas
o perlinių kruopų nereikia prie6 tai išmirkyti?
Gaminau šituos čenakus po tv laidos. Ir labai neskaniai išėjo, man nepatiko, nei draugui… Vienintelį dalyką kurio neturėjau – voveraičių/baravykų pakeičiau paprastais pievagrybiais. Aišku pievagrybiai skiriasi, bet kad voveraitės taip kardinaliai galėtų „išgelbėti“ šį troškinį, tai netikiu…
sveiki,o kur gaminimo eigoje pasimete grybai ir šparaginės pupelės?
R.Babauskyte – aš irgi gaminau tą troškinį, apie kurį rašote, irgi dariau pagal receptą, tik saliero nedėjau, taip kad jis čia nekaltas, viską sugadina šampanas. Man atrodo, kad vietoje jo įpylus pvz obuolių sulčių liuks būtų, reikės pabandyti. Būtų įdomu išgirsti Beatos komantarą dėl to recepto – jis iš pirmos knygos. 🙂
Nepaprastai skanus troškinys gavosi, tik aš nepyliau jokių sulčių. SUPER!
Ar nereikia perlinių kruopų išmirkyti?
Nieko apie grybus ir sparagus. Pasimetes receptas
Ar galima naudoti virtus grybus (voveraites)?
Kiekvienam pagal skonį… Obuolių sulčių (naminės) kitąkart gamindama nepilsiu, viskas užrūgštėjo. Naudojau džiovintus banravykus, bet grybų jokio skonio. Kruopos ir mėsą gavosi minkštutės.
Kuo dar galima pakeisti morkų ir obuolių sultis?