8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos troškinys su alum ir obuolių sultimis

(10)
Reikės:
  • Šmoto kiaulienos menties
  • 3-10 svogūnų
  • aliejaus
  • lauro lapo, pipirų, druskos, čiobrelio šakelė
  • 1 šaukšto miltų
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 0,5 litro obuolių sulčių
  • 1 stiklinės alaus

Mėsa – kiauliena, paėmiau nemažą šmotą mentes (liesa, minkšta mėsa), tikrai ne mažiau kaip vienas kilogramas. Supjaustom gabaliukais, ne per mažais, tokiais, kaip pjaustom šašlyką. Mėsą pabarstom druska ir šviežiai maltais pipirais (kas turi laiko, gali taip palaikyti kokią valandą, bet aš neturėjau to laiko). Truputis aliejaus ir ant stiprios ugnies lengvai minutėlę iš vienos ir iš kitos pusės pakepam tą kalną mėsos (aš visą mėsą sudėjau į vieną keptuvę ir nuėjau palaistyt gelių, grįžau – apverčiau ir nuėjau sudėti skalbinius į skalbimo mašiną, tai tik tiek to ir apkepimo). Tada viską sumečiau į puodą storu dugnu ir užpyliau puse litro naminių obuolių sulčių, įdėjau kelis lauro lapus ir leidau visam reikalui troškintis apie valandą ant mažos ugnies.

Nusilupau svogūnų, priklausomai nuo dydžio prireiks nuo 3 iki 10, kadangi maniškiai buvo maži naminiai, tai aš nepasivarginau gal 10 nulupti ir juos švelniai ant mažos ugnies pakepinau ant aliejaus (ne tai, kad iš jų nieko neliktų, o kad būtų minkšti ir švelnūs), kai jie buvo gražūs ir geltoni, įpyliau pusę butelio šviesaus alaus ir leidau viskam suburbuliuoti, tada įmaišiau (įbarsčiau) šaukštą miltų (atsargiai, kad nesušoktu į gumuliukus). Dar truputėlis druskos ir pusė šaukštelio cukraus į svogūnų padažą ir viską supyliau ant jau išsitroškinusios mėsos. Ne, bijokit alaus kartumo, jis tampa beveik nejaučiamas, kai viską sumaišysit. Gerai permaišiau, paragaukit, ar ko netrūksta. Štai ir viskas, puikiausiai tinka su bulvių koše ir raugintais agurkais po rimtos talkos ar žygio snieguotais miškais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. Raminta parašė:

    puikus receptas atrodo! 🙂 tik patarkit jus man, nesusipratelei,- ar galima tokio maisto (kazkiek gaminimo ar marinavimo procese susidurusiam su alkoholiu) duoti vaikams? 😉 mano dukrai tik 1.5 metuku, tai turbut teks susilaikyt? 😉

  2. Ieva parašė:

    Aciu uz skanu receptuka!!!! Super. Labai skanu!!!

  3. Snieguole parašė:

    o obuoliu sultis ispilti ar palikti, ir tiesiog pilti ta svogunu padaza ?

  4. Asta parašė:

    labai geras receptas,pati isbandziau labai patiko vidsai seimai!

  5. marija parašė:

    O kodel rekomenduojat palikti valandziukei kiauliena, apibarstyta su druska ir pipirais? Nepanasu, kad kiauliene gali buti marinuojama tokiu budu…

  6. Aiste parašė:

    Visai neblogas patiekalas 🙂 tik aš dariau smulkesniais gabaliukais, tai troškinosi trumpiau :} gavosi toks saldžiarūkštis skonis

  7. Natalija parašė:

    Beata, siandien noriu isbandyti si Jusu patiekala, bet nelabai megstu svogunus. Kaip manote, ar tiktu porai?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.