8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos kepsnys su šalavijais ir kriaušėmis

(0)

Vyriškas maistas, tik truputį truputį įmantriau ir naujau.

Reikės:
  • 4 gabaliukų (maždaug po 200 g) kiaulienos nugarinės be kaulo
  • 30-40 g sviesto
  • 250 ml karšto daržovių sultinio
  • 20 didelių šviežio šalavijo lapelių
  • 2 kriaušių
  • 1 šaukšto kukurūzų miltų (be problemų galima pakeisti ir paprastais miltais)
  • juodųjų pipirų arba pipirų mišinio

Receptas iš žurnalų delicious., 2009 Balandis, 136 psl., ir Cooking Light, 2005 Spalis, 224 psl.

Gaminame:

  1. Kiaulienos gabaliukus dosniai iš abiejų pusių pabarstome pipirais.
  2. Keptuvėje ištirpdome sviestą ir jam įkaitus sumetame šalavijų lapelius. Kepame, kol lapeliai tampa traškūs. Baigus kepti perkelkite juos ant popierinio virtuvės rankšluosčio.
  3. Į keptuvę dedame nestambiomis skiltelėmis supjaustytas kriaušes. Kiekvieną jų pusę kepame keptuvėje likusiame aromatingame svieste po maždaug 3 minutes, kol šiek tiek pagels. Perkeliame į švarų indą ir uždengiame, kad išlaikytume šiltas iki patiekimo.
  4. Į įkaitusią keptuvę dedame kiaulienos gabaliukus ir kepame kiekvieną pusę po maždaug 4-5 minutes, kol apskrus. Iš keptuvės kepsnelius perkelkite į indą, kuriame galėsite juos laikyti šiltai iki patiekimo.
  5. Keliuose šaukštuose sultinio iki vientisos masės išmaišykite kukurūzų ar paprastus miltus. Į keptuvę supilkite gautą mišinį ir likusį sultinį. Leiskite viskam paburbuliuoti 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
  6. Viskas! Patiekite padažu apšlakstytą kiaulieną, su apkeptomis kriaušėmis ir traškiais šalavijų lapeliais. Prie patiekalo tiks garuose virtos daržovės (morkos, šparaginės pupelės), tačiau nei vienas vyras nesupyks, gavęs šalia ir bulvę.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.