Spausdinti

Man asmeniškai vaisiai ir mėsa yra visai neprastas derinys, kiauliena mūsuose labiausiai vartojama ir derinama su obuoliu, bet va ananasas ir saldumo daugiau turi, yra savo struktūra patogesnis uždėti ant kažko. Taigi štai prašom, pasiūlymas gardžiam kepiniui ant laužo: kiaulienos sprandinė ir ananasas. Įžanga į receptą čia.

Kiaulienos ir ananasų vėrinukai su gruziniškais prieskoniais

0
komentarai
3
Porcijos
6 asm.

Reikės:

500 g sprandinės
2 riekelių ananaso
kupino šaukštelio prieskoninės druskos (arbe keiskite druska, ciberžole, česnaku ir malta kalendra)
gero žiupsnelio sumac
šaukšto aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mėsą supjaustykite gabaliukais. Sumaišykite su prieskoniais, leiskite pasimarinuoti.

2

Ananasą supjaustykite vieno kąsnio kubeliais.

3

Verkite ant iešmelių pakaitomis mėsos ir ananaso gabaliukus. (Jei iešmeliai mediniai, prieš verdami mėsą pamerkite juos į vandenį bent 30 min., kad kepant neužsidegtų).

4

Ir kepkite sau smagiai gerai įkaitintoje kepsninėje.

5
Ingredientai
Patarimas

Beje, labai puikiai jie išsikepa ir orkaitėje (180–190 °C apie 30min), pabaigtuvės ant grilio keptuvės, kad būtų charakteringai juodai apanglėję.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Atleiskite miela Beata, nepatyrusiai kulinarei, bet gal galite pasufleruoti kas tas sumac ir kur jo nusipirkti? 🙂

Rašyti komentarą