8241
Beatos virtuvė

Trinta keptų moliūgų sriuba su sūrio skrebučiais

(17)
Reikės:
  • Sriubai reikės:
  • apie 1 kg moliūgo
  • juodųjų grūstų pipirų
  • druskos
  • šviežio šalavijo lapelių (galima naudoti i čiobrelio žolę)
  • 3-4 skiltelių česnako
  • žiupsnelio malto kumyno
  • 1-1,5 l daržovių sultinio
  • Sūrio skrebučiams su saldžiąja paprika reikės:
  • ciabbatta ar kitos baltos duonos
  • alyvuogių aliejus patepimui
  • saldžiosios ar aštriosios paprikos miltelių
  • čili pipirų ir kumino pagardui reikės:
  • 1 čili pipiras
  • pusės šaukštelio malto kumyno
  • alyvuogių aliejus kepimui
  • pusės šaukštelio
  • saujos moliūgų sėklų

Moliūgas ir mano virtuvėje stukso sau ramiausiai, ir dar tikrai pastovės. Štai sriubos receptas, ji beveik įprasta naujumo ir šventiškumo ir dar daugiau moliūgiškumo suteikia čili, kumino ir moliūgo sėklų pagardas kuris uždedamas ant viršaus. Moliūgas yra stipri daržovė prieskonius „pakelia“ puikiai.

  1. Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustę gabalėliais sudedame į kepimo skardą. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome šviežiai maltais pipirais, druska, paplėšome šviežių suplėšytų šalavijo lapelių, o šalia padedame keletą nelukštentų česnako skiltelių. Pašauname į 190 laipsnių karščio orkaitę ir kepame apie 25 minutes, kol moliūgas suminkštės.
  2. Į paruoštą sultinį iš luobelės išspaudžiame česnakų tyrelę bei sudedame keptus moliūgo gabalėlius su šalavijais ir pastatome puodą virti.
  3. Kai sriuba užverda, sutriname ją elektrine trintuve. Paraugaujame ir dar, jei trūksta, paskaniname pipirais ar druska.
  4. Pilame sriubą į lėkštę ir pagardiname paruoštu kumino, čili bei moliūgų sėklų pagardu bei/ arba patiekiame su sūrio skrebučiais.

Kol sriuba užvirs – pasiruošime sūrio skrebučius:

  1. Supjaustome i ciabbatą ar kitokia baltą duoną stambiomis riekėmis. Kiekvieną jų statmenai suraikome gabalėliais. Iš vienos riekės išeis 5-6 skrebučiai.
  2. Skrebučius klojame į kepimo skardą, kiekvieno jų paviršių patepame alyvuogių aliejumi, kad skrebučiai būtų traškūs. Šauname į 190 laipsnių orkaitę ir skrudiname kol viršus gražiai paskrus.
  3. Apskrudusius skrebučius pabarstome paprikos milteliais bei tarkuotu kietuoju ar fermentiniu sūriu ir vėl trumpam grąžiname į orkaitę, kol sūris išsilydys. Patiekiame su sriuba.

Gaminame pagardą sriubai:

  1. Išsėkliname bei smulkiai sukapojame čili pipirą.
  2. Į įkaitintą keptuvę, pilame alyvuogių aliejų ir smulkintą čili pipirą. Šiek tiek pakepinę, beriame žiupsnelį malto kumino ir saujelę moliūgo sėklų. Šiek tiek paskrudinkime, kol sėklos ims spragsėti. Nepamirškime pamaišyti.

Paruoštu pagardu paskaniname lėkštėje patiektą sriubą.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. Patiko parašė:

    Labai patiko zodis – issekliname pipira! Nerealiai!

  2. sriubyte parašė:

    Sriubyte gavosi neispasakyto skonio-net mano broliui ir ,,angliskai,, jo seimai labai patiko ( keista, taciau jie moliugu sriubos niekada nebuvo ragave). Ypac gera skoni suteikia cesnakas!!!Nuostabi sriubyte!!!!!

  3. Skaistė parašė:

    Fainučiai receptukai 😉

    Tik man toks egzistencinis klausimas iškilo – kuminas ir kmynas yra vienas ir tas pats ar ne? 😀

    • Beata Nicholson parašė:

      tikrai ne vienas ir tas pats, visai net ne tas pats….forma panaši bet kvapas ir skonis visai kitoks……kmynas gana žalias, šaltokas ir žolingas, kuminas šiltas, aitrokas ir minkštas….visai visai visa ne tas pats, kažkas kartais padaręs yra klaidų vertimuose ant lietuviškų pakuočių, bet tikrai nesumaišykite kmyno ir kumino, taip jie turi bendrų dalykų, bet iš esmės yra skirtingi…Verta paieškoti jo, man ir kmynas ir kuminas yra vieni mėgstamiausių prieskonių

      • Beata Nicholson parašė:

        viskas labai paprasta, dedate sluoknsiuota tešlą o viduje sluoksniai keptą moliūgą, surį ir špinatus tikrai paprastai, svarbiausia kad viršuje padarytumėt mažą skylutę…kad oras išbėgtų, kepkite apie 30 min 200 kad tesla pakilt

  4. Greta parašė:

    Na va, tokias sriubas tai aš ir mano vyras mėgstam be galo, niekas neužkliuvo, sriuba tiesiog paaasakiška, viskas labai aiškiai aprašyta.
    Labai atitaikytas aštrumas.
    Nežinau, kam gali nepatikti ši sriuba. 10 balų.

    • moliūgo pyragas su špinatais ir sūriu parašė:

      Gal būtų galima sužinoti receptą. Kokių ir kiek reikia produktų? Iš anksto dėkoju 🙂

  5. Karolina parašė:

    niekada nemaniau kad galeciau valgyti moliuga, bet si sriubyte pasaka! o dar su skrebuciais ir lydytu suriu, nuostabu ! :)))

  6. Popieriaus kerai parašė:

    Beata, gal gali pasufleruoti, kur galima Lietuvoje rasti kumino įsigyti? Kauno prekybos centruose arba nepavyko atrasti, arba užslėptas kažkaip…
    Ačiū 🙂

  7. Lina parašė:

    Dovanok, Beata, atsakysiu uz Tave:) Kumino labai paprasta rasti specializuotose prieskoniu krautuvelese.

  8. Violeta parašė:

    Sveiki Beata,
    ar sitai sriubai tinka naudoti angliskai vadinama Squash moliuga? Nes moliugu beros yra skirtingu.
    Aciu.
    Lauksiu atsakymo, nes penktadieni turiu 15 zmoniu pagaminti pietums sriuba, noriu pabandyti sita 🙂

  9. Sarune parašė:

    kumino yra maximoje prie prieskoniu

  10. Svetlana parašė:

    Beata, nerandu atsakymo apie moliuga. Gal zinote, ar galima valgyti moliugo minkstima
    kur isrenku seklas, toks su „suleliais „?
    Jei galima, tai parasykite recepta, o gal i sriuba tinka?
    Nuosirdus aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Svetlana, ši moliūgo dalis tikrai valgomas, kaip ir jis visas, išskyrus žinoma žievelę. Tai sudėkite į sriubą, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite. skanaus.

  11. vaida parašė:

    siuo metu neturiu cili pipiro, bet turiu tabasko padazo kaip manote jis tiktu ir idomu kiek jo naudoti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.