8241
Beatos virtuvė

Keptų daržovių ir geltonųjų žirnių dhalas

(0)
Reikės:
  • apie 1 kg įvairių daržovių (saldžiųjų bulvių, žiedinių kospūstų, cukinijų, bulvių, moliūgo, morkų, saliero gumbo – naudokite turimas daržoves; gali būti tik morkos arba morkos ir bulvės; arba tik moliūgas ir dar šaldytų daržovių šiek tiek pabaigoje dėl spavų)
  • 1 stiklinės skaldytų žirnių (arba raudonųjų lešių, jei neturite laiko)
  • 1 litro daržovių sultinio
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto garam masala prieskonių mišinio
  • po 1 šaukštelį kumino, kalendros, kario prieskonių mišinio
  • 1 lauro lapo
  • imbiero šaknies
  • 200 ml riebesnio kokosų gėrimo (galite ir nepilti)
  • 2 šaukštų pomidorų pastos (tinka ir trinti pomidorai, galite ir nedėti)
  • druskos ir pipirų
  • 2 šaukštų kokosų aliejaus
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • šlakelio citrinų sulčių

Labai rekomenduoju pamėginti pasiruošti dhalą su geltonais lietuviškais skaldytais žirniais. Dhalas yra ankštinių daržovių troškinys iš Indijos virtuvės. Jei valgau indiškame restorane, visuomet jo užsisakau. Jų būna įvairių, aš ir pati dažnai mėgstu jo pasigaminti: greičiausiai pavyksta su raudonaisiais lešiais, nes jie labai greitai išverda, bet su žirniais ir visa puokšte prieskonių jis taip pat labai gardus.

Daržoves supjaustome stambesniais gabalais, pabarstome druska, pipirais, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus, šaukštą kario prieskonių mišinio, išmaišome, kad tolygiai pasidengtų, beriame daržoves į skardą ir dedame kepti į 180 ℃ orkaitę apie 45 min. Jei gaminate su žirniais, nepamirškite jų pamerkti, tada greičiau išvirs.
Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnakus. Į keptuvę pilame kokosų aliejų ir kepame svogūnus. Kai jie suminkštėja, beriame česnakus ir visus prieskonius, jie turi sušilti keptuvėje.
Tuomet sukrečiame pomidorų pastą, dar pakepiname ir jau galime pilti žirnius. Subėrę žirnius viską užpilame sultiniu, sudedame stambiau supjaustytą imbierą (ji vėliau išgriebsime, svarbu, kad paskleistų aromatą), dedame lauro lapą ir leidžiame viskam troškintis, kol žirniai visai pasileis.
Iškepusias daržoves verčiame į žirnių troškinį ir išmaišome. Išeis tikrai daug. Skonį reguliuokite pagal save, pabaigoje įspauskite truputį citrinų sulčių.

Patarimas
Jei neturite visų prieskonių, naudokite tik kario mišinį. Gal nesate pratę prie indiškos virtuvės? Tai bus puikus žingsnis prieskoningo maisto link, o kario prieskonių tikrai rasite beveik visur.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.