Spausdinti

Nuostabiai gardus būdas: kai šitaip pagaminau, tai turiu pasakyt, kad net man neliko. Tikrai taip. Smidrai lengvai paskrudinami alyvuogių aliejuje. Po to toje pat keptuvėje paminkštinami svogūnų laiškai ir ant viršaus sutrupinama feta, pipirai, ir šlakelis dar alyvuogių aliejaus su citrinų sultimis. Ko jums dar reikia? Priklauso nuo to, kas per šventė, ir ar tai pietūs, ar vakarienė: su kruopom ar ryžiais, ar su šviežiom bulvėm, ar duona. Ar prie vištienos kepsnio, ar plakto kepto kiaušinio? Renkatės patys

smidrai4_Beatos virtuve

Kepti smidrai su svogūnų laiškais ir feta

0
21
Porcijos
2 asm.
Kepimo, virimo laikas
4 min.

Reikės:

ryšulėlio žaliųjų smidrų
ryšelio laiškinių svogūnų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
0,5 citrinos sulčių
50 g fetos sūrio
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nulaužome sumedėjusius smidrų galus ir dedame į dubenį. Pašlakstome maždaug 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, pipirais bei maišydami rankomis padengiame juos tolygiai šiais priedais.

2

Dedame smidrus kepti į įkaitusią keptuvę ir pavartydami kepame apie 4 min., kol smidrai paruduos, suminkštės, bet viduje išliks traškūs.

3

Iškeptus smidrus dedame į lėkštę, o į jų vietą keptuvėje suberiame susmulkintus svogūnų laiškus ir pakepiname, kol suminkštės.

4

Smidrus pašlakstome šaukštu alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis, pabarstome  druska, pipirais ir galiausiai – sutrupintu tarp pirštų fetos sūriu ir pakepintais svogūnų laiškais.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Fantastiskas receptas!
    Duodu 9,5 balo, nes desimtukui pati sugadinau gal padaugindama aliejaus, tas patezimas jautes vos vos.
    Fetos neturejau, tad ja pakeiciau tarkuota italiska Cacioricotta- tiko idealiai.
    Aciu uz recepta!

  2. Nematau nuotraukoje to svoguno… (neaisku kokiose temperaturose kepti tiek sparagus tiek svoguna ir kiek minuciu svogunus kepti nes per stikla nematau ar suminkstejo 🙂

  3. Pirmą kartą ragavau pagal šį receptą tik be citrinos, nes neturėjau. Pripažinsiu, kad naujas atradimas mano virtuvėje 🙂 SUPER!

  4. o kam kepti sparagus aliejuje, riebalai tik. fuuu.. visada juos kepinu be aliejaus gerai ikaitintoje keptuveje po 2-3 min is kiekvievos puses, jie tada man paskleidzia arachisini kvapa..kai jau baigia kepti uztarkuoju cedro ()ar kitokio kietesnio)surio ir dar kokiu zalumynu pribarstau, man patinka provanso zalumynai… ir skanaus;

  5. Aciu miela Beata,superinis receptas,tik gaila vaikai nedrįso paragauti žaliu uodegų,bet nenuleisiu ranku,bandysiu dar ir dar…

  6. O as darau taip: nuskabau žvynelius,nulaužiu sumedėjusę dalį. Tada ant sviesto keptuvėje apkepu,pabarstau truputį druskytės ,pipirų ir pašlakstau citrinos sultimis. Išsiverdu bolivinės balandos košę ir valgau. Skanu ŽIAURIAI

  7. Nesupratau?
    Nulaužti sumedėjusias dalis ir dėti į dubenį???
    Kepti tas sumedėjusias dalis?
    Jos gi ir liks sumedėję
    Jei būčiau naujokė virtuvėje taip ir padaryčiau ir tikrai sakyčiau, kad neskanus patiekalas.

  8. Išbandžiau 🙂 tik kepiau ant ghee sviesto ir daugiau nebepyliau aliejaus, nes atrodė, kad tos drėgmės ir taip užtenka 🙂 Tikrai skanus variantas 🙂 manau dar kartosiu 🙂

Rašyti komentarą