Nuostabiai gardus būdas: kai šitaip pagaminau, tai turiu pasakyt, kad net man neliko. Tikrai taip. Šparagai lengvai paskrudinami alyvuogių aliejuje. Po to toje pat keptuvėje paminkštinami svogūnų laiškai ir ant viršaus sutrupinama feta, pipirai, ir šlakelis dar alyvuogių aliejaus su citrinų sultimis. Ko jums dar reikia? Priklauso nuo to, kas per šventė, ir ar tai pietūs, ar vakarienė: su kruopom ar ryžiais, ar su šviežiom bulvėm, ar duona. Ar prie vištienos kepsnio, ar plakto kepto kiaušinio? Renkatės patys.
Gaminame:
Šparagai yra skanūs jei auginami natūraliai be trąšų, ir atvežti ne iš Čilės ar Peru. Siūlome paragauti mūsų ūkio ekologiškai augintų lietuviškų šparagų +370 679 12900, monika.greenland@gmail.com
O man labai skanu!
O man labai skanu!
paruošti pagal šį receptą – nerealūs!!!
As didele sparagu gerbeja, man taip skanu!!! bandysiu si recepta;]
Fantastiskas receptas!
Duodu 9,5 balo, nes desimtukui pati sugadinau gal padaugindama aliejaus, tas patezimas jautes vos vos.
Fetos neturejau, tad ja pakeiciau tarkuota italiska Cacioricotta- tiko idealiai.
Aciu uz recepta!
Nematau nuotraukoje to svoguno… (neaisku kokiose temperaturose kepti tiek sparagus tiek svoguna ir kiek minuciu svogunus kepti nes per stikla nematau ar suminkstejo 🙂
Tu gal net nepradek ju gaminti. Nes klausimai asiliski. Daugeli dalyku turi nujausti jeigu turi bent elementaru supratima ka reikia veikti virtuveje.
Ačiū už receptą, Beata, labai skaniai pavalgėme! 🙂
Pirmą kartą ragavau pagal šį receptą tik be citrinos, nes neturėjau. Pripažinsiu, kad naujas atradimas mano virtuvėje 🙂 SUPER!
Nepatiko. 🙁 ir aliejaus dejau tiksliai bet jo per daug.
o kam kepti sparagus aliejuje, riebalai tik. fuuu.. visada juos kepinu be aliejaus gerai ikaitintoje keptuveje po 2-3 min is kiekvievos puses, jie tada man paskleidzia arachisini kvapa..kai jau baigia kepti uztarkuoju cedro ()ar kitokio kietesnio)surio ir dar kokiu zalumynu pribarstau, man patinka provanso zalumynai… ir skanaus;
Aciu miela Beata,superinis receptas,tik gaila vaikai nedrįso paragauti žaliu uodegų,bet nenuleisiu ranku,bandysiu dar ir dar…
O as darau taip: nuskabau žvynelius,nulaužiu sumedėjusę dalį. Tada ant sviesto keptuvėje apkepu,pabarstau truputį druskytės ,pipirų ir pašlakstau citrinos sultimis. Išsiverdu bolivinės balandos košę ir valgau. Skanu ŽIAURIAI
Fantastika! Labai skanu! :}
Nesupratau?
Nulaužti sumedėjusias dalis ir dėti į dubenį???
Kepti tas sumedėjusias dalis?
Jos gi ir liks sumedėję
Jei būčiau naujokė virtuvėje taip ir padaryčiau ir tikrai sakyčiau, kad neskanus patiekalas.
Išbandžiau 🙂 tik kepiau ant ghee sviesto ir daugiau nebepyliau aliejaus, nes atrodė, kad tos drėgmės ir taip užtenka 🙂 Tikrai skanus variantas 🙂 manau dar kartosiu 🙂
Siaubingai neskanios daržovės:D
Pusmetį dairiaus kol atpigs ir geriau būtų neatpigę:D