8241
Beatos virtuvė

Kepti šparagai su svogūnų laiškais ir feta

(17)

Nuostabiai gardus būdas: kai šitaip pagaminau, tai turiu pasakyt, kad net man neliko. Tikrai taip. Šparagai lengvai paskrudinami alyvuogių aliejuje. Po to toje pat keptuvėje paminkštinami svogūnų laiškai ir ant viršaus sutrupinama feta, pipirai, ir šlakelis dar alyvuogių aliejaus su citrinų sultimis. Ko jums dar reikia? Priklauso nuo to, kas per šventė, ir ar tai pietūs, ar vakarienė: su kruopom ar ryžiais, ar su šviežiom bulvėm, ar duona. Ar prie vištienos kepsnio, ar plakto kepto kiaušinio? Renkatės patys.

Reikės:
  • ryšulėlio žaliųjų šparagų
  • ryšelio laiškinių svogūnų
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 50 g fetos sūrio

Gaminame:

  1. Nulaužome sumedėjusius šparagų galus ir dedame į dubenį. Pašlakstome maždaug 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, pipirais bei maišydami rankomis padengiame juos tolygiai šiais priedais.
  2. Dedame šparagus kepti į įkaitusią keptuvę ir pavartydami kepame apie 4 min., kol smidrai paruduos, suminkštės, bet viduje išliks traškūs.
  3. Iškeptus šparagus dedame į lėkštę, o į jų vietą keptuvėje suberiame susmulkintus svogūnų laiškus ir pakepiname, kol suminkštės.
  4. Šparagus pašlakstome šaukštu alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis, pabarstome  druska, pipirais ir galiausiai – sutrupintu tarp pirštų fetos sūriu ir pakepintais svogūnų laiškais.

smidrai4_Beatos virtuve

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. Rasuolis parašė:

    Siaubingai neskanios daržovės:D
    Pusmetį dairiaus kol atpigs ir geriau būtų neatpigę:D

  2. Rūta parašė:

    O man labai skanu!

  3. Rūta parašė:

    O man labai skanu!

  4. Ieva parašė:

    paruošti pagal šį receptą – nerealūs!!!

  5. Raimonda parašė:

    As didele sparagu gerbeja, man taip skanu!!! bandysiu si recepta;]

  6. Amanda parašė:

    Fantastiskas receptas!
    Duodu 9,5 balo, nes desimtukui pati sugadinau gal padaugindama aliejaus, tas patezimas jautes vos vos.
    Fetos neturejau, tad ja pakeiciau tarkuota italiska Cacioricotta- tiko idealiai.
    Aciu uz recepta!

  7. Audrys parašė:

    Nematau nuotraukoje to svoguno… (neaisku kokiose temperaturose kepti tiek sparagus tiek svoguna ir kiek minuciu svogunus kepti nes per stikla nematau ar suminkstejo 🙂

  8. Asta parašė:

    Ačiū už receptą, Beata, labai skaniai pavalgėme! 🙂

  9. Ina parašė:

    Pirmą kartą ragavau pagal šį receptą tik be citrinos, nes neturėjau. Pripažinsiu, kad naujas atradimas mano virtuvėje 🙂 SUPER!

  10. Guoda parašė:

    Nepatiko. 🙁 ir aliejaus dejau tiksliai bet jo per daug.

  11. mirtisee parašė:

    o kam kepti sparagus aliejuje, riebalai tik. fuuu.. visada juos kepinu be aliejaus gerai ikaitintoje keptuveje po 2-3 min is kiekvievos puses, jie tada man paskleidzia arachisini kvapa..kai jau baigia kepti uztarkuoju cedro ()ar kitokio kietesnio)surio ir dar kokiu zalumynu pribarstau, man patinka provanso zalumynai… ir skanaus;

  12. Relita parašė:

    Aciu miela Beata,superinis receptas,tik gaila vaikai nedrįso paragauti žaliu uodegų,bet nenuleisiu ranku,bandysiu dar ir dar…

  13. Ramunė parašė:

    O as darau taip: nuskabau žvynelius,nulaužiu sumedėjusę dalį. Tada ant sviesto keptuvėje apkepu,pabarstau truputį druskytės ,pipirų ir pašlakstau citrinos sultimis. Išsiverdu bolivinės balandos košę ir valgau. Skanu ŽIAURIAI

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.