500 g natūralaus jogurto (graikiškas labiausiai tinka)
50-80 g cukraus pudros
400 g rabarbarų
100 ml saldaus vyno (muskato)
70 g cukraus
1 citrinos žievelės
20 g pistacijų
druskos
Dar viena odė rabarbarams ir ši – jau beveik klasikinė, nes rabarbarai kepti ir saldūs. Ir taip smagi man ta jų rūgštelė! Jogurtas viską apkloja savo švelnumu ir gaivumu, citrina pagyvina ir pagilina skonį, o pistacijų traškumas ir žalumas suteikia šventiškumo.
Mažiau kalbų, daugiau rabarbarų.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pusę citrinos nuskutame juostelėmis skustuku, o kitą pusę – smulkia tarka. Jogurtą dubenėlyje sumaišome su cukraus pudra bei smulkia tarka nutarkuota citrinos žievele ir padedame šaldytuvan.
Dabar jau pasiruošiame rabarbarus: nulupame, supjaustome perpus ir giliame dubenyje sumaišome su cukrumi, saldžiu vynu bei citrinos žievelėmis. Pasiruošiame nedidelį kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi ir sudedame rabarbarus. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės, bet dar gerai išlaikys formą. Padedame atvėsti.
Pistacijas pasmulkiname peiliu. Finišo tiesioji – dedame rabarbarų į lėkštę, pilame jogurto, užbarstome pistacijų ir viskas. Mėgaujamės.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia