8241
Beatos virtuvė

Kepti aguročiai su įdaru

(5)
Porcijos: 4
Reikės:
  • 1 aguročio
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 100 g šaltai rūkytos dešros (o jei vegetariškai darote-nedėkite)
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1/2 šaukštelio uoginės paprikos
  • po 1/2 šaukštelio raudonėlio ir čiobrelio
  • 400 g konservuotų pomidorų iš skardinės
  • 400 g maltos veršienos
  • 100 g marinuotų paprikų
  • saujelės petražolių
  • 85 g džiūvesėlių
  • 100 g kietojo tarkuoto sūrio
  • druskos

Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus iš jo pasidaryti, siūlau juos įdaryti mėsiškai arba vegetariškai su daržovėmis.

Taigi, įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pasiraitojame rankoves, agurotį nuplauname ir perpjauname pusiau. Išskobiame šaukštu jo „mėsą“, t.y. – minkštimą. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ir perkeliame ten abi aguročio puseles. Pabarstome druska bei pipirais.

Svogūną smulkiai supjaustome kubeliais, o česnaką išspaudžiame arba taip pat supjaustome smulkiais kubeliais (arba pakepiname visą, jei nemėgstate kramtyti česnako, na, kaip jau noris). Susmulkiname dešrą ir paprikas. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame svogūną ir kepiname apie 10 minučių, kol suminkštėja. Suberiame ir česnaką, dešrą, prieskonius bei maltą veršieną į kompaniją. Jei neturite veršienos, tikrai tiks bet koks mėgstamas faršas. Pakepiname kelias minutes, sudedame konservuotus pomidorus ir paprikas. Sumažiname ugnį ir troškiname apie 10 minučių. Petražoles supjaustome smulkiai ir suberiame į keptuvę. Jau pats laikas nukelti ją nuo ugnies.

Išdaliname paruoštą įdarą į dvi aguročio kišenes, uždengiame folija ir kepame 3o minučių. Tuomet išimame iš orkaitės, užbarstome džiūvėsėliais bei tarkuotu sūriu ir grąžiname į orkaitę dar 15 minučių, kol apskrus viršus. Ir agurotį patikrinkite – jis irgi turi būti minkštas. Jei jis dar nelabai, tai uždenkite folija ir dar pakepkite iki kol suminkštės. Prieš valgydami dar pabarstykite šviežių petražolių. Skanaujame, kai tik šiek tiek pravėsta.

agurotis

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Brigita parašė:

    Labas Beata,norejau paklausti,kodel kai kepamos spurgos ar kalmaru ziedai pilamas visas litras aliejaus?kas atsitiktu jeigu ipilciau tik,tiek,kad apsemtu juos?

  2. Ged parašė:

    Sveika Beata, nesupyk, bet sitas tavo patiekalas yra ne patiekalas , o grynas nuodas. Kas maiso saliami, dziugo suri ir versiena? Juk tai pilnaverciai baltymai, sunkiai virskinami tarpusavyje. Apskritai, dar yra valganciu saliamo desra? Absurdas…

  3. Renata parašė:

    ,,Taigi, įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pasiraitojame rankoves, agurotį nuplauname ir perpjauname pusiau. Išskobiame šaukštu jo „mėsą“, t.y. – minkštimą. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ir perkeliame ten abi aguročio puseles. Pabarstome druska bei pipirais.“ KIEK LAIKO KEPTI???

    • Beata Nicholson parašė:

      Renata, kaip ir rašoma recepte: Išdaliname paruoštą įdarą į dvi aguročio kišenes, uždengiame folija ir kepame 3o minučių. Tuomet išimame iš orkaitės, užbarstome džiūvėsėliais bei tarkuotu sūriu ir grąžiname į orkaitę dar 15 minučių, kol apskrus viršus.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.