8241
Beatos virtuvė

Kepti bananai

(14)

Šį bananų desertą nesudėtingai savo virtuvėje gali pasigaminti kiekvienas. Tai desertas, tačiau laimo arba žaliosios citrinos sultys suteikia jam rūgštelės, pažadinančios ir maloniai nustebinančios po sočių pietų. Tad šis desertas tiks ne tik smaližiams.

Reikės:
  • 4 didelių bananų
  • 55 g sviesto
  • 4 kupinų šaukštų rudojo cukraus
  • 2 žaliųjų citrinų (laimų) sulčių
  • 4 šaukštų kokosų pieno

Receptas iš S. Morris „Easy Thai cookbook“, 2007 m., 173 psl.

Gaminame:

  1. Nulupkite bananus ir supjaustykite juos maždaug į keturias dalis (arba išilgai, arba skersai; aš pjausčiau skersai, nes nenorėjau, kad juostelėmis supjaustyti bananai pernelyg suminkštėtų).
  2. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite kepti bananų gabaliukus. Apversdami apkepkite bananus iš visų pusių ant vidutinės ugnies, kol jie suminkštės ir švelniai paruduos. Jei turite tokį įnagį, labai patogu keptuvėje bananus vartyti žnyplėmis.
  3. Suberkite į keptuvę rudąjį cukrų ir maišykite, kol ištirps bei sutirštės iki sirupo. (Aš prieš berdama cukrų bananus iš keptuvės išėmiau, nes taip buvo patogiau ruošti karamelę bei išvengti bananų perkepimo. Sirupui sutirštėjus bananus perkėliau atgal į keptuvę ir juos vartydama apvoliojau sirupe).
  4. Perkelkite bananus ir padažą į indą, kuriame patieksite desertą. (Jei bananus pjaustėte išilgai, gali būti patogiau patiekti lėkštėje; jei pjaustėte skersai – ledų stiklinėse). Virš kiekvieno indo išspauskite žaliųjų citrinų sulčių ir apšlakstykite kokosų pienu – vienai porcijai tenka pusės laimo sultys ir šaukštas kokosų pieno.
Beatos šaukšteliai

Foto Deimantės Urbonaitės

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 2,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (14)
Komentarai
  1. Siga parašė:

    Na, o jei naudoti baltajį cukrų?

  2. Agne parašė:

    mmm…skanumas!!!!

    dar zinau lb gera braziliska ant bbq keptu bananu recepta 🙂 tiesiog dedi bananus su zievemis ant griliaus ir kepi tol kol pajuos. Paksui nulupi bananus, juos reikia pabarstyti smulkaus cukraus ir cinamono misiniu. Valgoma kartu su vaniliniais ledais! skonis neispasakytas :)))))))

  3. Jolita parašė:

    O mes stovyklose vaikams šitaip kepdavom: imi bananą, įpjauni įlinkusią pusę, pridedi (tiksliau juos šiek tiek įstumį į bananą) šokolado gabalėlių ir viską vynioji į foliją, tada ant grotelių. Turi kaip reikiant pakaisti. bet ne per ilgai. Kartas nuo karto patikrini. Puikūs naktipiečiai palapinėje!

  4. Essence parašė:

    Labai labai labai skanu ir labai saldu. 🙂

  5. ar parašė:

    Dievinu keptus bananus. ir jusu receptas puikus:) tik citrinos sulciu bijojau deti, ir nedejau, nes man patinka svelnus skonis, rugstumo issigandau.

  6. Lina parašė:

    Kepti bananai pasaka 🙂 As pusryciams darausi taip: i lekstute dedu varskes, o tada salia keptu bananu, apibarstytu cinamonu, labai skanu :)))

  7. Zuzana parašė:

    Toks paprastas ir ištiesų skanus desertas! Ačiū už receptą! 🙂
    Tiesa, kepiau ant kokosų aliejaus, o vietoj cukraus naudojau agavų sirupą – gavos labai skaniai. 🙂

  8. eitvydas parašė:

    O butinai kokoso pieno ?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.