Nuskuskite morkas, perpjaukite pusiau ir dar ilgesnėmis juostelėmis. Porą supjaustykite griežinėliais. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite morkas ir porą, apkepkite kelias minutes. Nuplaukite ryžius, nusunkite juos. Suberkite į keptuvę ir apkepkite 2-3 minutes vis maišydami. Tada supilkite „Daržo choras” padažą, vandenį, įberkite druskos, pipirų, viską gerai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies apie 20 minučų arba uždenkite dangču ir įdėkite į orkaitę 25 minutėms. Ryžiai turi būti minkšti, bet nepervirę.
Beje, padažą „Daržo choras” bei kitus rasite šiose prekybos vietose.
Bet į plovą juk nededama jokio pomidorų padažo! Čia greičiau ryžių troškinys su daržovėm 🙂
Mano mama darydama visada dėdavo pomidorų padažą:) Todėl šis choras manau labai pagelbėtų :))
O mes visada į plovą dedame pomidorų padažą. :))
Laba diena, norėjau pasiteirauti, kur galima įsigyti „Daržo choras“ padažo? Dėkui.
O aš šiandien per kelias „Iki“ Kaune pervažiavau ir visur radau tik Ponas Pomidoras ir Daržo Choras, o Tikro Italo, kurio ir ieškojau- nėra. Ir ne tai, kad išpirkta, bet net etikečių nėra 🙁 Na nusipirkau Daržo Chorą ir mėginsim plovą vietoj lazanijos 🙂
Laba diena,
Gerbiama Sabina, kur Jus radote Darzo choras padazo Kaune?
Nes kiek as zinau visame Kaune tik Ponas pomidoras yra?Gal Girstupio?Lauksiu ats.
aciu
Pagarbiai
Miela Beatute,norėjau paklausti ar Daržovių Choras yra aštrus ar švelnus? Ačiū 🙂
O aš Klaipėdoje neradau minėto Daržoviu choro ;( gal ispirko…
Beata, o gali būti ir kitose parduotuvėse? Ar tiki „IKI“ parduotuvėse?
Labai skanus patiekalas, nesu ankščiau gaminęs, bet pabandžiau – patiko ir nuo šiol bandysiu viską pasigaminti ką rasiu Jūsų svetainėje. 🙂
Ačiū.
na, dariau ir aš. Tsakant, karštas atsiliepimas.
Man neišėjo, viską dariau pagal receptą. Teko „kept“ beveik 2 valandas ir dapilt dar kokį litrą vandens. Po 20 min ryžiai buvo kieti, o po tų 2 valandų pervirę, veik košė….
Vyrui aišku trūko mėsos 😀
Padažo rado pirmoj IKI, į kurią užsuko. Klaipėdoj, Studlende.
Kiekis turbūt kokiem 4 žmonėm, liko daaaug.
Iš esmės skanu, bet jaučiuos nusivylus savim. Ir taip nemėgstu gamint, o dar sakykim nesekmė 🙂
Labai greita ir skanu 😉
Ar tikrai šiam recepte nieko netrūksta? Kaip mėsa?..
Ačiū, Beata, už puikų troškinio (ne plovo) receptuką. Su malonumu mūsų šeimyna jį suniamniojo! Ačiū Jums už idėjas, optimizmą ir linkime niekada nepristigti jų
pabandisiu padaryti plova
sveiki , 1 stiklainis vandens tai kiek ?