8241
Beatos virtuvė

Keptas plovas

(25)

Plovą galima ir orkaitėje pasigaminti. Šio esmė – truputį paskrudinti ryžius ir daržoves. Paskui jau tik supilat cukinijų, morkų, paprikų, porų, krapų, petražolių pripildytą trintų pomidorų padažą „Daržo choras”, uždengiate ir pamirštate. „Daržo choras” turi tiek skanumo ir daržovių, kad daugiau nieko tikrai netrūks. Galite panašiai pasiruošti ir su kuskuso kruopomis, bus dar greičau. Beje, „Daržo choras“ pagerins visus lietuviškus patiekalus, jei pajusite, kad jiems kažko trūksta. Šis padažas greitai susidraugaus ir su jūsų sriuba, ir balandėliais ar lėtai gaminamu troškiniu. Netrukus bus dar daugiau idėjų, ką su šiuo gražuoliu galima nuveikti virtuvėje.

Reikės:
  • 1,5 stiklinės laukinių ir ilgagrūdžių ryžių
  • 2-3 šaukštų aliejaus
  • 2-3 morkų
  • 1 poro
  • 1 stiklainio „Daržo choras” padažo
  • 1 stiklainio vandens
  • 2 lauro lapų
  • druskos, pipirų

Nuskuskite morkas, perpjaukite pusiau ir dar ilgesnėmis juostelėmis. Porą supjaustykite griežinėliais. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite morkas ir porą, apkepkite kelias minutes. Nuplaukite ryžius, nusunkite juos. Suberkite į keptuvę ir apkepkite 2-3 minutes vis maišydami. Tada supilkite „Daržo choras” padažą, vandenį, įberkite druskos, pipirų, viską gerai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies apie 20 minučų  arba uždenkite dangču ir įdėkite į orkaitę 25 minutėms. Ryžiai turi būti minkšti, bet nepervirę.

Beatos virtuve_nauji trintu pomidoru padazai_plovas

Beje, padažą „Daržo choras” bei kitus rasite šiose prekybos vietose.

Beatos virtuve_nauji trintu pomidoru padazai_plovas

Beatos virtuve_nauji trintu pomidoru padazai

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (25)
Komentarai
  1. Rita parašė:

    sveiki , 1 stiklainis vandens tai kiek ?

  2. Jolanta parašė:

    Bet į plovą juk nededama jokio pomidorų padažo! Čia greičiau ryžių troškinys su daržovėm 🙂

  3. Ugne parašė:

    Laba diena, norėjau pasiteirauti, kur galima įsigyti „Daržo choras“ padažo? Dėkui.

  4. Sabina parašė:

    O aš šiandien per kelias „Iki“ Kaune pervažiavau ir visur radau tik Ponas Pomidoras ir Daržo Choras, o Tikro Italo, kurio ir ieškojau- nėra. Ir ne tai, kad išpirkta, bet net etikečių nėra 🙁 Na nusipirkau Daržo Chorą ir mėginsim plovą vietoj lazanijos 🙂

    • Edita parašė:

      Laba diena,
      Gerbiama Sabina, kur Jus radote Darzo choras padazo Kaune?
      Nes kiek as zinau visame Kaune tik Ponas pomidoras yra?Gal Girstupio?Lauksiu ats.
      aciu
      Pagarbiai

  5. Jolanta parašė:

    Miela Beatute,norėjau paklausti ar Daržovių Choras yra aštrus ar švelnus? Ačiū 🙂

  6. Vaida parašė:

    O aš Klaipėdoje neradau minėto Daržoviu choro ;( gal ispirko…

  7. Kristupas parašė:

    Beata, o gali būti ir kitose parduotuvėse? Ar tiki „IKI“ parduotuvėse?

  8. Nerijus parašė:

    Labai skanus patiekalas, nesu ankščiau gaminęs, bet pabandžiau – patiko ir nuo šiol bandysiu viską pasigaminti ką rasiu Jūsų svetainėje. 🙂
    Ačiū.

  9. Vita parašė:

    na, dariau ir aš. Tsakant, karštas atsiliepimas.
    Man neišėjo, viską dariau pagal receptą. Teko „kept“ beveik 2 valandas ir dapilt dar kokį litrą vandens. Po 20 min ryžiai buvo kieti, o po tų 2 valandų pervirę, veik košė….
    Vyrui aišku trūko mėsos 😀
    Padažo rado pirmoj IKI, į kurią užsuko. Klaipėdoj, Studlende.
    Kiekis turbūt kokiem 4 žmonėm, liko daaaug.
    Iš esmės skanu, bet jaučiuos nusivylus savim. Ir taip nemėgstu gamint, o dar sakykim nesekmė 🙂

  10. Valda parašė:

    Labai greita ir skanu 😉

  11. Gintarė parašė:

    Ar tikrai šiam recepte nieko netrūksta? Kaip mėsa?..

  12. Edita parašė:

    Ačiū, Beata, už puikų troškinio (ne plovo) receptuką. Su malonumu mūsų šeimyna jį suniamniojo! Ačiū Jums už idėjas, optimizmą ir linkime niekada nepristigti jų

  13. Arnas parašė:

    pabandisiu padaryti plova

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.