Kaip paruošti vištą:
Kaip paruošti daržoves:
Daržoves supjaustome ir sudedame į dubenį.
Kada kepu visa vista, „pasodinu“ ja ant stiklainio su vandeniu!!! Kai iskepa buna toookia sultinga, tiesiog tirpsta burnoje.
dar vista idomiai darau: isimi graziai vistos kaula taip kad liktu odele, kulseles ir sparneliai. Tada krutineles mesa ir dar truputi dasiperku vistienos, supjaustau mazais gabaliukais, suri kubeliais, marinuotu grybu(laaabai skaniai gavosi su voveraitemis, bet manau ir pievagrybiai tikrai tiktu). Deti druskos, pipiriuku ar taip kokiu prieskoniu, cesnako, uzdeti truputi majonezo ir siuo idaru idaryti vista. Zodziu dedu idaro taip kad gaunasi ir vel vistyte. Susiuvu kad idaras neiskristu ir kepu orkaiteje. Kai kada idara pakepinu pries idarant vista. Gaunasi skaniai ir idomiai 🙂
Na ėsmė tame, kad kai kuriems žmonėms gilės gali būti nuidongos, na ne visai nuidongos, bet greičiau nevirškinamos (greit išeina atgal ). Žmonėms su sutrikusiu metabolizmu. Priklausomai nuo rūšies ir kitų gamtos sąlygų įtakos, gilėse būna daugiau ar mažiau taninų. Kaip ir normaliame gerame vyne yra taninų. Jei taninų daug gilė būna ypač karti, kitu atveju kai taninų mažai visai padoraus skonio. Bloguoju atveju jei bijote jas valgyti darykite kaip senovės graikai pamirkykite vandenyje kokia parą ir kartumas kartu su taninais dings . O šiaip sukt galvos manau dėl to nereiktų svarbiausia kaip ir visur vartoti su saiku
Iškepiau vakar tą vištą. Nu super super super! Ir daržovės šalia nupostabiai gavosi.
Įdomu, jei kalakutą ar žasį taip pat kepti, gautusi ar nelabai?
O darzoves supjaustyti, ar nepjaustytas kisti i orkaite?..
Upss.. viskas parasyta – neisigilinau. Atsiimu savo klausima. 😀
Ach kaip gaila, kad mano mieste ir su žiburiu nerandu saldžiųjų bulvių, kokios jos man skanios. Bet manau ir be jų bus labai skanu 🙂
O ar vista ir darzoves reikia vartyti kol kepa? ar i skarda nereikia ipilti siek tiek vandens?
As Kaledoms kepiau ant alaus butelio tik buvau pripilysi 100% apelsinu sulciu, nes vista valge ir vaikai tai pagalvojau gal alus nelabai tinka. Iskepe super sultinga mesa kaip reikiant, net vistos krutinele kuri paprastai buna sausoka buvo sultinga. Paraginsiu visas isbandyti toki kepimo buda, nes nepavykti tiesiog negali.
Teisingai supratau – alaus butelis ar stiklainis su vandeniu ar pan, skysčiu įkišamas į vištą??? Noriu pabandyti, bet bijau, kad nesprogtų.. Ar gali tas stiklainis kepimo metu kontaktuoti su skarda, ar vistelę reikia taip „pasodinti“, kad nesiliestų? 🙂 juokingai čia skamba, bet būčiau dėkinga už daugiau komentarų apie tai.
Nerealiai skanu. Kepaiu su daržovėmis. Viskas puikiai pavyko. Ačiukas už puikų receptą.
man tik parupo kur uk arba airijoj butu galima nusipirkti ciobrelio, nu kiek as jo ieksau nerandu