Spausdinti

O buvo taip – viename mūsų žurnalo numeryje rubrikoje „Žvaigždė lėkštėje“ svečiavosi Ingrida Šimonytė. Jos interviu man akis iškart užkliuvo už paminėtų troškintų raugintų kopūstų su antiena. Parašiau Ingridai ir paklausiau, kaip juos gamina. Ingrida pasijuokė, kad nėra jokių įmantrybių, kartą kažkur paskaičiusi ir pamėginusi, patiko ir tiko. Pagal Ingridos pasakojimą iškart puoliau gaminti – viską fotografavau ir užsirašinėjau, drauges vaišinau, o jos, tiesą sakant, tiesiog lydėsi, kaip gardu buvo. Taigi, prašom, nerealusis Ingridos kopūstų receptas. Dar turiu paminėti, kad antiena – kaip čia buvusi.

 

 

 

 

Kepta antiena su raugintais kopūstais pagal Ingridą Šimonytę

0
komentarai
8
Porcijos
6 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
2 val.

Reikės:

1 kg anties kulšelių mėsos
šlakelio aliejaus
druskos, pipirų
1 didelio svogūno
4 česnako skiltelių
500 g morkų
700 g raugintų kopūstų
stiklinės tamsiojo alaus
saujos džiovintų slyvų
šaukštelio medaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Antienos kulšelių mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Įberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Apkeptą mėsą atidedame į indelį, mums jos prireiks vėliau.

2

Toje pačioje keptuvėje, kur kepė antis, pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką.

3

Svogūnams suminkštėjus sukrečiame stambiais šiaudeliais pjaustytas morkas ir pakepiname iki rudumo.

4

Į keptuvę su daržovėmis dedame šiek tiek pasmulkintus nuplautus raugintus kopūstus. Daržoves sumaišome ir pasūdome, įberiame pipirų.

5

Pilame gerą stiklinę tamsiojo alaus, dedame lauro lapus, džiovintas slyvas ir šaukštelį medaus. Patroškiname apie 5 minutes.

6

Patroškintas daržoves gražiai suklojame į kepimo indą. Ant viršaus sudėliojame antienos gabalėlius.

7

Taip paruoštą patiekalą uždengiame folija ir kepame apie 2 valandas iki 200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją nuimame, kad gražiai apskrustų antienos viršus.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą