Gaminame:
4. Kepame įkaitintoje kepsninėje priklausomai nuo gabaliukų dydžio – apie 15min., vis pašlakstydami ir paglaistydami likusiu padažu. Svarbu neperkepti, kepenėlės turi būti vos rausvos, jei pilkos, tai bus visai sausos.
Sugalvojau išbandyti taip ruošiamas kepenėles, bet tėtis (kuris mūsų šeimoje yra kepenėlių troškinimo specialistas) sako, kad prieš kepant jas dar reikėtų kažkaip apdoroti… pamirkyti piene..?
Tad galvoju pasiteirausiu ar čia koks iš praeities atėjęs mitas, ar vis tik jei kepenėlės yra tik kepamos ir netroškinamos jas reikia dar kažkaip apdoroti?
Merci a l’avance! 😉
Aš visuomet mirkau – piene arba kefyre (pagal tai, kas tuo metu „gyvena“ šaldytuve). Tai jokiu būdu ne prietaras – mirkytos kepenėlės būna šviesesnės, iškepusios ne sausos, minkštos. Tikrai rekomenduoju mirkyti, tačiau pamirkius jas reikia labai gerai išplauti prieš gaminant. Skanaus 🙂
Beata, o ka manote apie vistienos file kepima tokiu pat principu su minetu padaziuku arba gal net ir karaliskos krevetes cia butu i tema? Turetu irgi buti skaniai