Spausdinti

Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis.

Porcijos
2 asm.

Reikės:

1 apelsino
120 g cukraus
100 g sviesto
190 g miltų
2 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

250 g maskarponės sūrio
200 ml plakamosios grietinėlės
40 g miltelinio cukraus
100 ml per sietelį pertrintos aviečių tyrės
saujos mėtų lapelių ir aviečių uogų keksiukams papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepame keksiukus:

1

 įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų formeles į keksiukų kepimo skardą. Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpiname sviestą. Leidžiame sviestui atvėsti, bet prižiūrime, kad nesustingtų. Kiaušinius su cukrumi plakikliu suplakame iki baltos tirštos masės. Į masę įtarkuojame apelsino žievelių ir įspaudžiame jo sulčių. Supilame atvėsusį sviestą ir viską išmaišome.

2

Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame juos į kiaušinių masę ir išmaišome. Konditeriniu švirkštu ar paprasčiausiai šaukštu supilame tešlą į popierinius sijonėlius. Pilti reikia tiek, kad užpildytume du trečdalius formelės. Palikime vietos tešlai kilti ir pūstis. Kepame 30 minučių.

Gaminame kremą:

1

 į dubenį sukrečiame maskarponę ir suberiame cukrų, viską išmaišome šluotele. Tada supilame aviečių tyrę ir dar kartą išmaišome. Plakikliu išplakame grietinėlę, atsargiai ją šaukštu įmaišome į maskarponės ir aviečių masę. Turime gauti glotnios konsistencijos kremą. Trumpam leiskime jam pailsėti šaldytuve.

2

Atvėsusį kremą sukrečiame į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ar konditerinį švirkštą ir išspaudžiame ant keksiukų viršaus. Puošiame uogomis ir mėtų lapeliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanus!!! ir pirmi kurie pavyko. Galvoju ka keisti vietoje papuosimo, noris nestis i svecius. Kazin koks sokolado galiukas idetas i vidu nesugadintu skonio ir isvaizdos?

  2. Sveiki.
    Patingėjau apelsinų eit pirkt, tad naudojau svarainių namines sultis, o vietoj zievelių svarainių cukatus 🙂 rezultatas manau ne ka blogesnis :)) beja vaikai dar juodo šokolado pabarstė 🙂

  3. Labai skanu! Norėjau šokoladinių, tad dariau be kremo. Įdėjau porą šaukštelių kakavos ir po gabaliuką šokolado:) pasaka!

Rašyti komentarą