8241
Beatos virtuvė

Keksiukai su obuoliais, migdolais ir pistacijomis

(17)

Šitie keksiukai yra beveik elementarūs, tik truputį pagerinti, nes vietoj dalies miltų – malti migdolai, ir pagražinti, ir pagardinti pistacijų riešutais, kuriuos vaikai turėjo smagumo gliaudyti ir pusę numatytų suvalgyti... O obuoliai, kurių netrūksta ir yra beveik industriniai kiekiai, nes tetė atvežė visą dėžutę, čia dar nuosavi taip gerai išsilaikę...

Reikės:
  • 3 vidutinio dydžio obuolių
  • 3 kiaušinių
  • 120 g rudo cukraus (saldžiamėgiai gali didinti kiekius,bet aš manau kad užtenka tiek per akis saldumo)
  • 200 ml kefyro
  • 100 g sviesto
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 50 g maltų migdolų
  • 50 g išgliaudytų nesūdytų pistacijų

 

  1. Obuolius supjaustome mažais gabaliukais, kvadračiukais kaip kad kokiai mišrainei. Jei neturite kantrybės pjaustyti, sutarkuokite.
  2. Pistacijas išgliaudome ir peiliu sukapojame, lengvai.
  3. Kiaušinius sumaišom su cukrumi ir gerai pamaišom, mikserio traukt nereikia.
  4. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su kefyru.
  5. Miltus sumaišome su migdolais, kepimo milteliais ir cinamonu.
  6. Į kiaušinius pilame kefyrą su sviestu, pamaišome. Tada beriame miltų mišinį ir obuolius, greitai išmaišome.
  7. Dedame po šaukštą tešlos į keksiukų kepimo formą, išdėliotą sijonėliais. Mums pavyko padaryti net aštuoniolika, kitaip tariant – pusantros skardos, nes mano keksiukų skarda yra dvylikos keksiukų.
  8. Kepame 200 C apie 30 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    O kaip del pistaciju, ar jos tik papuosimui ar ir I tesla dedamos?

  2. Rita parašė:

    Cha, jau zinau, ka kepsim sestadenio pusryciams 🙂 Beata, aciu uz puikius receptus. Mano virtuvej dabar beveik viskas „is Beatos“ 🙂 Kazkaip sutampa skoniai, matyt 🙂

  3. Edita parašė:

    Beata, prašau pagalbos….

    Noriu savo gimtadieniui iškepti keksiukus vietoj torto, tačiau juos reiktų kažkaip papuošti. Ką Jūs galėtumėte parekomenduoti dėl glajaus ir papuošimo?
    Kaip padaryti glajų, kuris tiktu konditeriniam švirkštui?….

    DĖKUI !!!

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Edita, oi kaip čia dabar greitai ir paprastai jums atskayti į klausimą, mano kepinių knygoje praktiškai yra beveik visas skyrius šia tema…iš esmės tai lengviausias ir paprasčiausias kremas, yra toks: pvz 150g sviesto, 150 cukraus pudros, ir 200g philadelphia…sviestą geria išplakti su cukrum ir tada įplakti philadelphia galite pagardinti citrinos žievele, citrinos sulčių truputi,arba kakava ar šokoladu

      • Edita parašė:

        Dekui už atsakymą! 🙂
        Vat kaip tik tos Kepinių knygos ir neturiu…. Užsiprašysiu dovanoms iš draugų! :)))

      • Edita parašė:

        Pabandziau pasigaminti Jusu pasiulyta kremuka.
        Tikrai labai skaniai galvosi! 🙂

        Tik ar gales keksiukai buti kambaryje visa laika, ar geriau tuomet laikyti saldytuve?…

  4. Monika parašė:

    Laba diena, Beata,
    Vakar kepiau keksiukus iš Jūsų pirmos knygos. Receptas yra su bananais, o aš juos pakeičiau persikais. Viską dariau taip kaip parašyta ir kol kepė labai gražiai pakilo, bet kai tik juos ištraukiau iš orkaitės – sukrito.. Ir jau ne pirmas kartas.. Gal galite pasakyti kodel man taip galėjo atsitikti? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Paprastai kepiniai sukrenta, jei jie dar ne iki galo iskepę, tiesiog temperatūra aukštą oras juos kelia, bet sienelės nespėja sutvirtėti, ir tada oras visas išeina išėmus iš orkaitės ir jei subliukšta

  5. agniete parašė:

    Na o man irgi iš pradžių jie pakyla tada dar neišėmus iš orkaitės subliūkšta ir būna prilipę prie popierėlio 🙁 ką ne taip darau?

    • Beata Nicholson parašė:

      neiškepę iki pabaigos…reikia leisti pabaigti kepti ir viduje sutvirtėti,jei prilimpa gali būti popieriuko problema….galite patepti jį su lydytu sviestu, arba tiesiog į tešą dėti daugiau sviesto/ aliejaus..arba leiskite atvėsti,
      Man kažkaip niekada gyvenime nėra iškepę ir subliuškę..nebent genoise vieną ar du kartus, bet čia visai kitokios tipo pyragas…..tai tieisog kantrybės ir sumažinkite kaitrą ir leiskie pabaigti kepti

  6. Indre parašė:

    o kaip del pistaciju kada jas reikia sudeti?

  7. Marija parašė:

    Ar galiu vietoje kefyro naudoti jogurta? Nes kur as gyvenu kefyro rasti sunku 🙁

  8. Jolanta parašė:

    Sveiki, norejau pasiteirauti ar datules vietoj cukraus butu galima naudoti? ir kiek ju mazdaug reiketu?:)

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Jolanta, galite pabandyti naudoti datules vietoj cukraus, tik prieš tai sutrinkite datules iki pastos konsistencijos (išimkite iš jų kauliukus ir užpilkite karštu vandeniu), kiekis priklauso nuo norimo saldumo, manau, kad turėtų užtekti 10 datulių, sėkmės.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.