8241
Beatos virtuvė

Keksiukai su morkomis, medumi ir ruginiais miltais

(27)
Reikės:
  • 2 morkų
  • 100 ml aliejaus
  • 100 ml medaus
  • 4 šaukštų jogurto
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų rudojo cukraus (arba agavos sirupo)
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 150 g kvietinių miltų
  • 150 g viso grūdo ruginių miltų
  • 2 šaukštų avižinių dribsnių
  • 2 šaukštų sėklų mišinio (sezamai, saulėgrąžos, moliūgai, linų sėmenys)
  • cinamono

Dedu keksiukų, kuriuos kartą mėginau iškepti visai be jokio cukraus, dėjau tik medaus ir tokio agavos sirupo, tai visai jie neblogai pavyko, tad jei norite, išsikepkite ir jūs be cukraus (na, o jei agavos nėra, tai tiks ir rudas cukrus).

 

Kaip paruošti:
1. Morkas sutarkuojame per smulkią tarką.
2. Medų pašildome kartu su aliejumi.
3. Kiaušinius suplakame su cukrumi (sirupu) ir jogurtu.
4. Kepimo miltelius ir sodą sumaišome su miltais, ten pat įdedame avižas ir sėklas, cinamoną.
5. Morkas sumaišome su medaus ir aliejaus mase, ten pat supilame kiaušinių ir jogurto masę, supilame miltus su priedais. Viską sumaišome, dedame į formeles ir kepame apie 35 min 190 C.

Tokie keksiukai lengvai transportuojami ir jei trauksite į kaimą ar į sodą, ar prie upės, ar prie jūros, ar į parką, ar pas močiutę į kaimą…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (27)
Komentarai
  1. Anonymous parašė:

    Linkėjimai nuo keksiukų mylėtojos!Tik va aš Vilniuje nerandu arba nemoku ieškoti (?) baltųjų keksiukų "sijonėlių",t.y. popierinių formelių, nes ant stalo daug gražiau išrodo "aprengti" :)! Gal kas galit patart, kur jie užslėpti?
    Lauksim ir daugiau keksiukų idėjų ;)!

  2. Inga parašė:

    Bent jau Kaune Maximoj-keliu rusiu sijoneliu maciau!

  3. Anonymous parašė:

    yra iki parduotuveje:)

  4. Anonymous parašė:

    Maciau "sijoneliu" Siaures miestelio RIMI ir Tuskulenu IKI :)) tik jie ten gana gerai paslepti. Pvz., RIMI maciau kazkur tarp kepimo formu pacioje apatineje lentynoje uzkistus, IKI irgi panasiai.

  5. Aušra parašė:

    Aš pirkau prieskonių parduotuvėj "De lona", ten prieš Holiday Inn Konsitutcijos pr., o spalvotus perku IKI parduotuvėj 🙂

  6. Anonymous parašė:

    Puikumėlis, paplatinsiu ir kolegėms darbe :D, ačiū!! Birutė

  7. Anonymous parašė:

    Yra Marks and Spencers maisto skyriuje dar.

  8. Vita Rulinskiene parašė:

    As randu specialiones parduotuvese, kurios prekiauja Dr.Oetker produkcija, pvz. Siauliuose "Arenoje" arba Vilniuje "Cup"`e.
    Taip pat gaminu namu darbo saldainius ir juos puikiausiai dedu i tokius popierinius sijonelius, tik per pus mazesnius, negu keksiukams. Ju yra ir spalvotu.

  9. Anonymous parašė:

    Beata, gerai yra ir ta zuvies tirada. ypac tiems kas jau menesi kaip mesos nevalgo 😀 o dabar dar grilio sezonas, tai niam niam kokiu skanumynu ten galima kept

  10. Anonymous parašė:

    O kiek teslos reiktu deti i tuos sijonelius? Pilnus ar iki puses?

  11. vindase parašė:

    "Sijonėlių" dar būna Tomas Philipps parduotuvėse. Ir šiaip ten pigiau jie. Bent jau už RIMI tai tikrai, o kaip kitur – nežinau.

    O keksiukai atrodo superiniai! Būtinai ilgai nelaukdama išbandysiu!

  12. vindase parašė:

    Išbandžiau 🙂 Ant rytojaus keksiukų nebeliko! Labai skanūs, labai sveikuoliški! Čia kas klausė kiek tešlos dėti – aš dėjau kažkur 2/3 sijonėlio – buvo kaip tik.

  13. sandra parašė:

    O sakykit Agavos sirupo ir 4 saukstai?
    Visada pasigendu nuorodos koks kiekis gaunasi :)nes butu gerai zinoti ar is karto darytis dvigubai daugiau.
    Kepam jau ir laukiam – rezultato.

  14. Gintare parašė:

    Isbandziau ir as 🙂 Superiniai.. Vietoj medaus ir agavos naudojau ryziu sirupa, labai fain gavosi. Tiesa, viena "bleka" dariau "sijoneliuose", o kita dali sudejau i keksine forma. Skanu, bet tada prasosi kazkokio uztepimo (uogienes, sirupo, gal net sviesto..)

  15. Puikus receptas parašė:

    Išbandžiau! Išties pavyko puikiai, skonis viršijo visus lūkesčius. Ačiū už receptą.

  16. avižos parašė:

    Ar avižas reik suprast kaip avižinius dribsnius? 😉

  17. Virginija parašė:

    išbandžiau šiuos keksiukus-puikūs:-)

  18. Batai internetu parašė:

    Tikrai puikus receptas 🙂 Ačiū.

  19. Liaudies medicina parašė:

    Va būtent ko aš ieškojau 🙂 Einam kepti 🙂

  20. Liaudies medicina parašė:

    Hm tik produktų reikia įsigyti 🙂

  21. ALEJA parašė:

    Labai apsidziaugiau radusi tokius pusiau sveikuoliskus keksiukus , kepsiu butinai, uzdesiu melyniu, tiesiog nesitveriu savo kailyje, kaip laukiu vakaro. 🙂

  22. Radvilė parašė:

    Labai gardūs! Auksiniai, purūs ir nepersaldūs 🙂

    Labai ačiū, Beata! Tavo receptai tokie šilti ir jaukūs 🙂

  23. Dzenita parašė:

    Suabejojau de lsodos dejimo tiesiai i miltus nenugesinus, ar nesijaus kai iskeps, o gal visgi ja geriau nors i jogurta imaisyti kad nors kiek nusigesintu?

  24. Dovile parašė:

    Puikiai tobulas skonis! Neturejau agavos sirupo, tai pyliau klevų, pridėjau kakavos milteliu vietoje cinamono, įmečiau mažiau sėklų, pridėjau kedro riešutų, bei siurprizui į keksiuko vidų gabalėlį juodo šokolado. Ačiū Beata!

  25. […] kuriuose razinos, abrikosai ar džemai visokie, matyt esam išrankūs. Tai skaniausi mums buvo keksiukai su morkomis, medumi ir viso grūdo ruginiais „Malsena“ miltais, atrodo labai sveikuoliškas receptas, kiitoks nei […]

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.