Dedu keksiukų, kuriuos kartą mėginau iškepti visai be jokio cukraus, dėjau tik medaus ir tokio agavos sirupo, tai visai jie neblogai pavyko, tad jei norite, išsikepkite ir jūs be cukraus (na, o jei agavos nėra, tai tiks ir rudas cukrus).
Kaip paruošti:
1. Morkas sutarkuojame per smulkią tarką.
2. Medų pašildome kartu su aliejumi.
3. Kiaušinius suplakame su cukrumi (sirupu) ir jogurtu.
4. Kepimo miltelius ir sodą sumaišome su miltais, ten pat įdedame avižas ir sėklas, cinamoną.
5. Morkas sumaišome su medaus ir aliejaus mase, ten pat supilame kiaušinių ir jogurto masę, supilame miltus su priedais. Viską sumaišome, dedame į formeles ir kepame apie 35 min 190 C.
Tokie keksiukai lengvai transportuojami ir jei trauksite į kaimą ar į sodą, ar prie upės, ar prie jūros, ar į parką, ar pas močiutę į kaimą…
išbandžiau šiuos keksiukus-puikūs:-)
Labai apsidziaugiau radusi tokius pusiau sveikuoliskus keksiukus , kepsiu butinai, uzdesiu melyniu, tiesiog nesitveriu savo kailyje, kaip laukiu vakaro. 🙂
Labai gardūs! Auksiniai, purūs ir nepersaldūs 🙂
Labai ačiū, Beata! Tavo receptai tokie šilti ir jaukūs 🙂
Suabejojau de lsodos dejimo tiesiai i miltus nenugesinus, ar nesijaus kai iskeps, o gal visgi ja geriau nors i jogurta imaisyti kad nors kiek nusigesintu?
Puikiai tobulas skonis! Neturejau agavos sirupo, tai pyliau klevų, pridėjau kakavos milteliu vietoje cinamono, įmečiau mažiau sėklų, pridėjau kedro riešutų, bei siurprizui į keksiuko vidų gabalėlį juodo šokolado. Ačiū Beata!
[…] kuriuose razinos, abrikosai ar džemai visokie, matyt esam išrankūs. Tai skaniausi mums buvo keksiukai su morkomis, medumi ir viso grūdo ruginiais „Malsena“ miltais, atrodo labai sveikuoliškas receptas, kiitoks nei […]
Ar avižas reik suprast kaip avižinius dribsnius? 😉