8241
Beatos virtuvė

Kefyre marinuoti vištienos kepsniai

(7)

Vištiena marinuota kefyre - ir paprasta, ir labai skanu. Minkštutėliai vištos krūtinėlės kepsniai tiesiog tirpsta burnoje. Tikras namų virtuvės hitas.

Reikės:
  • 400 g vištos krūtinėlių
  • 250 ml „Dvaro“ kefyro (+ 2 papildomi šaukštai)
  • kelių žiupsnių kario prieskonių arba ciberžolės
  • žiupsnio džiovinto česnako
  • kelių žiupsnių maltos paprikos
  • kelių žiupsnių žolelių mišinio
  • maltų kvapiųjų pipirų
  • druskos
  • 2 kiaušinių
  • maltų džiūvėsėlių

Prašom, štai jums tikras namų virtuvės hitas – vištienos kepsniai su kopūstų salotom. Taip skanu…

Pagaliau ir mano vaikai nesiskundė, kad ką čia, mama, prisigalvoji… Pagaliau normalus maistas…

O tai būtų vištienos kepsneliai pamarinuoti „Dvaro“ kefyre ir patiekti su kopūstų salotomis, gardintomis pačiu skaniausiu grietinės padažu pasaulyje.

Aš, aišku, kad darau viską tą pačia dieną – jokių ilgalaikių marinavimų.

Štai ir visa paslaptis – norit, kad vaikai valgytų vištienos krūtinėlę, pamirkykit ją „Dvaro“ kefyre prieš tai. Minkštutėlė, tirpstanti burnoje vištiena.

Gaminame:

  1. Pasiruošiu mėsą, jei nepamirštu, jau iškart po pusryčių – vištos krūtinėlę perpjaunu per pusę išilgai, lengva pamušu, paploninu.
  2. Ant viršaus užpilu stiklinę „Dvaro“ kefyro ir dar pridedu druskos, po žiupsnelį kario arba ciberžolės, kvapiųjų arba baltųjų pipirų, paprikos, džiovinų česnakų ir mėgstamų žolelių. Jei turiu laiko, palaikau vištieną šiame marinate. Jei ne, einu prie kepimo iškart.

    Vištienos kepsniai kefyro marinate

  3. Kiaušinius išplaku su dviem šaukštais kefyro.
  4. Tuomet reikia išsidėliot tokią gamybos liniją: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Ir į miltus, ir į džiūvėsėlius įberiam nedaug druskos, pipirų, paprikos, kario, kad skoniai eitu tolygiai ir gražiai visame kepsnyje.
  5. Vištienos gabaliuką ramiai ir lėtai pamirkom į miltus, tada į kiaušinį ir pabaigiam su džiuvesėliais.
  6. Keptuvėje lengvai apskrudinam po 3 min. kiekvieną pusę. Dedam į šiltą orkaitę, įkaitintą iki 120 C, kad neatvėstų, kol iškepsime kitus kepsnius.

Vištienos kepsniai kefyro marinate

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,92 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Lina parašė:

    Labai skanūs kepsneliai! Mėsytė minkštutėlė ir nesausa.

  2. Lina parašė:

    O jei tą patį viską kept ne keptuvėje ar orkaitėje – išeitų taip pat skaniai?

  3. Rita parašė:

    Atrodo labai skaniai. Gal galite parašyti salotų receptą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Salotos labai paprastos: šviežios daržovė ir tada padažas iš grietinės, druskos, džiovintų česnakų, krapų ir šiek tiek obuolių acto galite įpilti.

  4. Brigita parašė:

    Sveiki, jei kepti orkaiteje, tai kokioje temperaturoje, kiek laiko ir ant kokios programos? Ar reiketu apversti ir nepagaileti aliejaus?

    • Beata Nicholson parašė:

      Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Aliejaus nepadauginkite, tik patepkite skardą.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.