Viskas paprasta kaip du kart du: lietuviška šventoji salotų trejybė – gūžinės salotos, agurkai, pomidorai – ir brinzos sūris. Brinza yra sūrus, turtingas, trapus sūris, kildinamas iš Bulgarijos. Čia jis suteikia malonios rūgštelės ir sūrumo, tereikia salotas pašlakstyti gardžiu tyru alyvuogių aliejumi. Prie šios puokštės aš dar avokadą pridedu – fantastiškos sočios salotos.
Gaminame:
Šios salotos man patinka todėl, kad tinka prie bet kokio vasarinio kepsnio, o dėl brinzos sūrio sudedamųjų dalių sumažėja iki minimumo. Galite salotas daryti dar paprasčiau: pripjaustykite agurkų, pomidorų, patrupinkite brinzos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir užmeskite krapų šakelių – štai jums stalo puošmena.
Ypač tinka dienoms, kai reikia labai greitai ir paprastai.
Sveiki, gyvenu UK. Ar Anglijoj galima rasti brinzos surio? O gal kuriuo kitu suriu galima pakeisti?