8241
Beatos virtuvė

„Karūnavimo“ vištienos salotos

(4)

Vištienos salotos su gardžiu, kario prieskoniais ir mangų čatniu padabintu padažu - beveik tokios, kokias karūnavimo dieną turbūt valgė pati karalienė Elžbieta.

Reikės:
  • 2 keptų vištų krūtinėlių
  • 2 obuolių
  • 3 saliero stiebų
  • Salotų lapelių
  • Saujos žaliųjų vynuogių
  • Saujos kepintų migdolų riešutų
  • Padažui:
  • 1 šaukštelio kario prieskonių
  • 1 šaukšto aštraus padažo
  • 2 šaukšto mangų pagardo
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto
  • 2 šaukštų majonezo
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos

Fantastiškai geros ir sočios salotos, kuriose vištiena (paprastai krūtinėlė) sumaišyta su gardžiu majoneziniu padažu, kuris turi kario, truputėlį mangų pagardo ir natūralaus jogurto. Tai toks saulėtos, gražiai geltonos spalvos sotus patiekalas ir jį galima dėti ant salotos lapo arba į sumuštinį ar net susukti į kokį lavašą ar tortiliją. Anglai šį Elžbietos karūnavimui kurtą patiekalą taip ir vadina – „Karūnavimo vištiena“

  1. Vištų krūtinėles ištriname mėgstamais prieskoniais ir iškepame orkaitėje. Šioms salotoms taip pat galima naudoti ir kitas dalis ar keptos vištos likučius.
  2. Vištieną, obuolius ir salierų stiebus supjaustome nedieliais panašaus dydžio gabalėliais. Atskirame dubenėlyje sumaišome visus ingredientus, paragaujame, ar netrūksta druskos. Supjaustytas daržoves ir vištieną sumaišome su padažu.
  3. Paruoštą „karūnavimo“ vištieną dėliojame į salotų laivelius, pabaigoje uždedame po vieną kitą žaliąją vynuogę barstome kapotais kepintais migdolais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jurgita parašė:

    Sveiki, Beata. Puikus receptas.
    Bet kas yra mangų pagardas?
    Dėkoju!

  2. Daiva parašė:

    Kas tas mangu pagardas?

  3. Jolita parašė:

    O gal galima nuotrauka to pagardo

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.