Spausdinti

Fantastiškai geros ir sočios salotos, kuriose vištiena (paprastai krūtinėlė) sumaišyta su gardžiu majoneziniu padažu, kuris turi kario, truputėlį mangų pagardo ir natūralaus jogurto. Tai toks saulėtos, gražiai geltonos spalvos sotus patiekalas ir jį galima dėti ant salotos lapo arba į sumuštinį ar net susukti į kokį lavašą ar tortiliją. Anglai šį Elžbietos karūnavimui kurtą patiekalą taip ir vadina – „Karūnavimo vištiena“

„Karūnavimo“ vištienos salotos

0
komentarai
4
Porcijos
6 asm.

Salotoms:

2 keptų vištų krūtinėlių
2 obuolių
3 saliero stiebų
Salotų lapelių
Saujos žaliųjų vynuogių
Saujos kepintų migdolų riešutų

Padažui:

1 šaukštelio kario prieskonių
1 šaukšto aštraus padažo
2 šaukšto mangų pagardo
2 šaukštų natūralaus jogurto
2 šaukštų majonezo
Juodųjų pipirų
Druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Vištų krūtinėles ištriname mėgstamais prieskoniais ir iškepame orkaitėje. Šioms salotoms taip pat galima naudoti ir kitas dalis ar keptos vištos likučius.

2

Vištieną, obuolius ir salierų stiebus supjaustome nedieliais panašaus dydžio gabalėliais. Atskirame dubenėlyje sumaišome visus ingredientus, paragaujame, ar netrūksta druskos. Supjaustytas daržoves ir vištieną sumaišome su padažu.

3

Paruoštą „karūnavimo” vištieną dėliojame į salotų laivelius, pabaigoje uždedame po vieną kitą žaliąją vynuogę barstome kapotais kepintais migdolais.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą