8241
Beatos virtuvė

Karšti sumuštiniai su mozzarella, džiovintais pomidorais, pesto ir rukola

(17)

Jei pas jus pusryčiauja visa krūva žmonių, karšti sumuštiniai pats geriausias būdas visus pamaitinti per daug negaištant prie viryklės.

Reikės:
  • 8 asmenims:
  • 8 riekės baltos duonos arba čiabatos
  • 2 šaukštai pesto
  • 8 saulėje džiovintų pomidorų
  • 100 g mocarelos
  • baziliko lapelių
  • rukolos (gražgarsčių) lapelių

Čia pristatau labai itališką sumuštinių variantą su visais tų kraštų maisto herojais: mocarela, saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikų bei parmezano pagardu – pesto.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Duonos riekes patepame su pesto padažu, uždedame mocarelos gabalėlių ir saulėje džiovintų pomidorų. Pašauname į orkaitę. Kai duona apskrus ir sūris išsilydys, išimame. Ant viršaus uždedame rukolos, pašlakstome balzamiko actu. Paprasta ir aišku. Tinka ne tik pusryčiams

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. Parma parašė:

    dar cia labai tinka nedidelis gabalelis parmos kumpelio..tik ne per daug, nes paskui bus per suru.. 🙂 idealus sumustinukai lengvai vakarinei prie vyno..

  2. Gintarė parašė:

    Laba diena,
    norėjau pasiteirauti kiek laiko šaldytuve galima laikyti naminį pesto padažą?

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmmm iš tiesų ilgai, tik jis pakeis spalvą…bet iš esmės juk ten ilgai negendantys produktai sūris, aliejus, aliejus iš dalies koncervuoja…tai turėtų ilgai…

  3. Kotryna parašė:

    Labas vakras,
    parduotuvėje esu mačiusi dviejų rūšių saulėje džiovintų pomidorų, vieni yra aliejuje, kiti sausi. Kuriuos naudoti šiame recepte ir koks tarp jų skirtumas?

    p.s. nuostabūs receptai 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      pirkite tuos kuriue aliejuje, nes jie minkštesni ir daugiau mėsos turi, jie labiau tinka tokiems sumuštiniams, džiovinti tiesiog juos reikia rehisdratuoti ir pamirkyti karštame vandenyje o paskui aliejuje….

  4. Lina parašė:

    o kas tas pesto padazas? kur jo ieskoti?

  5. Goda parašė:

    Kuo galėčiau pakeisti rukolos lapelius? 🙂

  6. Zivile parašė:

    Ar kazkaip galima paciai pasigaminti pesto padaza? 🙂

  7. Lina parašė:

    Miela Beata,
    Klausimas dėl RUKOLOS. Ar ją galima šaldyti kaip krapus šaldiklyje? Nes pesto padažą be sūrio tai užsišaldžiau ledo kubelių formelėje. Ar turit patirties dėl rukolos? Internete niekur nerandu ar ją galima šaldyti. Dėkoju

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmm na nesu jos šaldžius, bet iš patirties kaip elgiasi užšaldytos žolės galiu pasakyt kad ją užšaldžius gyvą žalią, ji atsileidus bus tokia košelė…..nes gi labai jos sudėtyje vandnes. Bet jei norite to pikantiško rukolos sskonio, tai manau geriausia būtų sutrinti su blendriu ar pasidaryti pesto ir užšaldyti kaip jūs sakote ledo kubeliuose…

  8. JorEdit parašė:

    Dar galima uzdeti spanguoliu uogienes 🙂 labai gera skoni duoda 🙂

  9. Ruta parašė:

    Puikus ir greitas receptas, ka vaisinome juo – labai patiko. Tik rukola dedu iskart, po suriu, nes nelabai patogu po to valgyti, buna, krenta, o po suriu ji nesukepa – suris apgaubia sumustinuka 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.