Čia pristatau labai itališką sumuštinių variantą su visais tų kraštų maisto herojais: mocarela, saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikų bei parmezano pagardu – pesto.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Duonos riekes patepame su pesto padažu, uždedame mocarelos gabalėlių ir saulėje džiovintų pomidorų. Pašauname į orkaitę. Kai duona apskrus ir sūris išsilydys, išimame. Ant viršaus uždedame rukolos, pašlakstome balzamiko actu. Paprasta ir aišku. Tinka ne tik pusryčiams
Laba diena,
norėjau pasiteirauti kiek laiko šaldytuve galima laikyti naminį pesto padažą?
Labas vakras,
parduotuvėje esu mačiusi dviejų rūšių saulėje džiovintų pomidorų, vieni yra aliejuje, kiti sausi. Kuriuos naudoti šiame recepte ir koks tarp jų skirtumas?
p.s. nuostabūs receptai 🙂
o kas tas pesto padazas? kur jo ieskoti?
Visuose prekybos centruose, būna prie padažų 🙂 Toks žalias.
Kuo galėčiau pakeisti rukolos lapelius? 🙂
Ar kazkaip galima paciai pasigaminti pesto padaza? 🙂
Miela Beata,
Klausimas dėl RUKOLOS. Ar ją galima šaldyti kaip krapus šaldiklyje? Nes pesto padažą be sūrio tai užsišaldžiau ledo kubelių formelėje. Ar turit patirties dėl rukolos? Internete niekur nerandu ar ją galima šaldyti. Dėkoju
Dar galima uzdeti spanguoliu uogienes 🙂 labai gera skoni duoda 🙂
Puikus ir greitas receptas, ka vaisinome juo – labai patiko. Tik rukola dedu iskart, po suriu, nes nelabai patogu po to valgyti, buna, krenta, o po suriu ji nesukepa – suris apgaubia sumustinuka 🙂
dar cia labai tinka nedidelis gabalelis parmos kumpelio..tik ne per daug, nes paskui bus per suru.. 🙂 idealus sumustinukai lengvai vakarinei prie vyno..