Spausdinti

Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose”. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus, Jonas Jonušas vaišino karštai rūkyta lašiša, aš  – Teks-Meks sūrį kepiau. Ir viską ragavo ir vertino du super teisėjai – humoristas ir mano bičiulis Timūras ir Lietuvos kulinarijos primadona, profių profė Aldona Gečienė. Kas per kovos, sakysit?? Bet gi kiekvienas rimtas barbekiu kepėjas turi savo firminį receptą ir yra pasirengęs iešmais, anglimis ir dūmais įrodyti, kad jo patiekalas – skaniausias. O beje, mano šios vasaros žurnale „Beatos virtuvė” grilis tikrai rado sau vietą, ieškokit, bandykit, kada gi, jei ne savaitgalį… O dabar lai Rolandas apie Karklės mėsainį viską papasakoja…

Niekada nemėgau mėsainių, nes neteko valgyti skanių. Tačiau vieną kartą netyčia atradau maltinuką su prancūziškomis stambiagrūdėmis garstyčiomis. Tai buvo stebuklingo skonio, minkštumo ir gerai pakeptas maltinukas. Vasarą Karklėje su kolega Jonu prieš festivalį nusprendėme pavaišinti draugus mėsainiais. Surengėme smagų barbekiu vakarėlį. Merginos tuo metu koncertavo, tad buvo vyriška kompanija (čia jeigu kiltų klausimas, kodėl vakarėlis buvo smagus). Kepėme iš avienos ir jautienos mišinio. Mano žmona (tada dar sužadėtinė) nevalgydavo avienos, tačiau visgi palikau jai prie lovos mėsainiuką, kad paragautų, o patys išėjome darbuotis. Grįžęs ryte radau tuščią lėkštutę ir su šypsena miegančią sužadėtinę. Išvada viena – nėra to, ko žmonės negalėtų suvalgyti. Yra tik nemokantys skaniai gaminti.

Karklės mėsainis pagal Rolandą

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

500 g jautienos faršo
500 g avienos faršo (arba kitokios mėsos)
čederio sūrio riekelių (tiek, kiek bus valgytojų, paprastai jos supakuotos po 8–10)
kelių raugintų agurkų
1–2 didesnių pomidorų
1 kiaušinio
1–2 svogūnų
2 česnako skiltelių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio pipirų
2–3 šaukštų džiūvėsėlių
3–4 šaukštų grūdėtųjų garstyčių
bandelių (tiek, kiek bus valgytojų)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Ruošiame mėsą: svogūną sutarkuojame stambia tarka (kelis žiedus pasiliekame arba atpjausime juos iš kitos svogūno galvos). Mėsą sumaišome dubenyje, sudedame tarkuotus svogūnus, įmušame kiaušinį, dedame džiūvesėlius, pasūdome ir dar sykį gerai išminkome. 

2

Delnais formuojame norimo dydžio maltinuką ir dedame ant gerai įkaitusio grilio (Rolandas sako, kad kepti galima ir ant grotelių, ir ant banguoto ištisinio paviršiaus). Kepame apie 10–15 minučių pavartydami.

3

Konstruojame mėsainį: mėsainio bandeles pjauname per pusę. Suraikome svogūną žiedais, raugintus agurkus ir pomidorą supjaustome skiltelėmis. 

4

Apatinę bandelės dalį patepame garstyčiomis, uždedame porą svogūnų žiedų, iškeptą dar karštą maltinuką, sūrio riekelę, kelias skilteles raugintų agurkų ir pomidoro skiltelę. Žiemą pomidorų Rolandas nededa, „nes jie tik storina“. Viršutinę bandelės pusę aptepame majonezu ir suvožiame mėsainį.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. …ar po visko desertui suvalgyti kiausini, uzbarstyta dziuveseliais?… 🙂 jie kazkur is recepto isnyko 🙂

Rašyti komentarą