Spausdinti

Receptas iš laidos, kur LRT RADIJO laidų vedėjas, žurnalistas Mindaugas Aušra,  pasidalijo kanelių receptu. Pasak M. Aušros, XVIII amžiuje kanelės pradėtos kepti Prancūzijoje, Bordo mieste – ten jas pradėjo gaminti vienuolės, miltus pradėjusios maišyti su cukrumi, o vėliau šis kepinys išplito visame pasaulyje. Ir kanelės – geriausias saldumynas, nes jo reikia nedaug ir tinka prie bet kokio gėrimo.

 

Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
30 min.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Reikės:

250 g cukraus
100 g miltų
žiupsnelio druskos
3 šaukštų vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
2 šaukštų romo
2 kiaušinių ir 2 trynių
50 g lydyto sviesto
1/2 litro pieno
lydyto sviesto formelėms ištepti
cukraus formelėms
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sviestą ištirpiname. Miltus išsijojame į dubenį, sumaišome su cukrumi,  druska, vanile ar vaniliniu cukrumi.

2

Įmušamame kiaušinius ir trynius į dubenį su miltais, supilame romą, sumaišome iki vienalytės masės.

3

Į masę supilame ištirpintą sviestą ir sumaišome dar kartą. Užkaitiname pieną.

4

Į tešlą, pamažu maišant, supilame pieną. Tešla bus skystoka ir ją komandiruojame į šaldytuvą bent valandai, o geriausia – parai ar dviem.

5

Orkaitę įkaitiname iki 250°C. Kanelių formeles ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.
Pilant tešlą į formeles, paliekame apie pusę centimetro nuo viršaus (kanelės kepdamos kyla).

6

Šauname į orkaitę, kepame apie 10-15 minučių. Tuomet kaitrą sumažiname iki 170°C ir kepame dar 50 minučių. Bet iš šių 50 minučių praėjus 25-ioms, kaneles perkeliame į apatinę lentyną. Žodžiu, nevengiame pažaisti su karščiu ir perkėlimu, stebime situaciją.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laba diena, puikiai subalansuotas receptas, nes išeina maloniai saldaus skonio kanelės. Tik viršutinė temperatūra tikrai per aukšta. Nenurodytas kepimo rėžimas. Jei kepama su ventiliatoriumi, tai kepinys sudega dar pradžioje (nes ir dedama viršutinėje lentynoje). Jei rėžimas viršus/apačia kaitinimas, tai galutinė temperatūra orkaitėje gal ir kiek mažesnė, bet vis tiek per aukšta. Teko eksperimentų keliu savo orkaitei pritaikyti maks. 210 laipsnių ir viršus/apačia režimą. Kokį rėžimą naudojo laidos svečias? Ačiū už atsakymą.

  2. Vaje kokia skysta ji :O kaip pienas gavosi… O kai iškepam, ar reikia išimti iš formelių? Ar geriau kitą rytą išimti?

  3. Sveiki,
    Ar yra skirtumas kokio riebumo piena naudoti kanelems? Nes as naudoju 1%. Jos man ne koretos, o tokios skystos – slapios buna.

  4. Kepiau pagal kita recepta, ten cukrum nereikia formeliu barstyt, bet vistiek skaniai gavosi, sviesto aki tiek privaryta. Plius dar tos silikonines formeles neprideda pliuso, reikia varine sturet, bet jos labai brangios.

  5. Koks geras receptas! Esu isbandzius jau ne viena kaneliu recepta, sitas pats paciausias. Ir traskios, ir kartu tas toks poretas teslos sunkumas, labai labai patiko.

  6. Sveiki. Mano kaneliu formeles mazytes – apie 2.5cm plocio. Gal galetumet rekomenduot kaip ir kiek laiko kepti? Nes kepiau kaip cia raso ir sudege pilnai ir nebuvo beje karamelizuoti krastai kazkodel

  7. Sveiki, man kepant kaneles, jos iškyla žymiai daugiau, nei turėtu (dvigubai virš formos) darau viską pagal receptą, bandau kepti skirtingomis kaitinimo funkcijomis, skirtinga temperatūra ir skirtingu laiku, bet visaip jos iškyla labai per daug

  8. Pora kartu kepiau taip kaip nurodyta recepte ir abu karus kaneles man issiputusios ir lieka issikraipiusios. Kodel jos nesigauna grazios o issikraipiusios?

  9. Miela Beata, gal žinote kokios priežastys gali būti, ką ne taip darau, kad apie pusę Kanelių išlipa ir nebesukrenta atgal… Gaunasi kaip grybukai 🙂

  10. Miela Beata,
    Man antrą kartą kanelės neiškyla, gal žinote kodėl, viską darau kaip parašyta 🙂

  11. Labas Beata ,
    Kepu kaneles jau kelinta karta.Viskas pagal recepta.Vidus zalokas , tiesiog gaunasi silta mase, jokio koretumo.
    Kodel , ka darau ne taip ? Kepu virsus/apacia.
    Aciu , Jurate

  12. Sveiki,
    Kaip sudeti tinkamai formeles orkaiteje, kai noriu iskepti didesni kaneliu kieki? Deti salia viena kitos dvi formas ar viena auksciau, kita zemiau?

  13. Sveiki.
    Kepimo metu kaneles pakyla i virsu. Neprilimpa cukrus gaunasi oro tarpas. Del ko taip yra?

  14. Laba. Labai geras receptas, kepiau tris kartus, viskas puikiai pavyko, gavosi tikros kanelės. Dabar jau penktasis kartas ir visos kanelės per 25min išlipa iš savo formalės, ir subliūška į blynelius. Nieko nepakeičiau, kepu taip pat, stengiuosi jau net tešlos daug nemaišyti, kad nekiltų taip… kas vyksta?

  15. Ka daryt, kad ta plutele gautusi traskesne, nes kiek kepiau tai arba jos praktkskai nera, arba gaunas tokia lyg guma?://

  16. Puikus receptas, ačiū. Pavyko iš pirmo karto. Silikoninė, miniatiūrinių kalnelių forma, kepimo laiką koregavau pagal norimą rezultatą. Kai pagal receptą buvo laikas traukt ir viršus gražiai paraudęs, o ištraukus radau minkštutę, baltą apačią, Gražinau į orkaitę dar 20min su apatiniu kaitinimu į žemiausią lentyną

  17. Sveiki, kepiau kaneles (didesneje formoje) ir isore parudus gaunasi, o vidus neiskepes (skystokas), ir jei ilgiau pakepu tai isore per daug apskrudus buna. Gal zinote kaip tureciau pakoreguoti temperaturas? Nes visaip bandau ir niekaip nesigauna 🙁

  18. Sveiki Beata,
    Puikus receptas, pirmą kartą gaminant viskas puikiai pavyko, kitus kartus kepant jos perdaug iskyla ir nebenusileidzia atgal…rezultatas isvaizdos ne tas, skonis vistiek koretas. Ka daryti su tuo iskilimu?

  19. Gal galit pasakyti kodel pradzioj kaneles iskilo o paskui subliusko iki puses formeles, o vidus liko zalokas, o isore perkepe… 🙁 ? Kepiau 230 laipsniu 15 min o paskui 190 laipsniu 30 min ir 50 min apatinej lentynoj ( ir vistiek vidus neiskepe)

  20. Sveiki, Beata! Kaip kepti kaneles per 2 eiles? Mūsų šeima vienu prisėdimu viską suvalgo, tai noriu daugiau iškepti mėginau ir su vėjeliu kepti vis kaitaliojant vieną su kita skardas, bet ne toks rezultatas

  21. Idealiai. Truputį per mažos silikoninės formelės pas mane. Bet užtat idealiai iš pirmo karto. Klausimas: galima dėt mažiau cukraus?

  22. Dariau pirmą kartą, gavosi tobulai, tik pirmame etape kaitinau 220-230 laipsnių ir cukraus rekomenduoju dėti mažiau, pati įdėjau 200 gr ir pasirodė dar per saldu 🙂

  23. Kanelės gavosi nuostabios, gaminau pirmą kartą (Kūčioms) ir pergyvenau ar gausis, nes paskaičius komentarus tikrai nesitikėjau, kad gali gautis tokios skanios kaip iš kepyklėlės – šeimai labai patiko, tad nuo šiol pagal šį receptą kepsiu kol visiems pabos :))

Rašyti komentarą