Spausdinti

Jaukūs ir švelnūs kalakutienos maltinukai.

Kalakutienos maltinukai

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 g maltos kalakutienos
1 didelės morkos
1 poro
1 saliero stiebo
1 didelio rūgštaus obuolio
petražolių
1 šaukšto kmynų
druskos, pipirų
2 kiaušinių
geros saujos džiuvesėlių arba riekės baltos duonos mirkytos piene
sviesto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Porą susmulkinam ir pakepinam keptuvėje su sviestu, tada dedam tarkuotą morką, salierą smulkintą pakepam, kad minkštesni pasidarytų, pilam kmynų šaukštą, juos truputį paskrudinam ant karštos keptuvės dugno, kad aromatas išsiskleistų.

2

Tada dedam tarkuotą obuolį, dar truputi leidžiam viskam apkepti ir viskas. Leidžiam truputį atvėsti visam šitam daržovių mišiniui.

3

Į mėsą įmušam kiaušinius, įdedam druskos, pipirų, petražolių, džiuvesėlių ir daržoves iš keptuvės. Išmaišom, formuojam nedidelius kukuliukus, dedam juos ant skardos (aš, kad mažiau reikėtų plaut, tiesiu dar folijos lapą) ir karštoje orkaitėje 190C apie 20-30min, kol apskrus ir iškeps.

4

Aš dar tokį grietinės padažą padariau, truputį pašildžiau grietinę ir petražolių įdėjau… bet čia, aišku, nebūtina visai….

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą