Spausdinti

Labai greiti pirmadienio pietūs arba vakarienė visai šeimai.

Kalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis

0
komentarai
7
Porcijos
2 asm.

Reikės:

500 g maltos kalakutienos arba triušienos
1 svogūno
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
druskos, pipirų

Salotoms:

1 cukinijos
1 ilgavaisio agurko
2 didelių morkų
1 šaukšto medaus
0,5 citrinos sulčių
1 šaukštelio aliejaus
druskos, pipirų
saujelės smulkintų kalendrų arba petražolių (pasirinktinai)
saujos mėgstamų žalių salotų lapų (gražgarsčių ar sultenių)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą, svogūnus, prieskonius ir gerai išminkome.

2

Formuojame stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir rikiuojame skardoje maždaug 3 cm atstumu vienas nuo kito. Kepame apie 25 minutes (laikas priklausys nuo maltinukų dydžio). Kol mėsa kepa, nuskutame morkas. Morkas, cukiniją ar agurką sutarkuojame šiaudeliais.

3

Dubenėlyje sumaišome medų, citrinų sultis, aliejų, įberiame druskos ir pipirų. Paragaujame, ar nesinori sūriau, rūgščiau ar saldžiau. Padažą supilame ant daržovių ir sumaišome – tegul daržovės pasimarinuoja, kol baigs kepti maltinukai. Prieš patiekdami salotas sumaišome su smulkintomis žolelėmis arba jų užberiame ant viršaus. Patiekiame su kitais mėgstamais žaliais salotų lapais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Aš dar įdėjau česnako ir įtarkavau morką- gavosi labai skaniai- mano pusantrų metų pipirui patiko:)

Rašyti komentarą